Pitajte granjku

1. А које резоновање о постојању Исуса и чуда треба да имам? Верујем и свиђа ми се идеја ерго тачно је?!

Да додам на листу, Алан Туринг, Клод Леви Штраус, Емил Диркем, Пикасо, Френсис Бејкон, Клод Моне, Ван Гог, Ками, Чехов, Буковски, Киш, Кафка, Џек Лондон, Пруст, Хигс, Џорџ Бернард Шо.

2. Па лепо је што су битни, али јесу ли у први план истицали да су атеисти, и јесу ли говорили да су верници глупаци. Могуће да су ваше претпоставке да су атеисти, и то само зато јер су се бавили науком, желите тако да их доживите.

Прво, нигде нико није рекао да је сваки верник глуп. Заправо, знам их много јако интелигентних. Само, ти људи не узимају све здраво за готово. "Прочитао сам Библију, јеботе, Џизус је заиста безгрешно зачет". Ти мешаш религијски појам вере са осталим значењима исте.
    Не, али су се декларисали као атеисти. Видиш, верници некако сваку причу о вери пренесу на лични план, увек их вређа кад неко не верује или нешто. Мене боли курац верујеш ли или не, и не посматрам те као верника, неверника, бога или заморче, него ти дозволим да сама покажеш јеси ли дебил или ниси, независно од вере и срања.

3. За све ове људе се не нагађа, отворено су говорили да су атеисти или агностици, а доста их је отворено причала ПРОТИВ религије.

4. Да додам на листу, Алан Туринг, Клод Леви Штраус, Емил Диркем, Пикасо, Френсис Бејкон, Клод Моне, Ван Гог, Ками, Чехов, Буковски, Киш, Кафка, Џек Лондон, Пруст, Хигс, Џорџ Бернард Шо.

To što su ovi ljudi bili doajeni svoje struke i da su pritom najvjerovatnije bili genijalne inteligencije ne potvrđuje ništa.
    Mogu i ja do sjutra da nabrajam mnoge teiste intelektualce ali to ne potvrđuje da sam upravu. Mislim ako tripuješ da si inteligentan (a nije da nijesi) samo zato što neko inteligentan dijeli tvoje mišljenje da nešto ne postoji onda mogu reći da se radi o čistom primjeru iskompleksiranosti iako ne vidim razlog da to budeš... osim eto što si džindžer ali znam par džindžera koji jebu i troduplo više od mene mada nije da im je pretjerano teško to postići.

5. Али очигледно причамо о другим стварима. Да, није ми јасно безусловно прихватање свега што каже религија, јер ми је то ознака било каквог одсуства критичког мишљења. У суштини, имамо овде и попа на сајту, и увек ми је била пријатна прича са њим, невезано за то је л' религијска тема или не. Човек је интелигентан.
    Ти сматраш да свако ко не верује у бога сматра будалом сваког ко верује у бога. Па ко је ту пун предрасуда онда?

6. Верници обично кад виде да губе, почну да редефинишу бога као природу, неку силу, свест или нешто треће. Не може тако, одлучите се шта је бог, а не кад видиш да немаш објашњење, кренеш са "е али!". И колико год хтели да правдате људе из историје тиме да су били верници и нагоните воду на своју воденицу, то не мења чињеницу да су до својих дела и открића дошли умом и науком, а не вером.

7. Jebo te koliko glupo djeluje kad neko kao važnu crtu ličnosti smatra nevjerovanje u postojanje nečega.
    Mislim ako smatram da nešto ne postoji ne razumijem zašto bih se zamarao time.

Isto kao da kažem da mi je važna crta ličnosti to što nemam audi R8 a ne kažem da imam Fiata Bravu

8. Стварно се надам да ћу наћи размишљања на нету о њиховом атеизму, а видим да нисмо подударни по питању Ајнштајна. Хокинг атеиста? За ове који су Јевреји тек се не може рећи, заправо, тешко.

Ово је нешто најглупље изречено данас.
    Дакле, сваки Јеврејин је верник.

9. Ти сматраш да свако ко не верује у бога сматра будалом сваког ко верује у бога. Па ко је ту пун предрасуда онда?

Rekao sam da to važi za više od 90% ateista ne sve, jer jelte, mahom su to čeljad između 15 i 25 godina željna bunta.

Верници обично кад виде да губе, почну да редефинишу бога као природу, неку силу, свест или нешто треће. Не може тако, одлучте се шта је бог, а не кад видиш да немаш објашњење, кренеш са "е али!". И колико год хтели да правдате људе из историје тиме да су били верници и нагоните воду на своју воденицу, то не мења чињеницу да су до својох дела и открића дошли умом и наукпм, а не вером.

Daj jebemuoca, čekam ođe sat vremena da validno potkrijepiš svoje mišljenje a ti samo ad hominem. Čas neki slavni ateisti, čas nešto o tome kako su vjernici glupi...
    Bilo koja strana sukoba ako nije u stanju priložiti nešto konkretno temu rasprave pribježe ovome. Valjda se vidi ko je to u ovom slučaju.

10. Прво, нисам џинџер, то је спрдња. Друго... не смета мени нити се бринем да ли неко верује или не, него када неко мисли да је супериоран кад верује и људи који верују и не мисле, безуслоцно прихватају догме, ритуале и све и убеђени су у своју веру до тога да мисле да имају бога који се лично стара о њима, и спремни су да убију друге због тога или бране некоме да абортира, или говоре неком са ким треба и не треба да се јебе.

11. Rekao sam da to važi za više od 90% ateista ne sve, jer jelte, mahom su to čeljad između 15 i 25 godina željna bunta.

Нисам рекао теби. За тебе нисам ни стекао утисак да си верник (верник који верује да Исус и Буда играју фудбал на води).

12. Daj jebemuoca, čekam ođe sat vremena da validno potkrijepiš svoje mišljenje a ti samo ad hominem. Čas neki slavni ateisti, čas nešto o tome kako su vjernici glupi...
    Bilo koja strana sukoba ako nije u stanju priložiti nešto konkretno temu rasprave pribježe ovome. Valjda se vidi ko je to u ovom slučaju.

Ја сам поткрепио и оно није ад хоминем, не могу са телефона на форуму да куцам толико, и ово ме мрзи. Рекох лепо, прочитај дела неких људи које сам навео, погледај пар емисија. И како да докажем да не постоји, ја само сматрам да не постоји и нисам религиозан. Докажи ти да постоји.

13. Одох сад, не вреди ово, кад се одмах увредите. Нисам нигде написао да су верници глупи, и немој од сваког аргумента да ми правиш "strawman"-a.

14. Прво, нисам џинџер, то је спрдња. Друго... не смета мени нити се бринем да ли неко верује или не, него када неко мисли да је супериоран кад верује и људи који верују и не мисле, безуслоцно прихватају догме, ритуале и све и убеђени су у своју веру до тога да мисле да имају бога који се лично стара о њима, и спремни су да убију друге због тога или бране некоме да абортира, или говоре неком са ким треба и не треба да се јебе.

Vidi ovako, znam da će ovo zvučati čudno, ali da nije bilo religije moguće da bi još živjeli u starom vijeku. Religija možda jeste donijela ratove vremenom ali je prvobitno obuzdala ljude u dobroj mjeri. Jebi ga, kad priprijetiš nekom čovjeku od prije 4-5 milenijuma da će goriti u paklu zato što je ubio brata zbog 20 metara zemlje nije mu pravo. Isto kad mu kažeš da će zato što je gramziv da ga u paklu polivaju topljenim čelikom, sumnjam da mu je bilo svejedno.
    E sad, ta neka moralna načela su se dugo vremena prenosila sa koljena na koljeno i danas ti više ne treba sveto pismo da bi bio upućen u njih.
    To za abortuse i pederastiju ne opravdavam u potpunosti ali pogledaj prirodni priraštaj bijele rase (ne bih da zvučim kao rasista sad). Jebi ga normalan je abortus kod silovanja ili kada to skraćuje muke djetetu (inače sam pobornik eutanazije ali sam je ne bih vršio) ali da neka abortira jer ju je blam da joj to saznaju roditelji... pa jebi ga sestro, ne bila paziti malo bolje.
    Pederastiju ne mrzim, samo je prezirem (mada se između ova dva termina zaboravila razlika u našem jeziku izgleda).

Нисам рекао теби. За тебе нисам ни стекао утисак да си верник (верник који верује да Исус и Буда играју фудбал на води).

Pa da ti pravo rečem, više sam deista nego teista ali jebi ga, licemjeran sam pomalo pa volim jagnje i prase kad se obrnu za Božić ili slavu.

15. Докажи ти да постоји.

To je čist primjer probatio diabolica-e, tj. nemoguće je (kao i suprotno, mada adeisti imaju onu devizu da se negativ ne dokazuje jel'te pa si me ipak sjebao jebi ga keke)

16. Ево само још ово па одох серију да гледам. Ок, религија је помогла тад да се среди друштво, али нисмо ли од тад мало напредовали и схватили неке ствари? Није више камено доба, па ни бронзано, ни гвоздено, ни средњи век...

17. Kapiram da je to kao da kažeš roditeljima "e fala što ste me rodili, sad odjebite" čim stekneš uslove da se osamostališ i obezbjediš sebi egzistenciju.
    Bezveze analogija ali obzirom da pičiš sad, rekoh da se ne trudim previše.
    Aj u zdravlje.

EDIT: Mada ja mojima planiram to da kažem čim im isplatim troškove koje su do sad bacili na mene (nije da su mi strašno valjali)

18. prsli ste,jebala vas ta sranja
    granjka,zamolio bi te da na pitanja moja odgovoris mi,jako bitno je

19. Верници обично кад виде да губе, почну да редефинишу бога као природу, неку силу, свест или нешто треће. Не може тако, одлучите се шта је бог, а не кад видиш да немаш објашњење, кренеш са "е али!"

Којим се верницима обраћаш, којим од 2500 религија света? Или хоћеш да питаш само како бога доживљавају припадници три најбројније религије? Дај јединствену дефиницију енергије! Да ли би могао енергију да дефинишеш као нешто што се не може створити ни уништити, да је увек била и увек ће бити, и да прелази из једног облика у други? Да ли би то био консензус разумевања шта је то енергија? Ако не, кажи дефиницију, шта је то.

едит: и немој ми оне једначине шта је чему једнако, јер ће то само значити да преписујеш мисао неког паметног верника, као што си малопре гуглао познате људе, јесте, сви су ти они одједном пали на памет! :П