VUČELA SRBENDAAA!!1

1. brzo je od nestranacke licnosti presao u stranacku.ne znam koja mu je ciljna grupa.uvek svi ciljaju na radnike i na penzose,al on bas i nije toliko omiljen kod njih,tesko da je neki i za omladinu.jos ga i vucic posro.

2. Шта кажу, је л' може да преприча неко ко зна немачки?

Google translate

3. Google translate

Rekao je neko ko zna nemački

4. Tekst govori o dolasku DS na vlast i njihovom dugogodišnjem vladanju uz kontrolu tržišta i medija zbog čega su se opustili i smatrali da će večno vladati. U celoj priči se provlači njihov propust da povedu računa o tome što rade da ne bi ispustili tu prednost. Obzirom da su se uljuljkali, počela je da im opada popularnost, a mediji nisu pratili to opadanje nego su ih i dalje veličali. Taj momenat je iskoristio Vučić da podigne svoju popularnost i harizmu i došao do trenutne pozicije lidera i najvećeg demokrate, naročito otvaranjem pregovora sa EU.

Poslednji pasus se odnosi na činjenicu da mediji samo nastavljaju da rade isto kao i ranije - prate najjačeg i njega veličaju. Praktično je tekst kritika niskog nivoa novinarstva u Srbiji.

Ne govorim više nemački tako dobro kao ranije, verovatno sam nešto i propustio, ali mislim da je ovo suština.

5. jel zna neko
    al da nas ne loži, nego stvarno

el se g.vučić stvarno skorije jopet oženio
    u tajnosti tajnoj?

6. ne mogu ni da potvrdim ni da demantujem, kapiram da neko sigurno zna samo je pitanje hoće li ti reći :)

7. I mene to zanima pa mi padne na pamet da bi bar neke novine pisale o tome da ima istine a onda se setim slucajeva guvernerkine cerke i jos par njih kada su brisane vesti sa neta i kada nisu pomenute ni u jednim novinama tako da me nista ne bi zacudilo. A ipak je alek bivsi ministar informisanja :)

8. aha, baš će ti on reći tačnu informaciju po tom pitanju :)

9. prico neki ckode koji je bio zavejan.zatrpali kola zandarmerci.bili smetovi,al ne toliki.cekao se siptarski bus da dodje kako bi ovaj ispao heroj.kasnije siptarski bus na pumpi mogao da jede i pije dzabana,a ovi nasi morali da plate.

10. kakvi smo mi kurčići kad je ovaj veliki kurac

A. Vučić: "Rekli su daleko je Evropa od nas. Otvorismo pregovore, danas sa Ruskom Federacijom imamo veći obim saradnje nego ikada, i uvećavaćemo ga. Razgovarali smo sa ličnim predstavnickom Putina da izvozimo i naše finalne proizvode, da ne izvozimo samo paradajz i jabuke, već i kompote"

i kompote
    sve ti jebem

11. može i za ćufte, al' neće Rusi Matijevića

12. vučić se oženijo utata uta ta

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.