Шиптари - озбиљно питање

1. Mi Nemce zovemo Nemcima, što znači MUTAVCI, a njima to uopšte ne smeta. Valjda zato što su moćan narod bez kompleksa niže vrednosti. Za razliku od nekih drugih: staneš im na senku, dreka stoji jarca.

2. Advokado, muka mi je da čitam ovaj tvoj post jer ne znam zašto ali zašto cigani za sebe zašto kažu da ne vole kad zašto neko kaže da ih zove Rom umjesto Cigan jer zašto moraju izigravati liberaliste kad oni pajsadovo to zapravo nijesu već kući kažu lagano ciagn umjesto rom.

EDIT: Zašto?

3. zaboravio si da pitaš

ZAŠTO?

4. stavljanje u isti post šiptara i cigana je uvreda za rome

5. stavljanje u isti post šiptara i cigana je uvreda za rome

Ne seri. Šiptari su starosjedioci ođe. Jebali su nam babe dok je Miloš Obilić još bio dio idejnog svijeta.

modedit: Tako je! Direktore smešan si!

6. Ali su Romi raseljeni deo civizacije doline Inda, starije od naše varvarske za bar hiljadu godina.

7. puši kurac
    modedit: evo mu moj, on nema

8. Romi su najveći cigani na Balkanu.

9. Advokado, muka mi je da čitam ovaj tvoj post jer ne znam zašto ali zašto cigani za sebe zašto kažu da ne vole kad zašto neko kaže da ih zove Rom umjesto Cigan jer zašto moraju izigravati liberaliste kad oni pajsadovo to zapravo nijesu već kući kažu lagano ciagn umjesto rom.

Napisao sam na početku posta da tako razmišljaju obrazovani Cigani (ili Romi, kako god ti drago). Imao sam zadovoljstvo da razgovaram sa par njihovih predstavnika, npr. sa Bajramom Halitijem koji su mi lepo i argumentovano objasnili i značenje i poreklo imena. Njima je značajno da u cilju emancipacije sopstvenog naroda koji je statistički gledano svakako daleko neobrazovaniji i siromašniji od evropskog proseka, rade između ostalog i na podizanju samopoštovanja.

10. Зато "Циги" значи закон да бесплатно добија храну, не плаћа струју, превоз, инфостан и плус добија новчану социјалну помоћ. А ако склепа бараку тамо где треба(а зна где треба) можда га усере и стан или бар контејнер који ће да уваља за 5 сома.

Да се нека особа коју сам раније описао појави и затражи било који вид олакшица који цигани добијају отерали би га у курац. Не мрзим ја цигане, јебе ми се за њих, ја мрзим то што су они повлашћени да не би нико био оптужен да су дискриминисани.

То што имају разне повластице (које су неки од њих максимално искористили), то је позитивна дискриминација, јер постоји и она негативна. Можда се и претерује у томе, али не могу сад да улазим у то. Оно што није тачно је то да су све те помињане мањине заштићене (ту реч си употребио), а да ти ниси. Да се не лажемо, они имају много веће шансе да најебу без разлога (само зато што су то што јесу) и мање шансе да добију адекватну помоћ.
    Блејим са неком екипом и од једног друга ортак који хоће у интервентну говори како једва чека да млати Цигане. А он ће бити представник тог закона који шатро штити мањине.

Неке ствари није потребно писати. И да, неки закони знатно отежавају ћивот и немају смисла али ти познајеш само законе модова и админа...јеби га.

Не знам да ли је глупља прва реченица или то што следи, тај покушај да ме спустиш.

11. sa Bajramom Halitijem (prim. prev: romski Jovan Deretić)

fixed

12. fixed

E hvala.
    A sad stvarno, znaš li nešto o čoveku ili samo sereš? Inače, čovek je pesnik a ne istoričar u pokušaju.

13. Šta li znači ovo modedit? I ko to puši? I kome. Ja sam zbunjen.

14. nije pitanje ko i kome puši, nego

el se kaže pušenje il felacio

15. То што имају разне повластице (које су неки од њих максимално искористили), то је позитивна дискриминација, јер постоји и она негативна. Можда се и претерује у томе, али не могу сад да улазим у то.

Нису неки него скоро сви(рекао бих сви али ево да се оградим).

Оно што није тачно јесте то да су све те помињане мањине заштићене (ту реч си употребио), а да ти ниси. Да се не лажемо, они имају много веће шансе да најебу без разлога (само зато што су то што јесу) и мање шансе да добију адекватну помоћ.

Да, све те мањине су законом заштићене као бели медведи. Удари мене и удари цигана-разлика у новчаној казни ће бити дупла а у случају тешких телесних(уз раније осуђивање) затворска казна ће бити минимум 30 посто већа. Јер ти онда ниси напао човека него си напао цигана...зашто је то различито?!

То није једнакост коју захтевају. Једнакост је да смо исти а не да је он вреднији од мене само зато што је циган. Или педер. Или жена. Као што његово дете добија бесплатно да једе и књиге за школу а моје не, из ког разлога? Не постоје српске породице које једу хлеб и млеко од 20ог до краја месеца? Динкић рекао.

Блејим са неком екипом и од једног друга ортак који хоће у интервентну говори како једва чека да млати Цигане. А он ће бити представник тог закона који шатро штити мањине.

Тај неће тући малог Србина када га нагази? Свашта. Онај ко тако размишља ће тући било кога само зато што може.

Не знам да ли је глупља прва реченица или то што следи, тај покушај да ме спустиш.

Прва реченица је аксиом, не знам на коју сам другу заштиту могао мислити. Годфатхер..? А друга је врло вероватна, свако ко има кичму је добио батине више од 3 пута под условом да је пунолетан и да није Валујев.

16. Inače, čovek je pesnik

Aoooo, pa što ne kažeš odma. Znam Džekija brate, na prst smo u dupe. Bum bum bum kalašnjikov. Srećna Nova Godina i te munje.

17. Kad se budu u KG pravili Mercedes, kad putevi budu ravni kao staklo, trava zelena ko da si je farbao cetkom, Lepenica plava i po njoj plove brodici, i prostitucija legalizovana, e tad cu i ja da se ponasam ko Nemac. I da teram cigane negde dalje.

I ko je taj bajram? Zar nije muharem serbezovski najpametiji ciganin?

18. pesnik, romantične provinijencije.
    lopina more!

Srpsko-romski plagijat

A Vujakliji ni evro

Poštovana redakcijo,

Izdavačka kuća Prometej iz Novog Sada, čiji je direktor i glavni urednik Zoran Kolundžija, objavila je "Srpsko-romski" rečnik Bajrama Halitija, koji je potpuni plagijat Leksikona stranih reči i izraza Milana Vujaklije!

Skandal je utoliko veći što su ceo "projekat" finansirali Ministarstvo za Kosovo Metohiju i Ministarstvo kulture! Naravno, obilna pomoć je stigla i iz Fonda za otvoreno društvo iz Budimpešte, gde je kao funkcioner te globalne nevladine organizacije zaposlen sin Bajramov, Mensur Haliti! Ovaj sramni plagijat pomogla je i beogradska filijala Fonda za otvoreno društvo, čiji su direktori Jadranka Jelinčić i Jadranka Stojanović, kojima Bajram Haliti iskazuje "posebnu zahvalnost". Tu su, kao "logistika", Adriana Lazinci i Ljuan Koka, šef Sekretarijata za romsku strategiju.

Sam Bajram Haliti, bivši sekretar za informacije u Vladi Kosova za vreme Slobodana Miloševića, sada je član stranke Jovana Damjanovića, narodnog poslanika koji je u periodu od 1972. do 2001. godine osuđivan ravno sedam puta (na četiri godine i dva meseca, od toga 1,5 godinu strogog zatvora, plus osuda za ubistvo vlastite žene!).

Danas je Jovan Damjanovć deo glasačke mašine Demokratske stranke, mada je dobro poznato da je taj isti posao dugo radio za interese Srpske radikalne stranke!

U ovom krugu velikih lopova iz budžeta Dekade Roma nalazi se i državna sekretarka Ministarstva za obrazovanje Tinde Kovač Cerović, koja je, podsetimo, bila i direktorka Regionalnog edukacionog fonda u Budimpešti. Tu je i izvesni Boban Balić iz Niša, koji je odatle inkasirao ni manje ni više nego 15 miliona evra!

Nacionalni savet Roma, čiji je plaćeni predsednik Vitomir Mihailović, takođe je odgovoran za nestanak miliona evra namenjenih Romima, radeći zajedno sa svojim "partnerima" iz Demokratske stranke. U tome je učestvovala i izvesna Rada Gačević iz Ministarstva zdravlja i mnogi drugi.

19. I ko je taj bajram? Zar nije muharem serbezovski najpametiji ciganin?

Jeste, ali u Makedoniji.

Rekli o sajtu

Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.

Status Magazin · April 2009.