Шиптари - озбиљно питање

1. Ja bih hteo da budem ciganski car al nisam ciganin jbg:(

2. Па ево који народи - јебени Енглези - ухватили да им се принцеза хефта са неким обрезаним, они јој усаде блок мотора у главу. То је напад на њихову веру (не само веру као религију, него на веру као на стил живота).

Ispravka: zato što nije bio plemenite krvi, da se što manje obmanjuje ovaj lažima išamarani narod.

3. Нека Лимени, само ти читај, отвориће ти се једном мистериозна врата знања и разумевања ствари о којима се учи у основној школици. Али не читај форуме и сајтое, пробај са књигама. По могућству историјским.

4. Ja bih volio biti grof, al jbg. I pisao bih istorijske knjige. O izdaji,

5. Ау Грањка јеботе, ал си се исрао у буљу за све паре. Чуј та убиства била са верском подлогом... ниђе везе, чиста политика и економија.

6. Ко Босанци/Бошњаци? Тамо имаш 4 џамије по метру квадратном и цела земља смрди на лој. Мислиш да су они били мирни и ако су продали веру? Напротив.

Mirniji su bili svakako. Plaćali su ono što im je bilo razrezano i nisu ih dirali. Budimo realni.

7. Moja učiteljica u osnovnoj školici je bila kriptofašista, učila nas je da nije u redu da se mešaju rase i vere, i da treba ubijati one koji škode našem poimanju nacionalnog dostojanstva. Doduše, suptilno je to radila, kroz nagoveštaje. I usmeravala nas da čitamo određene knjige, a druge da izbegavamo. Ko zna koliko ima i koliko je bilo takvih učiteljica u osnovnim školicama.

8. Moja nastavnica iz srednje, predavala je biologiju, je bila ateista. Tad su na jedan naš televizijski program emitovali neki serijal o tome kako je Bog stvorio sve a on nam je govorila da to ne gledamo i da su to čiste gluposti i laži. I još nam je govorila za KAP (kombinat aluminijuma Podgorica) da se đeca čije porodice žive u blizini fabrike rađaju nakaradna ali da država sve to krije.

Ja ne vjerujem nikome. Ne zato što mislim da neko laže, nego jednostavno običan, šta običan, ma ni čovek na nekom položaju ne zna šta je istina a šta ne. Posebno posle gledanja Utopie. http://www.imdb.com/title/tt2384811/

9. Mirniji su bili svakako. Plaćali su ono što im je bilo razrezano i nisu ih dirali. Budimo realni.

Meni su Bošnjaci (teško mi sad da ih zovem tako, ali ako hoće da se zovu Jednorozi, neka im bude) super ljudi. Bliži su mi od svih ex YU naroda. I nek budu drugi narod ako hoće, ali osećam da smo svoji. Bez obzira na sva ona klanja.

10. Ja ne vjerujem nikome. Ne zato što mislim da neko laže, nego jednostavno običan, šta običan, ma ni čovek na nekom položaju ne zna šta je istina a šta ne.

++++
    A imaš ih koliko hoćeš koji misle da znaju.

11. Meni su Bošnjaci (teško mi sad da ih zovem tako, ali ako hoće da se zovu Jednorozi, neka im bude) super ljudi. Bliži su mi od svih ex YU naroda. I nek budu drugi narod ako hoće, ali osećam da smo svoji. Bez obzira na sva ona klanja.

+1
    Сем ако Црногорце рачунаш као други народ, онда бих на прво место ставио Црногорце.

12. Сем ако Црногорце рачунаш као други народ, онда бих на прво место ставио Црногорце.

Prolazi čovek kroz Crnu Goru i naiđe na neke ljude, "Dobar dan ljudi" veli čoek "Mi nismo ljudi, mi smo Crnogorci!"

13. Очигледно не знате црногорце и нисте живели у ЦГ. Поготово последњих година

14. Meni su Bošnjaci (teško mi sad da ih zovem tako, ali ako hoće da se zovu Jednorozi, neka im bude) super ljudi. Bliži su mi od svih ex YU naroda. I nek budu drugi narod ako hoće, ali osećam da smo svoji. Bez obzira na sva ona klanja

Vlade, i ja mislim ovako ali ovo nema veze sa onim što sam ja napisao.

15. Очигледно не знате црногорце и нисте живели у ЦГ. Поготово последњих година

Знам их врло добро, ево рецимо знам мене. лололо

Prolazi čovek kroz Crnu Goru i naiđe na neke ljude, "Dobar dan ljudi" veli čoek "Mi nismo ljudi, mi smo Crnogorci!"

Не могу да повежем то што си ти написао са овим што сам ја написао, дедер појасни додатно.

16. Čake, ako si dobio preko pičke neđe u Crnoj Gori, ne znači da se i dalje ne volimo.

17. Сем ако Црногорце рачунаш као други народ, онда бих на прво место ставио Црногорце.

Jebi ga, narodi i nastaju, tako da je moguće da su Crnogorci danas različit narod od Srba. Nekada nisu bili. Znam familije gde je otac Srbin, a sin Crnogorac. Ali pitanje naziva nacije je čudno pitanje. Kako to da se neke nacije zovu po teritoriji na kojoj žive, a opet druge mogu da se sele tamo i ovamo, i da nose svoj naziv i teritoriju gde žive nazovu po svom nazivu. Na teritoriji ex YU to su samo Srbi i Hrvati. I Šiptari, ako neće da se zovu Albanci. Slovenci su u stvari Sloveni (isto kao Slovaci). Bošnjaci su dobili ime po teritoriji na kojoj žive. Makedonci isto. Crnogorci... Istorijski Crna Gora nije obuhvatala sve krajeve gde se danas proteže (čuj, proteže, hehhehee) današnja crnogorska država. Crnogorci ovde sigurno bolje od mene znaju gde je Crmnica (oblast koja se prva u srednjem veku pominje kao Crna Gora), šta je Duklja, šta je Zeta, gde je primorje, zaliv, Kotor, gde su Brda, koji deo srednjovekovne Raške pripada njima. Etnonim (naziv naroda) nastao po nazivu teritorije na kojoj taj narod živi govori o mladosti i tek stečenoj samosvesti tog naroda, ništa više. Što se mene tiče, ako se nekad stanovnici Vojvodine izjasne kao narod Vojvođani, neka ih. Ali politiku možeš prevariti, jezik ne, jezik i imena čuvaju tragove kakve-takve istine.

18. Ja bih najviše volio da mogu da odem neđe na kraj svijeta ka Čevu, a vi se jebite, mene ovo ne interesuje, i kad god postujem na neku ovakvu temu osećam se kao posle drkanja, nekako isprazno, šuplje.

19. Ти се не рачунаш, ниси ти Црногорац. Ја причам о оној стоци са Цетиња и из Подгорице и њима сличнима који проповедају неку нову Милову историју по којој су Срби запалили Цетињски манастир и Вук Караџић Његошу испрао мозак српством.

20. Нисам добио Дилане, него сам одрастао тамо, знам какви сте, барем већина вас, нарочито тамо од 2000их.

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.