Prijava

E ne znam onda šta reći a ne biti u pravu :)

Велики човек! Прич'о ми мој течо како је Путин уздигао Русију Мајку на стазе старе славе пошто је онај алкос Јељцин све узјебао, али није ни он крив, има ту доста фактора...
Елем, Влајко постројио све оне њихове олигархе, мултитрилионере, и реко сваком, колко ти имаш поора, е па пола је сад наше, државно... Ако не пристанеш јебо сам ти маму. И доста њих пристала, а неки нису и тако је то све уздигнуто опет.

Ova tema je da se frljamo opštim mestima? Rusi su takvi ili onakvi, pa su zato dobri, ili nisu, a Putin je svinja? Hm, pa može, samo da vidim šta ste preskočili pa da dopunim.
Naravno, nisam upoznata sa svim činjenicama, stvarno ne znam kako je građanima u Rusiji, ili se kaže samo - Rusima, ne čuju se nekako. Sigurno jer im je dobro, dobija se taj utisak jednoglasja. Izvlači Putin iz njih sjajne koreografije u crkvama Hrista Spasitelja, to sam, eto, gledala. Pa zašto kvariti, zaista.
I lepo im je ono ljubljenje kod njihovih sportiskinja kada osvoje medalju na nekom svetskom takmičenju. Carski nekako, Putin i na to uticao. I sunce u Rusiji sija samo zbog bunta prema Putinu, kako bi drugačije. Neće valjda normalno.

Ali i mnogi Srbi vole tirane, pa ako ne mogu da iznedre sami (priznajmo da je Milošević bio žalostan izgovor za diktatora), onda ih često rekreativno obožavaju među drugim narodima. TO JE BRE POTREBNO, DA SE ŠVIĆNE BIČEM, DA SE SPREČI KRIMINAL, DA SE ZNA NEKI RED!!! A u istoj glavi u kojoj traži red, mnogi Srbin razmišlja kako će nešto da izmuva, mazne, zdipi, namesti, lažira, folira... Oj Srbijo među šljivama...

I lepo im je ono ljubljenje kod njihovih sportiskinja kada osvoje medalju na nekom svetskom takmičenju. Carski nekako, Putin i na to uticao. I sunce u Rusiji sija samo zbog bunta prema Putinu, kako bi drugačije. Neće valjda normalno.

Oj, Marcipan, pa sad ti tražiš dlaku u jajetu, šta bi ti, detaljnu sociološko-kulturološko-etnološko-političku analizu na Vukajliji :)

Oj, Marcipan, pa sad ti tražiš dlaku u jajetu, šta bi ti, detaljnu sociološko-kulturološko-etnološko-političku analizu na Vukajliji :)

To uopšte nije dlaka! I ne mora detaljno, dovoljno je precizno i tačno. I da, ja bih, pročitala bih, bar me je Vukajlija navežbala da uspešno ignorišem nešto ukoliko je dosadno ili glupo. :) Mada, ne tražim uopšte, ne razumem.. svako kaže onoliko koliko može :)

RUSI MARS U UKRAINU!!!

Rusi su najveći i najgadniji šljam koji je koračao Zemljom i stvarno se nadam da će Islam da ih satre.
Takođe je istina da su Srbi beznačajne buve, uz sve to još vrlo bahate.
Jedini koji su možda veći luzeri od Srba i Rusa su siroti Hrvati, jer čak nisu uspeli ni da nas potrebe, iako su imali toliko prilika i podrške.

Исправка, уместо имена народа упиши "људски род" и сложићу се са овим. Мислим да би уметност без Руса много изгубила.
ЕДИТ: И мојне те стереотипе.

svako kaže onoliko koliko može :)

Pa precizno i tačno, ali i grubo, imaju totalitarizam i militarizam, birokratiju, s druge strane anarhiju, dušu i poeziju, suprotstavljeno, a istovremeno. Ne kažem da to ne postoji kod drugih naroda, recimo pogotovo kod Nemaca, ali u istom trenutku, na istom mestu... Ređe se javlja. Mogao bih do prekosutra o tome, ali diskusija je sa onim ko hoće da diskutuje, bar na približan način, a ne sa nekim ko napiše: ma to su govna. Ili: ma to su naša braća, ura, živeli, Kosovo. Nisam inspirisan, motivisan. I ponekad, opšta mesta toliko dugo opstaju samo zato što su zaista tačna. Ja volim Ruse, osećam njihove ekstreme, a ovako u životu, prosečno srpski mlak... :)

Ali i mnogi Srbi vole tirane, pa ako ne mogu da iznedre sami (priznajmo da je Milošević bio žalostan izgovor za diktatora), onda ih često rekreativno obožavaju među drugim narodima. TO JE BRE POTREBNO, DA SE ŠVIĆNE BIČEM, DA SE SPREČI KRIMINAL, DA SE ZNA NEKI RED!!!

Nacionalisti su i najveće izdajice, oni moraju da vole neki narod, ako im se ne sviđa sopstveni, onda mogu i tuđi. Rusija je viševekovni supstitut za patriotizam u Srba, nešto kao Pepsi Kola umesto Koka Kole. Kul je i Obama, ali ne ide da se voli Amerika, osim ako nisi Jevrejin, peder, Teofil Pančić. Uh, mnogo uopštavam, šta mi je.
EDIT:

Pa precizno i tačno, ali i grubo, imaju totalitarizam i militarizam, birokratiju, s druge strane anarhiju, dušu i poeziju, suprotstavljeno, a istovremeno.

Da, primećuje se ovo drugo zbog jačine onog prvog, kao klackalica, pa možda je to i ravnoteža. Lepo. :)

Uh, mnogo uopštavam, šta mi je.

To je zapadnjačka osobina. Čitam sad Mari Luiz fon Franc, Jungova sledbenica, kaže da je uopštavanje u donošenju zaključaka tipično zapadnjačka crta. Uzme Evropljanin tu i tamo kvalitete, da im neki kvantitet, podeli sa brojem uzoraka, i izvuče zaključak da je prosek takav i takav. Bez obzira što se prosek ne poklapa ni sa jednim pojedinačnim slučajem. Tu je greška. Kinezi rade drugačije. Bilo jednom jedanaest kineskih generala, koji su odlučivali da li da se uđe u presudnu bitku ili ne. Osmorica je glasalo da se dalje povlači i odugovlači, a trojica da se uđe u bitku. Pretpostavilo bi se da su osmorica nadglasala trojicu, ali kod Kineza broj tri je broj uspeha, pa je u skladu sa tim armija ušla u odsudnu bitku, i pobedila (valjda Mongole, šta li). E, sad, zašto ja ovo pišem, nemam pojma. Valjda zbog uopštavanja. Na njemu se zasnivamo, ako smo ovakvi kakvi smo. Ili možda da bacamo Ji Đing :)

Da, primećuje se ovo drugo zbog jačine onog prvog, kao klackalica, pa možda je to i ravnoteža. Lepo. :)

Paaaa, mislim da te pozitivne osobine nisu stvar komparativnosti, i da ovo drugo nije zbog jačine prvog, već samo po sebi. A otežavajuće okolnosti više idu na račun divljenju snazi karaktera ili čega već tih ljudi koji su uspeli sve to "uprkos", nego na račun divljenju kvalitetu umetnosti, nauke, ili šta god da su uradili i dostigli ti progonjeni (ako je čovek objektivan). Naravno, mora da bude prisutna ta romantična aura, ako čovek iole ima osećaja za romantiku :)

Путин курац!
Русија курац!
Америка курац!

Лок?

To je zapadnjačka osobina. Čitam sad Mari Luiz fon Franc, Jungova sledbenica, kaže da je uopštavanje u donošenju zaključaka tipično zapadnjačka crta.

Ja uopštavanje povezujem sa nacionalizmom, najgrublje. Bila je to ironija, jer mi nije jasno zašto je nekom potrebno da oseća odanost prema naciji jer je nekritički voli (to je ta romantična ljubav?). Okej za borbeni moral u vojsci, ali ne ratuje se baš svaki dan. EDIT: e ovo je baš utopistički, naravno da se ratuje, povlačim sve rečeno

Naravno, mora da bude prisutna ta romantična aura, ako čovek iole ima osećaja za romantiku :)

Umetnosti nije mesto u životu. :) I sve to, ali zašto se samo dve emocije vrte: ljubav i mržnja. Da se postigne ekstrem, to je ta snaga, nikako ne valja ako je drugačije, cc..

Paaaa, mislim da te pozitivne osobine nisu stvar komparativnosti, i da ovo drugo nije zbog jačine prvog, već samo po sebi.

Onda im Putin nije potreban! Dole diktatura! :)
.......
jeste baš je Marcipan u pravu... bitno! :)

Pa precizno i tačno, ali i grubo, imaju totalitarizam i militarizam, birokratiju, s druge strane anarhiju, dušu i poeziju, suprotstavljeno, a istovremeno. Ne kažem da to ne postoji kod drugih naroda, recimo pogotovo kod Nemaca, ali u istom trenutku, na istom mestu... Ređe se javlja.

Један од начина да се човек у потпуности отвори у својим делима је сигурно да није у могућности да критикује јавно то што жели. То јест', кад чува само за себе неко осећање и неку мисао, та мисао сигурно расте и окупира његово биће. Једина ствар којој може и сме да каже шта мисли је папир. И ти уметници су плод једног таквог друштва. Своје мисли су каналисали ка уметности, да су живели у неком либералнијем друштву, вероватно би своју интелигенцију и креативност усмерили на друге ствари, не знам, само претпостављам.
Наравно, на сличан начин су и шизофренија и остале личне бољке деловале на појединце и ти појединци су то урадили.

Наравно, такав живот није предуслов за квалитетно стваралаштво, али у великој мери доприноси богатству мисли и размишљања.

zašto je nekom potrebno da oseća odanost prema naciji jer je nekritički voli (to je ta romantična ljubav?

Pa ne, ljubav sasvim sasvim racionalna emocija? Ja sam ipak pisao o uopštavanju na drugi način, ne praktično, već zaista filozofski, nemoj me sad izdati u digresiji diskusije, koju sam hteo da dignem na viši nivo :)

Umetnosti nije mesto u životu. :)

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
nisi u pravu.

Onda im Putin nije potreban! Dole diktatura! :)

Pa dole, naravno. Ali bih pre video na tom mestu ruskog diktatora nego američkog gubernatora. Ono, isto je, ali eto....

Pa dole, naravno. Ali bih pre video na tom mestu ruskog diktatora nego američkog gubernatora. Ono, isto je, ali eto....

Не знам, ја се трипујем да му то дође као Орвел против Хакслија. Диктатура наспрам привидне слободе. Шта знам.

Umetnosti nije mesto u životu. :)

Kad bi ti neko uzeo lepotu iz života, uvenula bi momentalno, bez poređenja sa iščupanim cvetom :) Čak bi to poređenje bilo i suvišno, jer bi ušlo u domen estetike, proterane iz života.