светосавска приредба

1. Бане је сисао знање само из једне сисе

Ovde si dobio plus, ostalo ič ne razumem :)

2. Па Власуљар... Његове тезе су заиста задивљујуће. Већ виђене код педерског лобија. Обично је средњи од браће педер. Шта ли би на то рекли Карићи - не знам. Ваљда им је тако лакше да нагађају. А то што је Хитлер био фурунџија, о томе се ћути. Аналне тезе попут Власуљарове су домен гузољубаца. Шта ли је Власуљара натерало да тако дубокоумно промишља о сексуалним склоностима некога ко је живео давно пре њега? Да није лична сексуална склоност? Које ли је он дете по реду? Надам се једино и последње. И да је стерилан.

3. Опет коментаришете њега а не оно што је написао.

4. A šta tu ima komentarisati, pogledaš ime autora, preletiš tekst da vidiš na račun čega pokušava da nas troluje i to je to.

5. Ovde si dobio plus, ostalo ič ne razumem :)

Hoću da kažem da čovek 21. veka ne može da sudi o čoveku iz 13. veka kao o svom savremeniku, pogotovo ako nema OGROMNO znanje o društvu 13. veka, koje uključuje i poznavanje istorije, religije, jezika, narodnog života, dvorskih običaja i još hiljadu stvari. A ovako, uzmeš nekoliko floskula, random ih rasporediš, i izvučeš neki tako ideološki pakostan zaključak. Tako nešto bi mogao recimo da zaključi detaljan poznavalac srednjeg veka, neki tamo profesor istorije, filozofije, erudita, Umberto jebeni Eko. A ne Valsinarb. Zašto on to radi? Da bi provocirao. A ako zaista misli tako, znajući da NE ZNA suviše, onda su tu sinapse u mozgu, koliko god ih bilo, povezane ne razgranato, već onako, pomalo linearno.

6. Опет коментаришете њега а не оно што је написао.

Ветеринар не коментарише лавеж пса, него самог пса. Ово што власуљар пишА није за ветеринара, већ за санитарног инспектора.

7. Šta je to nateralo visoko ambicioznog princa, najmlađeg sina vladara zemlje, da u 17. godini života, cvetu svoje mladosti kada tipično bujaju seksualni hormoni, naprasno pobegne od svojih dužnosti

јбг, цела теорија ти пада у воду због овога: средњевековне владарске породице једном детету намењују црквену каријеру (такође вид политичке каријере, дакле иде у прилог династији), обично је то неке од млађих синова, при том избегавају се династички сукоби. дакле њему је управо то била дужност тако да није бежао нигде. и пошто ти се све темељи на томе да је он добровољно отишао онда је то лоша теорија и лонг шат, јер му је отац, заправо, то место наменио.

8. Hoću da kažem da čovek 21. veka ne može da sudi o čoveku iz 13. veka kao o svom savremeniku, pogotovo ako nema OGROMNO znanje o društvu 13. veka, koje uključuje i poznavanje istorije, religije, jezika, narodnog života, dvorskih običaja i još hiljadu stvari. A ovako, uzmeš nekoliko floskula, random ih rasporediš, i izvučeš neki tako ideološki pakostan zaključak. Tako nešto bi mogao recimo da zaključi detaljan poznavalac srednjeg veka, neki tamo profesor istorije, filozofije, erudita, Umberto jebeni Eko. A ne Valsinarb. Zašto on to radi? Da bi provocirao. A ako zaista misli tako, znajući da NE ZNA suviše, onda su tu sinapse u mozgu, koliko god ih bilo, povezane ne razgranato, već onako, pomalo linearno.

Pročitaj post iznad tvog, odnosi se na moj sistem čitanja Slavimirovih postova :)

9. породице једном детету намењују црквену каријеру

Ш-та? Нетачно. Чак и да је, претпоставимо, тако, причамо о Растку

Kao младић добио је од оца Захумље на управу. Међутим, Растко је побегао на Свету гору и замонашио се у руском манастиру Светог Пантелејмона, где је добио име Сава. Касније је са својим оцем, који се у међувремену замонашио и добио име Симеон, подигао манастир Хиландар, први и једини српски манастир на Светој гори

дакле ово не стоји

дакле њему је управо то била дужност тако да није бежао нигде

Знаш ли зашто се Херцеговина зове Херцеговина?

10. Pročitaj post iznad tvog, odnosi se na moj sistem čitanja Slavimirovih postova :)

Znam ja da on troluje, ali postoji li mogućnost naterati trola da odustane? Ubediti ga da mu trolovanje nije ubedljivo, da je šuplje? Doduše, što se više ljudi pali na njegove gluposti, to on više postiže. A postoji i zastrašujuća mogućnost da on misli da je u pravu. Upoznao sam par takvih ljudi, mrtvi ozbiljni pričaju isto kao Valsinarb.
    Ali, zanima me šta Bane misli, zašto se Nemanja povukao u manastir i postao Simeon? Da i tu nije bilo neke pederastije?

11. A postoji i zastrašujuća mogućnost da on misli da je u pravu. Upoznao sam par takvih ljudi, mrtvi ozbiljni pričaju isto kao Valsinarb.

Postoji cela politička organizacija takvih ljudi. Veruj mi, poznajem ih.

12. A postoji i zastrašujuća mogućnost da on misli da je u pravu

Зашто не можете да прихватите да неко размишља другачије и зашто је то застрашујуће!? Заштоје циљ сваке расправе БИТИ У ПРАВУ?

Напомињем, не стајем на његову страну само је чињеница да ту има доста ствари које захтевају објашњење а не гурање главе у песак.

13. Postoji cela politička organizacija takvih ljudi. Veruj mi, poznajem ih.

Da, da... To sam zaboravio...

14. Ма јесте, ал ти онако транспарентно дркаш на његове постове јер сте на истој страни, ја не видим ко се попалио.

па то му је изгледа мисија на сајту, дође и напише +1 на постове који се тичу кењања по нечему популарном међ србљем и слично

ако набије довољно карме алах ће му дати да јебе деветогодишње клинке ко мухамед лолол

15. Хахахахах, Двајте, сад сам замислио ту могућност да је Власербнар неки муслиман којем је досадно. Каква би то епска лолчина била.

16. Al činjenica da je Rastko baš nekako gei ime ide u prilog banetovoj teoriji!

17. није се на власуљара односио тај пост него на тоњелија

а бане је владика пахомије који искушава нашу веру преко форума, то се одавно зна <3

18. Аха. Пажња ми је баш на нивоу... И зачудило ме одакле ти та помисао, али смешно је у пичку материну.

19. Зашто не можете да прихватите да неко размишља другачије и зашто је то застрашујуће!? Заштоје циљ сваке расправе БИТИ У ПРАВУ?

Zastrašujuće je misliti da je hrpa na zloban način spojenih izmišljotina, poluistina i nagađanja, a sklopljena u ideološke svrhe, bez unutrašnje logike i naučne metodologije kojom bi se do takvog zaključka došlo i koja bi ga podržala - razmišljanje.
    Cilj svake rasprave je biti u pravu zato što se u reči RASPRAVLJATI nalazi prefiks RAZ i glagol PRAVLJATI, u čijem korenu leži praslovenska reč PRAVDA, što dalje razloženo znači PRAVO+VEDA, što opet znači "istinit govor", što bi otprilike značilo razdvojiti tačno od pogrešnog, zato se svako u raspravi trudi da bude u pravu.

20. Која је поента расправе у којој нико није у праву? То се зове баљезгање. Најфегетскији и најпичкастији крај расправе је онај са "сложићемо се да се не слажемо" или "мишљења се разликују". Мишљења се разликују, али једно је боље.

Rekli o sajtu

Na sajtu vukajlija.com definisan je pluskvamfutur I i II , poseban morfološki oblik glagola, kojim se služe političari kada govore o ulasku Srbije u Evropsku uniju.

Kurir · 20. Februar 2011.