Evo vam rješenje za čitanost, jebalo vas rješenje za čitanost

1. Ako se desi da postoje takve definicije istog kvaliteta, obje će biti odabrane, prije ili kasnije, neko će ih vidjeti, nema to veze da li je neko aktivan ili nije, definicije služe da narod pročita i da se nasmiju a ne da nagradimo nekoga što je aktivan.

2. Defku bira moderator ako mu se svidi i smatra da je za odabrane i to treba da bude jedino
    merilo. Ništa drugo. Kao što je uvek i bilo. Samo se moraju odabrane staviti ispred popularnih.

3. 1. Prirodno je da se ćešće naleti na definiciju aktivnog autora, nema potrebe da se još više trudimo da ističemo aktivne. Kako reče Remac, kada se naleti na dve defke sličnog kvaliteta, a dovoljno su dobre, pre ili kasnije će obe biti odabrane, pa makar se autor jedne od njih popišao po sajtu i otišao zauvek.

2. Bilo bi bolje, ali najverovatnije ništa od toga, već miks popularnih i odabranih na prvoj strani (neće se gazda ljutiti što sam podelio ovu info). Ponavaljam, najverovatnije, nije sigurno.

4. Jer napisano je koliko, milion definicija? Dok nekom aktivnom autoru defka dođe na red on je već digao ruke od sajta davno.

Људи напуштају сајт јер им се не одабирају дефиниције? То ми ново да чујем.

5. sto sad svi prepisujete od pezosa sta je rekao, samo izmenite rec, dve?

6. Izvini, o mudri Pezose, nisam videla. :)

7. Zato što je Pezos to dobro rek'o

8. Ja opet kažem, rešenje za čitanost je čitanje

9. 2. Slažem se, najnovije lako promaknu.

Meni nije promakla ni jedna otkako sam moderator, ranije sam odabirao svaku koja je dobra među novim, ali sad je to obesmišljeno jer odabrana dobije manje ocena nego popularna. Jednostavno čitam redom i kad šta naleti dobro to i odaberem.

10. Stvarno Brale, imaš 11 defki za tri godine, a odjednom si stručnjak za defke. Takvi kao ti su ubili Zorana.

11. ja predlazem da nasumicno moderatori biraju definicije autora koji im se uvlace u guzicu, a autore koji to ne rade da banuju ili bar da im brisu definicije, kad god naidju na njih.

ovako bi se popravio i kvalitet a u isto vreme i atmosfera na sajtu.

12. Bruce
    Meni nije promakla ni jedna otkako sam moderator, ranije sam odabirao svaku koja je dobra među novim, ali sad je to obesmišljeno jer odabrana dobije manje ocena nego popularna. Jednostavno čitam redom i kad šta naleti dobro to i odaberem.

Izgleda da si ipak i nešto preskočio. :(((

13. a autore koji to ne rade da banuju ili bar im brisu definicije, kad god naidju na njih.

A može i nešto novo.

14. немојте ме тући

15. takodje i pri izboru novog moderatora se treba voditi racuna koliko je autor lobirao sebe da bude moderator. tj, koliko se uvlacio u guzice.

sto vise puta ste prijavili nekog, ili stali na moderatorsku stranu protiv ovih drugih to bolje.
    sto veca tuzibaba to bolji moderator!

16. Izgleda da si ipak i nešto preskočio. :(((

Ako jesam ispravi me, sve su ocenjene, samo nisam kačio na naslov...

17. кад се некад сетим како је све било боље кад дође цара па ја и пезос извадимо блокчиће и хемијску и учи
    онда дође оланик и он понавља наглас па идемо у читаоницу и спремамо заједно па се преслишавамо знали смо хиљаде дефки напамет па онда пиши па рекламирај па се лајкуј па коментариши еееее
    а сад само скупљају поене на чету и спемују некад се знао ред није више ништа ко пре дође ми да напустим сајт нема више добрих људи све се изменило еее животе свети саво :(((

18. Bruce, koliko je takvih kao ti? Zar ne bi jednostavnim prebacivanjem najnovijih defki na naslovnu dobili bolju čitanost?

Čitanost je opala i pre popularnih, same popularne su pokušaj povećanja čitanosti ali je na žalost to očigledno bio promašaj. Jedina opcija koju ja vidim kao dobru je random iskakanje defki i onaj miks što ga Agilni pomenu.

19. Pa nije toliki promašaj. Defka koja uđe u popularne je dosta čitana, a skoro svaka koja je baš dobra je ušla.

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.