Svetsko prvenstvo u fudbalu - Brazil 2014

1. сморијо сам се

2. Pederu editovao si post. Pisalo je Kostarika - Brazil

3. decko_koji_obecava

Најгоре је то што ће Меси бити боготац ако Аргентинци освоје СП, а лик још једном показао да је курчић.

Ај буди објективан, па признај да је од 6 досадашњих утакмица, најмање 4 одиграо добро. Верујем и да су Пеле и Марадона на најбољим првенствима имали једну или две лоше.

4. A bre, zar vas je toliko za `olandiju navijalo?

5. А Кајт опет објаснијо, десни, па леви бек, може све

6. Sad si Maradonu stavio u takvo poređenje i nikad više.
    Maradona je Bog, Pele je deda pun komplexa koji pljuvajući po Maradoni pokušava da istakne sebe kao nekog igrača. pozz

7. Пеле 3 Марадона 1

ЈБГ

8. Ne lupaj gluposti, ne možeš porediti tako pošto fudbal u ono i ovo vreme niđe veze.

9. Јбт, већина се баш наложила на Холанђана, ја сам био вечерас од ретких који је навијао за Аргентину.

10. Не можеш фудбал, али сваки је био најбољи у свом времену. И сада је фудбал захтевнији, него у Марадонино време и противници на вишем нивоу и услови за тренинг и тактика... Али сваки од њих је био најбољи у свом времену и могу да оправдавам Месија поредећи га са Марадоном и Пелеом. Позз изз Ровиња

11. Prevelika je razlika između Peletovog i Maradoninog u odnosu na Maradonino i današnje vreme. pozz iz Prijedora.

12. A i deda jebeni ne kaže da je bio najbolji u svoje vreme nego ikada. Debil. Maradona njega nikad u usta nije uzeo, drogira se i boli ga kurac.

13. Ма важи што није, свако мало се прозивају.

А ти и даље не схваташ да је поређење на месту, јер је сваки од њих морао имати по неки лош дан, у томе је сва мудрост, није тешко сконтати.

14. Lepi ja ne pričam o ovome oko čega se ti grudvaš sa ovim glavama na temi. Upao sam sa pričom ko šljiva u govno.

15. Не можеш фудбал, али сваки је био најбољи у свом времену. И сада је фудбал захтевнији, него у Марадонино време и противници на вишем нивоу и услови за тренинг и тактика.

Потпуно тачно!

Prevelika je razlika između Peletovog i Maradoninog u odnosu na Maradonino i današnje vreme.

И ово је тачно. Откад су се Холанђани појавили са "тоталним фудбалом", све се изменили. Више класична поставка 5-4-1 је почела да се све мање примењује, фудбал је постао бржи, али и грубљи. Тукли су и Пелеа, али не колико Марадону.

И још нешто. Пеле не би никад био шампион света 3 пута да ми саиграчи нису били такође мајстори фудбала као штосу: Диди, Вава и Гаринча, а касније Жаирзињо, Ривелињо, Жерсон, Тостао и Карлоса Алберто.

Марадона није имао неке врхунске саиграче 1986. године, али је имао довољно доброг и брзог Буручагу и Валдана, уз Уга Санчеза тада најбољег нападача на свету.

Меси је у истој ситуацији као Марадона '86. Он сад има Игуаина, Агуера, Лавеција, а Немци су опет исти као 1986. године. Нису неки атрактиван тим, али су довољно добри да дођу далеко. За 4 године ће Јулијан Дракслер у Русији урадити исто што и Матеус у Италији '90. То је та "десетка" коју Немци од Андреаса Мелера још нису имали. А још ако буду напредовали Ројс и Геце, плус Озил, Немци ће бити главни фаворити за освајање титуле 2018. године.

Иначе кад год су Немци играли у финалу, а пре тога су победили домаћина, односно елиминисали га, нису били шампиони.
    1982. године сду победили у другој рунди Шпанију, изгубили су у финалу од Италије.
    1986. су избацили у четвртфиналу Мексико на пенале, изгубили су у финалу од Аргентине. И сада су победили домаћине, а играју финале, и то опет са Аргентином.

16. Иначе кад год су Немци играли у финалу, а пре тога су победили домаћина, односно елиминисали га, нису били шампиони.
    1982. године сду победили у другој рунди Шпанију, изгубили су у финалу од Италије.

Nači Argentioa osvaja. Mere!

17. Nemci će osvojiti kapiram zato što igraju sa jednim klasičnim napadačem a napadaju sa 6 igrača u svakom napadu.

18. Иначе, срећа те Ковињало није преносио Холандија - Аргентина. Заспао бих после 5 минута.

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.