Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
Cuo sam pricu da je u jednoj osnovnoj u gradu bila slicna prica. Okomili se na jednog decka,bukvalno svi,od dece do nastavnika,osoblja..Prijavi to malisa calu,inace cale mu je lik iz fazon filma Oteta,nauci on njega kako da se brani.Koji dan posle malisa iz samoodbrane polomio 3 nosa i ruku jednu.Zvali oni cala on objasnio kako je i oni mu naravno ne veruju,al prodje sve okej.Sledeceg dana,bas sledeceg,dolaze roditelji od tih siledzija i premlacuju ovog decka.Mali se nije vracao kuci i cale krene da ga trazi.Nadje ga sa slomljenim zubima,uganucima,modricama,i odvede ga u bolnicu.Vrati se do skole,unisti psihologa,direktora,nastavnike,slomio po koji vrat,prebio ih na granici smrti,ode od jednog do jednog roditelja i isto ih premlati i polomi im sve po kuci.Nije dobio ni tuzbu ni nista i odselio se odatle sa porodicom.
Неће. Мислим пре свега на просветне раднике и психологе. Зато што људи забораве на туђе проблеме и страхоте за три дана. Мирно спавају јер немају савест, бар не у оном облику у коме сви очекујемо да је имају. Јер да је имају, не би дозволили да се деси то што се десило.
двојица албанских дечака су негде на космету (око пећи чини ми се) напаствовали српску девојку пре неког времена. пошто им је пружала отпор, убили су је. док је трајало суђење, њен отац је ушетао у судницу са пиштољем и убио их (чини ми се да је убио обојицу). ако се не варам одлежао је само две или три године зато што су га бесплатно бранили неки виђенији адвокати. али не могу сад да нађем ту причу на нету никако.
http://www.b92.net/info/vesti/tema.php?yyyy=2015&mm=10&nav_id=1056952
Вероватно ће и ово усвојити, тек толико да се умири јавност, а питање да ли ће се ишта променити по питању одговорности наставника, психолога и осталих.
Svaki advkatski pripravnik zna da tu možeš dobiti i oslobađajuć na stanje svesti.
Truće to je ubistvo Branke Đukić na Čakor planini, kucaj izbaciće ti..
е то, ђукић, ја тражио ђукановић, знам да је нешто на ђ. ваљда ми мило у глави ових дана. сад сам видео, значи то је било у црној гори, а остало сам добро запамтио (а да, убио је и само убицу, а други се спасио).
не знам шта да мислим о овом чувању части на тај начин. то је у тим пределима јако битно, а и те породице имају доста више деце, па су и поносни на децу која су погинула чувајући част. ваљда другачије на то гледају градске породице са једном или двоје деце, пошто на ову тему стално буде нека расправа у коментарима.
Pa sad su svi krivi samo nastvano osoblje nije. Ja bi tom celom kolektivu uručila otkaz. Pa će sledeće put razmišljati.
Kod mojih klinica pre nekoliko godina bio slučaj da je dan dečak davio drugog dečaka i da je to sve posmatrala nastavnica Francuskog koja nije reagovala uopšte. Kad su ih drugi dečaci rastavili, počeli su tući ovog što je davio, ni onda nije reagovala. Ceo slučaj zataškan.
Jebeno je ovo, tj problem je izabrati metod kojim ćeš izabrati da vaspitavaš decu a da on bude pravi.
Ja išao u Ekonomsku, u mom odeljenju 5 dečaka jbg, druga godina. U istoj školi mašinski smer. Zakačimo se zbog neke pičke sa nekim mašincima tj ja se zakačim sa svim mašincima. Čeka me posle časova 100 ljudi. Ja se ukenjao propisno. Kontam da zopvem burazera u Žandarmeriji radi al nisam baš tolika pička, njega bi tada zvao da mi je baš ozbiljno život o koncu a ne teže telesne povrede, Čulo se to po školi i dolazi neki lik Knele ga zvali sve vam je jasno iz sela kod Aranđelovca po imenu Ranilović 4 godina bio ekonomske sa još 2 druga. I ja sam imao jednog koji me ne bi ostavio. Kaže mali šta je bilo ja mu kažem, oće da me razvlače po ulici ovde. Kaže čekaj me na vratima idemo nas troica na stanicu sa tobom i ovim drugom. Ranilović je selo gde ljudi sebe ne zovu ljudi nego Ranilci i svi do jednog sa nožem spavaju i bez istog iz kuće ne izlaze. Luđu glavu od tad nisam upoznao a njega sam upoznao na kanteru, igrao protiv mene i neko mu bacio fleš on reko ko mi bacio suzavac i ja tu krenem da se smejem naglas, teo da me zakolje pa me zagotivio kad sam mu pružio otpor.Dolazi brat sa 5 cevi odvaljenih od stola ili stolica i deli nam. Kaže ajmo. i tu već laganije. Izlazimo i ko u Brabrom srcu krenemo da jurišamo u nameri da neko mora da bude mrtav. Od njih 100 80 je pobeglo sa onih 20 smo se makljali dok nismo popadali. Baš preozbiljna tuča. Jbg osećaš kako im picaju koske pod cevima. Krene tu lepo kad smo nas 5 uleteli njih 5 je palo automacki ali onih 5 nas posle krenulod a dobija i ovaj Knele izvadi nož iz ranca vojnog onog koji je nosio i raseče nekog lika po butini jedno 20 cm i tu tuča prestane i mi se raziđemo. Ja sam najgore prošao realno i trebao sam. Od tad ima fazon 15 dina. Pre 3,4 neka galama ispred moje kuće. Mrak, 8 sati. Ja izađem kad Kneletu se kola ugasila. Lol jebeni. Skuvam kafu čoveku, stavim ga u moja kola na pumpu kupim mu dizel dovezem ga sipam vukao ga dok nije auto progutao vazduh i tu se pozdravim. Usluga za uslugu jbg
Брате не видим неку превелику конекцију овог твог поста с темом осим што си хтио да се похвалиш како сте се ти и Кнеле макљали са машинцима
Ne vidiš jer si retardiran ili?
Od tada niko od njih a rekao nije nikome iz Ekonomske. Sledećih 5 godina su svi bili mirli, ranije je često maltretiranje bilo. Jbg, brojniji su. Da sam rekao direktorki ili brata da sam zvao? Šta bi bil. Ništa. Opet bi se ponovilo pre ili kasnije. S toga ne želim da verujem jer sam za civilizovano rešavanje uvek ali mislim da Torazulu u pravu je sa svojim metodama.
Mirni*
Pa svako treba da ima neku zaštitu, ja konkretno nosim bokser u školu, nikad ga nisam upotrebio, ali ako bude trebalo neću se premišljati da nekom razbijem glavu makar me kasnije roknuo.
Tako je sine moj, ne daj na sebe.
Istina je to. Ako oćeš da se sranje smiri moraš debilu pokazati da i od njega ima neko jači, jedino tako ide.
Ne može civilizovano sa svima. To se može samo sa zrelim osobama koje imaju gram mozga u glavi.
Cigani su posebna bagra jer se uvek skupi njih 5000000, tako da moraš neku vezu da nađeš, daj bože u policiji ko može da dođe i pokaže im kako stvari stoje.
Treba izolovati vođu i negde ga na onaj najgori način mučiti da se upiša i usere od nemoći i straha.
Šta mislite da bi otac ovog dečaka Alekse uradio da je uopšte imao na pameti da mu sve to može dovesti do stradanja sina?
СВЕТИ БОХОР ШКОЛЕ МИРИ
Koga cigani biju i svinje cepaju nema čoveka od njega.
Neki postovi ovde prosto vriste "maltretiran sam u skoli"
Nema jači, al ima luđi :D
Mi smo u osnovnoj imali jednog retarda koji je ja mislim rak preboleo ili tako nešto i sve nas je maltretirao. I imao je zaštitu bukvalno svih nastavnika jer je bio bolestan. I zajebe se pošto su ga štitili da nas maltretira po razredu i onda nadje nekog malog da ga muči. Mali doveo 2 brata, letvama su ubili boga u njemu. Posle nije ni nas dirao.
Treba pokazati zube to je moje mišljenje, jer ako budeš pička samo će te još više jebati.
јбг, рађе, није ово најбоље место за дискусију о оваквим стварима. овде свако зна како би то решио, па не сматра ово ни проблемом.