Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.
Status Magazin · April 2009.
Majo, oću ja da probam sa tobom.
Neš jebati hnjo hnjo
ONTOPIK
NARAVNO OSTATI ILI OTIĆI
a šta treba da radiš tamo ako nije tajna? Ja čitao da ove radnike što prave stadione za svetsko u Kataru fudbalu tretiraju gore neg stoku...
E, pravila pravila pravila....zajebano je baš za živeti ako ne umeš da poštuješ pravila. Prema ženama pogotovu su zajebani, ali ono...probaš pa vidiš...znam sve i svašta, ako te zanima nešto konkretno objasniću ti na PVT.
Majapi priznaj da si napravila nadimak tako da asocira na pičku
Naravno.
Majo, oću ja da probam sa tobom.
Ako te zanima odlazak, mogu da ti pomognem oko nekih gluposti, pa posle što ti bude....
matori,ne znam sta bi vise reko o ovome
ako mi se smuci ovde, odlazim,al i dalje mislim da nije lose,imam ljude svoje i uvecava im se broj
mozda za nekih 10 dina
Можеш и овде да направиш нешто, ал' мораш да се ушенчаш у партије још увек, такође мораћеш скупље да плаћаш неке ствари овде него у другим земљама, али шта можеш кад се овде још увек гради тржиште рада и потраживања док у иностранству имаш већ усклађене системе потражње и давања - нпр. храна ти је јефтина у поређењу са просечном плату у иностранству за разлику од овде и имаш боље шансе да опстанеш на послу који није државни.
Još ste ovdje?
A ti paninaro đe s?
Još sam tu ali dileme nemam. Odlazim u Ameriku čim diplomiram.
Лимару, брате, касно читам постове, па ево ако се колеге не љуте да се вратим и одговорим - нисам трол, заиста сам озбиљан, а ако је то теби јадно и несхватљиво, онда преименуј свој штанд у Убисесофт. Или хард, како више волиш. Порука је јасна, није претенциозна. Односи се на менталитет народа у Србији, коме и ти припадаш, а који не може да схвати да мора бити део система и мора га мењати изнутра, корак по корак. Смета ти мафија - иди па пријави. Смета ти прљав ходник - узми па га опери. Катастар у мојој општини редовно даје крв, са осталим одељењима општинске управе. И јел нам треба сада орден дати због тога? Редовно донирамо новац незбринутој деци. И шта сад? Поштујемо законе и регулативе ове државе. И шта сад? Јел треба ја да причам какви су наши људи? Какви долазе у катастар да се суде за пола метра плаца, за комшијски прозор, за имовину још неумрлог деде, оца, брата? Да вам причам како се браћа мрзе и куну због једног стана од 20 квадрата? Али то од мене нећеш чути, иако то све знам. То остављам људима који то раде, јер им је то животни пут.
О томе да ли сам добар човек или не, мислим да је апсурдно да ти дајеш суд. То само говори какав си ти човек.
Лично ме нећеш упознати, да си женско па да размислим. Не желим да упознам некога ко има толико фрустрација и који их лечи на овај начин. Ја мој посао волим и зато сам у Србији, коју такође волим, јер сам нашао у њој оно што је вредно вољења. Човек увек налази оно што тражи. Сажаљевам те ако не волиш свој посао а мораш да га радиш. То је веома тужно. Ја тебе позивам да упознаш оно лепо у Србији и да се потрудиш да нађеш посао који волиш. Онда ћеш видети да ти не иде Грањка на курац, него да сам себи идеш на исти, па ти Грањка дође само као оправдање да се на неког истресеш. Желим ти срећну и успешну потрагу за животом.
Љуби те Грањка.
Drago mi je, Granjko, što nisi trol, možda si samo zadrt. Na primer, zbog ovakve izjave ideš mi na kurac, iskreno da ti kažem:
Ti prosipaš mudrost naprazno. Ti mene učiš da imam mesijanski kompleks? Ja sam lepo rekao da sam ja nešto uradio što nije uradio nijedan od tvojih JMBG-ova, i lepo sam te pozvao da vidiš to. A ako te ne interesuje, nego uživaš da tupiš naprazno, izvoli. Svako ima svoju priču, ti svoju, ja svoju. Svoj posao radim sa zadovoljstvom, možda zbog nekih stvari jesam srećan, možda zbog nekih nisam, ti ne spadaš ni u jedne ni u druge. Sistem naravno ne menjam bombama, već svojim radom, korak po korak, naravno. Verovatno bih otišao odavde da sam elektroinženjer, ali struka mi je srpski jezik, pa sam osuđen na "ovde". Smeta mi to što ovde država ne funkcioniše, bar u mom domenu. U tvom sigurno malo bolje funkcioniše. Ukoliko misliš da ovde princip "smeta ti mafija - prijavi, prljav ti je hodnik - počisti" funkcioniše, možda nemaš baš mnogo uvida u svet oko sebe, pošto uživaš u javnom preduzeću. Ukoliko misliš da je biti deo sistema neka superuberfantastična stvar, po toj logici stvari si autoritarac. A tako u stvari i zvučiš, u većini svojih stavova. Po Frojdu, ti bi bio analni karakter (nije uvreda, u pitanju je tip ličnosti). Nekoliko puta sam rekao da neću komentarisati tvoje izvale mudrosti, ali eto, zajebem se, pogotovo kad ti prvi u svojoj mudrosti komentarišeš nešto što sam ja napisao. Odsad ću se samo setiti da si analni karakter, po Frojdu, bez uvrede, i zaobići te.
cisto da dodam, ne bi bio samo analni karakter, vec analno-uzdrzani ili kako vec bese...
ima i onaj analno-impulsivni, sto je druga krajnost :)
jel tako nekako bese?
Сви смо ми сероње по Фројду.
samo neki seru gde stignu i kad stignu a nekima treba komanda ili pravilo.
ili negde izmedju ako si normalan (po frojdu)
Целт је страни плаћеник, не слушајте га!!1 Стићи ће те клетва светог оца Јована Деретића!!!!!
inostrani poslodavci sve gore od želje za radnom snagom sa vukajlije
Analno-retentivni. Ja sam oralni tip, na primer. A takvi ne vole one koji zadržavaju svoju kaku.
Лимару, по анализама које просипаш као да си стручан, ти си вагинални карактер. О њему је мало речено, али сасвим довољно. Знам да сам анални карактер, ваљда капираш зашто си ми ти толико ``драг``.
Рекао си да радиш посао који не волиш. Сада кажеш да га волиш. То је озбиљно ментално стање.
Ја спадам у оне који воле свој посао. Да, у мојој ``фирми`` ствари стоје боље него код тебе, очигледно. Уживање је ако са захвалношћу прихватиш оно што ти је дато - и добро и лоше. Свако од нас полази од себе и своје тачке гледишта. Код мене је добро, па не кукам лево-десно, јер сам посвећен добрим стварима. Има и лоших, али њима се баве други људи. Ниси једини ЈМБГ који је урадио нешто важно за српски језик, а тако се постављаш. Моја порука је јасна - престани аналисати и вређати људе око себе, него ћути и ради свој посао, као што га раде сви, ма колико то било тешко. То је највећи допринос појединца једном друштву.
``Nekoliko puta sam rekao da neću komentarisati tvoje izvale mudrosti, ali eto, zajebem se, pogotovo kad ti prvi u svojoj mudrosti komentarišeš nešto što sam ja napisao.`` - и шта ова реченица говори о твом карактеру?
Мајчица Србија је у оном стању како се њена деца понашају према њој. Остати у Србији и пљувати по њој је дефектно, заостало и за психијатријско лечење. Отићи из ње и радити и живети у иностранству је за многе решење и животни успех. Има и оних који остају у Србији, раде и живе од свог рада. И то је животни успех. Како год одабрали, ако појединци нису удружени, ако не мењају систем на легитиман и легалан начин, ако нису део институција или не сарађаују са њима - онда тешко да могу да просперирају. Толико је просто да се схвати.
daj nemojte se vređati sa tim analnim rečima, zamišljam vas kao dva čmoora koja se prepucavaju, jako čudan trip
Granjka, ti radiš u katstru. Ti si udari pečat na secesiju Kosova i Metohije. Ti piješ kavu za vrijeme radnog vremena. Primaš Hašima tačija preko reda. Ti si definitivno šupak od čovjeka što reče Frojd.
Киздо, ја радим у катАстру. Ја ударам печат само на територији моје општине. Ко хоће да прода или купи, његова је ствар. Не могу ја да спречим људе попут тебе да продају дедовину и очевину Шиптарима и Ујкама, да би се курчили по Београду. Ниси требао да продаш свету земљу својих предака преко Дрине и Саве у припиздини из које си се довукао да би сместио дупе у Мајчицу Србију. Ја пијем кафу и за време радног времена и у паузи и кући. Ти примаш Хашима Тачија и све остале преко реда, спреда и отпозда. Ја нисам педер к`о ти, да ме извину хомосексуалци. Ти си дефинитивно трол који излази из шупка, што рече Грањка.