Zlostavljanje u školama od strane vršnjaka

1. mislim da je ovo drugi deo price
    http://www.prva.rs/web-tv/emisija/zivot-prica/21233/zivot-prica---aleksina-prica---2-deo/64435/1-deo-.html

pseto ako na mene mislis nisam bio maltretiran u skoli
    kod nas su bile 2 nacionalnosti: srbi, ciji su roditelji 90% sa prostora krajine i federacije, i madjari, tako da smo se mi srbi dosta dobro drzali ono nisu bile neke svađe između nas.
    Imali smo direktorku pajsad ime Etuška Juhas, koja je zvala policiju i imali smo nas 20ak u društvu roditelja razgovore sa inspektorima jer smo za noć veštica ispisali školu sa 4S, nosili srpsku zastavu, pevali srpske pesme i ispred službenog ulaza za nastavnike i direktorku napisali ćirilicom Srbija. lol dobra vremena
    Etuška Juhas smenjena nedavno jer se na "maloj maturi" potukla sa nekim klincem. Mali je opsovao, ona mu opalila šamar i mali je zalepio šakom lolo

2. Бохор
    Ne vidiš jer si retardiran ili?
    Od tada niko od njih a rekao nije nikome iz Ekonomske. Sledećih 5 godina su svi bili mirli, ranije je često maltretiranje bilo. Jbg, brojniji su. Da sam rekao direktorki ili brata da sam zvao? Šta bi bil. Ništa. Opet bi se ponovilo pre ili kasnije. S toga ne želim da verujem jer sam za civilizovano rešavanje uvek ali mislim da Torazulu u pravu je sa svojim metodama.

Па наравно да контам шта си хтио рећи примјером него си развезао причу и још на крају рекао како си га возио до бензинске а ниси написао неки закључак, мишљење, испало је ко да си дошао да нешто подијелиш са вукајлијашима
    И наравно да се слажем да кад те неко малтретира да је најбоље рјешење да покажеш зубе на вријеме и најебеш миле мајке да не би ескалирало у нешто горе после, али не може се таква филозофија примјењивати у сваком случају и на нивоу државе, него друштво мора да се позабави проблемом да се тако елдепеовски изразим. Не можеш у случају несрећног Алексе очекивати да би се тако проблем ријешио, кад је био другачији, миран, нису сви исти јебига, ем већ истраумиран, отац глуп/пичка и оде све у пропаст. Да се читаво друштво раније посветило овом проблему не би ни долазило до оваквих трагедија или би биле много рјеђе.

3. Probleme generalno treba saseći u korenu. Društo ako sačekaš da ti reši sjebo si se.

4. Slazem se da probleme treba saseci u korenu, ali cesto je meta nasilnika neko ko nije bas kadar da preduzme nekakve radikalnije mere.
    Kako biste svoje dete savetovali ako bi se naslo u situaciji da ga nekoliko klipana konstantno maltretira verbalno i fizicki, otima dzeparac i sl?

5. Pa jednostavno udri, ne žali. A ako je manji onda bih ja to rešio sa njihovim roditeljima.

6. tacno bih ga oterao na boks ili kikboks da nauči da deli batine

7. Hej, hvala vam na iskreno iznetom misljenju o mojim vaspitnim metodama, ja stvarno cenim to.
    Malo pitanjce, da li neko od vas ima dece, i kako mu ide vaspitavanje?
    Postoji jedan, meni donekle nejasan fenomen, a to je da mnogi ljudi kada postanu roditelji menjaju iz korena svoje principe da bi sto vise zastitili decu, potpuno zaboravljajuci da im time cine medvedju uslugu. Za te i takve ova prica o decjim pravima i skoli bez nasilja je strahovito privlacna. A u stvari TEK TADA stupa na scenu nasilje, nasilje para i uticajnih roditelja. Ali glupo je to objasnjavati dok ne odvedes svoje dete i ne dozivis to. I onda kad te ono npr. pita jeli Tata, a sto se uciteljica stalno dere na mene sto pisem levom rukom pa obaram Mariji pribor, a Ostoji nista ne kaze ni kada razbije prozor? E onda mu objasnite da je Ostojin tata zavrsio uciteljicinom muzu za invalidsku penziju, a da ste vi the Kurac, jer radite kao monter parnog grejanja.
    Ja sam svojoj deci samo prenosio svoje iskustvo da se ne bi mucila bezveze, a to je da se treba izboriti za status, dal bese gama ili delta, onaj koji u principu gleda svoja posla a bolje je ne ulaziti u sukob sa njim jer mozes da najebes. Pustis alfe da se prte, bete da jurcaju za njima, i one opet stalno zaboravim dal gama ili delta da budu maltretirani, i ti kuliras. Posle tako i u vojsci, posle tako i na poslu, i ma gde da se nadjes.
    Inace maltetiranje ti uvek preti Nebitna you are not out of the woods yet... Moja prijateljica je uz SILNE intervencije (pa i moje, jebiga) prebacena iz jedne skole u drugu da bude profesor. SVI je mrze i maltretiraju, ceo nastavnicki kolektiv, od raznih intriga do prosipanja jogurta u tasnu, svaki dan se vraca kuci uplakana. E, a i kao dete su je maltretirali u skoli... I tako u krug. Naucite decu da moraju uvek sama da se brinu za sebe i da je sistem uvek za druge, a protiv tebe. Mislim, ne morate, ali ako ih volite...

8. Бохор
    Probleme generalno treba saseći u korenu. Društo ako sačekaš da ti reši sjebo si se.

Не чекаш да ти друштво ријеши твој конкретан проблем, рјешаваш га сам наравно и то што хитније, али ваљда ћеш за убудуће мало се укључити у процес да се проблем као твој не понови. Значи говорим о процесу а не о појединачним случајевима.
    Нпр. неко се разболи од рака и види нема лијекова, корумпирани доктори, чека се по шест мјесеци на хемо и зрачење, па наравно да његова породица неће (ако има имало мозга) писати писма министру и ићи на телевизије да кука како је трула држава док овај несрећник искашљава крв, него ће гледати све да га спаси.
    Али зато брале кад то све прође и овај се рецимо излијечи, ако има имало друштвене свијести гледати да како утичуе да се тај систем побољша, а не само окренути дупе и рећи ја сам се излијечио и снашао боли ме курац за осталу сиротињу.

9. pseto ako na mene mislis nisam bio maltretiran u skoli

Nisam, vise sam generalizovao

Sam izraz "moras da pokazes zube" govori da si picka, ljudi koji nisu picke imaju uvek pokazane zube i vrlo je redak slucaj da iko i pomisli.da ih maltretira
    Edit: ovaj donji deo se ne odnosi na tebe, takodje je generalizacija

10. Nasilnici su kao kerovi, osecaju strah i znaju.koga da drkaju e sad jedan mali deo ovih koji su maltretirani uzvrati na bilo koji nacin(a da te nije preko uciteljice/mame i tate) a ostalih tipa 90 posto gleda u pod, place kod kuce i za 20god daje savete kako moras da pokazes zube

11. Ne sećam se da sam nekog (nešto naročito, neko duže vreme) zlostavljao, a tek nije niko mene. Jbg, ako si u društvu, družiš se sa ljudima, kontam da neće niko da se okomi na tebe, važno je to jbg.

Ako daš deci šoker ili bokser, pre će se sama povrediti, nego odbraniti. Znam ja rasni da si kupio povoljno na ekskurziji u Banjaluci ali nebitno. Ako se zameriš nekome konkretno, logično je da će gledati da ti vrati, ali to je drugo.

Ako čekaš sistem da reši pojedinca lol, načekaćeš se, to je tipa pregori sijalica na banderi, i čekaš da se sete ovi "javna rasveta" ili kako već da ti zamene sijalicu. Hoće, al moraš da ih zoveš jedno 50 puta.

Mora dete samo da nauči da se brani (inače će ceo život biti tunjavo), ali naravno da ne može da se odbrani prvak od štangli osmaka, to je kritičnije, ali treba da se javi starijem bratu, skupi društvo i odbrani se, ili tako nešto, ne da ide kod pedagoga ili majci da plače. Msm i to će da reši problem, ali će ceo život biti "pičkica", ili bar "tunjav", i kao karakterna osobina, i kao "obeležje". (daleko od toga da je ovo teorijski najbolje, ali u teoriji zlostavljanja ni ne bi trebala da postoje jel tako?)

Npr. ćalu sam rekao samo da sam dobio neki kretenski ukor u osnovnoj, ni za šta bukvalno, i kad sam se pokačio sa nekim njegovim poznanicima, valjda njegovim školskim šta li, i to je to, saznaće već svakako, lepše da ja ispričam.

Jbg, neće ćale biti uvek tu, da reši probleme kad god sin zakuka, mora da se "očvrsne" što bi se reklo, ali daleko od toga da ovi ekstremni slučajevi ne treba da se rešavaju zajednički.

Al ponavljam nisu svi slučajevi isti.

12. зулу немој и ти ту причу ко келтић како само ти имаш дјецу богати. Сваки ће паметан родитељ учити дјецу да непусте да га газе кроз живот и наравно да ће увијек бити оних који нису научени томе и бити јебани на сваком кораку. Али мало је ипак разлика кад је у Њемачкој врхунац малтретирања кад малом Себастијану отму патике за физичко и код нас гдје малог Стојана шутају сваки дан умјесто лопте на том истом физичком. Е то је та разлика у друштвеној свијести

13. Nasilnici su kao kerovi, osecaju strah i znaju.koga da drkaju e sad jedan mali deo ovih koji su maltretirani uzvrati na bilo koji nacin(a da te nije preko uciteljice/mame i tate)

I ovo. 99% slučajeva kad neko preti batinama će "ustuknuti" ako vidi da ti hoćeš da se biješ i više od njega, tj. ako mu tako pokažeš.

A onaj 1%, jbg, gard i KAMOOUN!

14. Zacetak problema je sto su deca nenaviknuta na batine jer se deca danas ne vaspitavaju tako. Dete nikad samar nije dobilo i kad ga osmak malo cusne ne pomaze mu verbalno resavanje problema daj mama brise obraz spika onda je frka jer se batina plasi. A kad te cale gazi kao majmuna relno te zabole kurac dal ce te neki.osmak koji je 50kg minimum laksi od caleta udariti par puta i naravno da ces mu reci duvaj ga majmune jebem ti sestru. Posle trazis ciglu ili nosis pendrek jbg

15. Ako daš deci šoker ili bokser, pre će se sama povrediti, nego odbraniti. Znam ja rasni da si kupio povoljno na ekskurziji u Banjaluci ali nebitno. Ako se zameriš nekome konkretno, logično je da će gledati da ti vrati, ali to je drugo.

Ja se samo normalno ponašam i ako mene neko prvi napadne naravno da ću mu oko izbiti ako sam u prilici. Boli me kurac što će da me juri imam i ja par drugova i rodjaka pa kidnapovali bi ga i mučili da mi se nešto desi. Neću da pustim da me tuku, braniš se najbolje što možeš.

16. Rasnine svako ima drugove, bracu i rodjake nemoj da si debilcina ocijuti

17. Ih rasni koliko si pa ajde recimo površan, da ne kažem, pglu.

Ako mu razbiješ oko, posle će njegovi da te jure da tebi razbiju oba oka, a posle tvoji da mu izlome obe noge, i tako dalje.

Ako si na poštenoj ferki jbg, ko bolji bolji, možda neke pretnje posle, koje će da se zaborave, možda odete zajedno i na pivo.

A to što ti pričaš nije rešavanje problema, koji ni ne želiš da imaš nego produbljivanje.

*I ne kažem da ne treba da se braniš, nego da budeš pametan.

18. Znam za jedno sranje ispred pekare kad je jedan počeo da izbacije iz reda ovog manjeg lika i da preti kako će ga prebiti onom metalnom rasklopivom palicom. I izvadi palicu i kao majmune marš iz reda i ovaj poludi i krene na njega, i ovaj se izmakne 3,4 koraka, al ovaj već puko, nasrne na njega i išutira ga tako da mu ni palica nije pomogla.
    Znači samo udri ako krene na tebe i to je to.

19. Uzmimo sad ovaj primer da dokazem da sam u pravu. Oce da me tuce neki lik za glavu veci od mene i onako krupan. I ja trebam da se tucem sa njim na ruke? Pa naravno da cu uzeti nesto glavu da mu razvalim kad realno nemam sanse.

20. To je druga stvar skroz. I plus kad su tako neke tuče do jaja je bitno da ga ne čekaš da udari on tebe, udri ga prvi!

Al kad vidiš da je neizbežna tuča naravno.

Rekli o sajtu

Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.

Deutsche Welle · 29. April 2011.