Zlostavljanje u školama od strane vršnjaka

1. Hahaha dio rasni je vise u pravu nego ti pa nema posle pivo i sranja nije ovo javiovo vreme makar nije bilo kad sam ja bio nackli nego se lomite i jurite nebitno dal naidju svi ili samo jedan od njih jer iako je neko sam opet gazis jbg ko ga terao da prodje dok jedni od vas ne odluce da su picke i da prekidaju a onda ste vi dokazali da ste zajebaniji od njih

Osim ako nije ferka ko prekrsi pravila ferke picka je najgora osim ako nije tvoj ortak u ferci i dobija batine onda mora uletis pa ulete svi za tobom i onda scenario odozgo

2. To je druga stvar skroz. I plus kad su tako neke tuče do jaja je bitno da ga ne čekaš da udari on tebe, udri ga prvi!

Al kad vidiš da je neizbežna tuča naravno.

Pa tuca je neizbezna tek kada te udari a kada te udari malo je kasno da udaris prvi

3. Vau kakvi ste mužjaci, samo čekam znalce da počnu prepirku da li je bolje izbiti nekome zube stikom ili kockom od trotoara.
    Nije to poenta uopšte.

4. Pa poenta je da nasilja ne bi bilo kad bi se još gorim nasiljem odgovaralo.

5. Hahaha pseto sprdao sam se za pivo, ali (bar meni) nije strano da se zgotivim sa nekim s kime sam bio "na krv i nož". Tj. npr. neki turnir bio u basketu, i izgubili likovi (stariji godinu dana od nas) i ovaj jedan zapenio i hoće da se bije. Naravno ne bude tuče malo pičkaranja samo, jebavanje mama i ostalo, i evo sad kad god ga vidim javi se, sve fino kulturno.

To što pričaš za grupne tuče i sl. to je drugo, to je iščezlo još kad sam ja bio osnovna.

6. Hahah tako je rasni, što više samoubica to manje samoubica, genijalno!

7. http://www.glas-javnosti.rs/node/21355/print
    Ovo je bilo u Va, još pre 5-6 godina, gledao sam i klip, lik što je dobio bejzbolku je samo hteo kući, drugi lik što je mlatarao bejzbolkom je "hteo da ga zaplaši", a ovaj Matija S. je gurnuo tog lika i umesto da mlatara on ga zavezao po vilici.

Kasnije je taj isti Matija S. tukao žene u crnom, i slično. Sećam se da je na jedan fudbal došao kurčevit u dresu CR7, i posle prvog duela otišao kući, vrv da ne pocepa dres.

8. Zastranili ste skroz. Nije poenta u tome treba li ili ne pokazati zube. Decaci su se uvek tukli. I dok smo ziveli u pecinama i u zamkovima i tuci ce se uvek. Kao sto ce devojcice vezbati pakost na isti nacin na koji su je vezbale njihove cukun cukun bake.

Stvar je u tome da imate odrasle ljude koji su prisutni i placeni za to, a koji ne reaguju na adekvatan nacin. Znaci ako sedis sa dva odrasla coveka i ako krenu da se svadjaju ili tuku normalno je da ces reci: aman ljudi koji vam je?

A kad u istoj situaciji imate decu i npr devetogodisnjaka kome svi govore da je ovo ili ono, a uciteljica se pravi da to ne vidi. Deca vide da vidi. Onada imaju potvrdu da je njihovo ponasanje ok i da maltretiran stvarno jeste to sto mu govore.

Problem je u odraslima. Ne u deci.

9. Moja starija ignoriše budale, a mlađa raspali po glavudži istog sekunda. Tajo učio na vreme, ali stariju pokvarila učiteljica.

10. Znaš koliko učiteljicu ili psihologa boli kurac.

Mi smo imali u osnovnoj i "obezbeđenje", lika koji je služio da bleji s nama kad pobegnemo s časa, ili da sudi na turniru nekom.

Ne ide to tako MP.

11. Hahah tako je rasni, što više samoubica to manje samoubica, genijalno!

Evo sad ću ti reći priču malo stariju, bilo mozda 5 godina prošlo od rata. To je čuvena priča, svi znaju za nju. Jedan mali dobio batine od jednog dosta većeg lika (maltretirao je sve redom, donosio noževe itd) i još kad ga je izbatinao baci niz stepenice. Ali taj mali je imao malo poremećenog brata, koji je tog lika strpao u gepek od golfa dvojke vozio u njemu jedno 10 km do jedne čistine, sad je tu nekakva zgrada i stavio ovome pištolj u usta.
    Taj nasilnik je postao dobrica kasnije. Sad je pomalo ostario i drži krojačnicu jebenu.
    Ko zna koliko bi likova ovaj još gazio da ga ovaj brat nije prevaspitao.

12. Nazalost ne ide. Znam. U meni jos uvek tinja plamen idealizma. I saznanje da postoji plan i program kojim se radi na unistavanju nas kao naroda. A ovo je samo deo toga.
    1. Prvo rasturiti porodicu. Otvaraju sivaone u kojima rade zene. Za muskarce nema posla. Oduzeti jednom muskarcu mogucnost da brine za zenu i decu je pogubno za svako drustvo.
    2. Sjebati skolu kao instituciju. Dati dece jasno do znanja da ovoj zemlji ne trebaju pametni i obrazovani vec starlete i kriminalci.
    3. Unistiti volju u mladima
    4. Stvoriti roblje

13. Uskoro punim 32 godina i imama blagi utisak da su se u vreme kada sam bio osnovna (1990. - 1998.) nastavnici i psiholozi stvarno trudili da rade svoj posao. Ne kažem da su uvek uspevali, ali su bili prisutni, želeli da naprave nešto. To mi je utoliko čudnije jer je to bilo ono najgore Slobino vreme kada se sve raspadalo.
    Tada je bilo skidanja patika ispred škole, tuča ali jebote nekako se sve sređivalo, dobijali se ukori, izbacivalo iz škole.Makar je bilo tako kod mene u školi.
    A danas je situacija ko zna koliko puta gora. Doduše nije ni čudo, jer su nam zakoni takvo sranje pa su deci data svakakva prava, ali niko ne spominje da jednostavno moraju postojati i nekakve obaveze. Ukor ne daju pa tačno da si nastavniku odsekao glavu, a o izbacivanju iz škole da ne pričam. Svi bre ko pušteni sa lanca, roditelji se savetuju da žgebčetu od godinu dana koje još nije u stanju da kontroliše obavljanje fizioloških potreba pričom objasne da ne treba da gura prste u utičnicu. I to savetuju jebeni psiholozi koji decu i nemaju. Sve je otišlo u kurac.
    Odužio sam, a možda i skrenuo sa teme. U svakom slučaju oko malog Alekse su zakazali nastavnici i školski psiholog. Sve ih je boleo kurac za dete, a možda su se i plašili rekacija da bi ih neko proglasio fašistima ili šta je već liberalima moderno kada je reč o ciganima.

14. Zar im nije lakše uzeti kineze/indijce/arape nego 10 miliona napaćenih Srba. Pa svaki dan se na Zemlji ima 200 000 stanovnika nego prethodni dan. Mi smo totalno nebitni za neki tako robovski odnos.

15. Jeste. Lakse je. Al ne mos. Neko to vrc uzeo. A sto ne bi neko isti taj sistem primenio i ovde. Evo ti srpski zakon o radu. Tekovine 19 veka potpuno obrisane.

16. E pa to hoće političari odnosno lopovi, ali to je druga stvar. Nema nikakve teorije zavere već čista pljačka.
    Al to sad nije tema.

17. опет заборављате једну чињеницу, тог малог су малтертирали роми што нас опет доводи до парадокса да никако не можеш казнити рома, илити да могу да раде шта год оће

18. капирам да је ту разредну прељуто болео курац да иде по циганмали и прича афтекурфате немојте да бијете дете

притом заборављате и чињеницу да је она баш због тога што је било доста цигана ушколи ишла на разна путовања под покровитељством ромских заједница европе и слично

то је све јако штуро провучено кроз целу причу, требали су то мало боље да нагласе

19. Nek neko kaže da sma rasista ali cigani su zlo i koriste prava maksimalno, tj. zloupotrebljavaju ih.
    Znači došli su iz jebene Indije gde je krava sveta životinja i sad traže neka prava.

20. Одгледао сам и други део, није ми добро.

Јеботе, читам претходну страну и не могу да се начудим колимо сте у стању да млатите празну сламу. Напише лик пост од 2 Јовичића да нам објасни да је боље знати се бранити, него кад не знаш да пружиш отпор. Просветљени смо. И генерално, 90% људи на оваквим темама потроши 90% времена на такво откривање топле воде.

Ради се о томе да ово дете није умело да се одбрани, а против њега су почели да се окрећу и они који би морали да га заштите. И то из тако неких приземних разлога, да је то страшно. Директорка говори кеви "много сте га размазили, видим ја какву му одећу купујете". Јебем ти ја просветног радника. Наставница биологије га јебено шутнула и онда натерала децу на истом часу да потпишу да се то није десило. Јер је хтео да докаже да су га полили соком. Он добио за то тројку из владања, овај што га тукао 10 пута завршио са петицом. Па њему је забрањено и вербално да се одбрани, о чему ви причате јбт. Мислим да би и одрасла, стабилнија особа стекла утисак да се цео свет уротио против њега, а не истраумирани клинац.

Поента је што су за све што се десило морали да буду кажњени и баба и мајка тог малог, мали и саучесници, директорка, психолог, две-три наставнице. Најблажа казна би требало да буде да им се забрани да икад више раде у просвети, серем им се дипломе и углед школе, јебо је углед школе. Казна на крају 500 хиљада динара, коју плаћа министарство просвете ваљда и 50 хиљада за директорку.

400 евра.

Rekli o sajtu

Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.

Deutsche Welle · 29. April 2011.