Pitajte granjku

1. Toma Gugutka
    Pozdrav,

Zašto se ljudi lože na pivo kao najbolje piće nad pićima, kad je evidentno da ima odvratan gorak ukus i nije ni za kurac?

Hvala unapred na odgovoru.

Немам појма, не пијем. Једино што сам успео да схватим јесте да људи воле да попију како би се опустили и спустили своје моралне баријере и критеријуме. Зато заврше у кревету са неким кога не воле или не желе.

2. Meśa
    Kad će Vojvodina da se odvoji od Srbije?

- Када Срби у Војводини постану апсолутна мањина. Значи за једно 500 година.

3. aj baci samo pogled na ono pitanje o zakonu o radu na koje sam se nadovezao, zasto mislis da je los, kad samo hoce da najuri visak iz drzavne uprave i olaksa namete na rad.
    da prilagodi zakon realnom stanju u privredi.

4. torazulu
    Ja imam jedno pitanje. Kada ce krenuti masovno otpustanje zaposlenih u drzavnom sektoru (mislim na SVE, od prosvetnih radnika pa dalje, sa izuzetkom medicinskog osoblja, vojske i policije i proizvodnih preduzeca u vlasnistvu drzave), i kako ce to biti izvedeno? Da li je najbolje uvesti vanredno stanje, pa razjebati to brutalno i na brzinu?

Масовног отпуштања неће бити, јер ниједна политичка партија нема храбрости да отпусти своју родбину, пријатеље, шураке, партијске чланове, познанике. Сви су свима дужни, сви све уцењују. Осим тога, не можеш отпустити радника без правног основа, осим ако ти нареди демократстки ММФ.
    Најбоље је да грађани изгласају неповерење Влади, да уведу војно ванредно стање и замоле Јапанце да им ови воде државу наредних 200 година. Залуд ти отпушташ државне службенике јавно, када на мала врата запослиш своје партијске другове по уговору о делу. У нашој општини су отпустили 10, а запослили 20. Просто к`о пасуљ.
    Државни апарат нам је прегломазан, али да би се преуредио потребно је много рада за који ми немамо ни способан народ ни способне политичаре.

5. Ак лебати, дај неки савет за клаџу.

6. Uz milost Božju sve autore ovog sajta činim imunim na sljedeće riječi koje im u budućnosti može uputiti autor Celt:

-Smaraš
    -Loš si trol
    -To je pederski

Lista će se dopunjavati u skladu sa daljim razvojem situacije.

PS: Ateisti su takođe imuni jer se može smatrati i da društveni zakoni nalažu gore navedeno.

7. Радуловић је изнео само предлог закона о раду. Тако да ништа није укинуто. Не знам да ли је добро или лоше, исти није достављен никоме на увид. Оно што је наводно процурело о њему је ужасно.
    zasto? hoce da uvede red u javnim preduzecima, da ljudi sto rade tu ne budu zasticeni ko beli medvedi, a da rastereti namete na javno sektor i rad. zasto je to uzasno?

- То ти он каже да хоће да заведе ред. Види, када заводиш ред било где, не почињеш од најнижиш чиновника, од ћата, сељака, семенкара, продаваца чарапа на Зелењаку, Цигоша што ваљају петарде да прехране породице. Прво заведеш ред у судовима, па у Влади, а онда се устремиш на полицију и војску.
    Радуловић је само понављао стару излизану причу. Ми пропадамо јер политичари краду. 300 милиона евра месечно кошта државни апарат. А од тога 1/3 иде на посланике. Сеците посланике. Имамо више посланика и министара неко Немачка.
    А како да добијеш највише гласова данас? Обећаш људима посао. Не кажеш им да нико неће да ради од странаца у Србији јер су нам политичари лоповчине које се уграђују у сваки посао који странци донесу. Мислите да су прописи проблем? Нису. Све папире можете да прескочите ако вам Министар намигне, или председник државе погура ствар. Видели сте како су прошли вршачки виногради. Прост пример. Ево вам сада Београд на (хлебу и) води. Без тендера, без објава.

8. pa da, on je i hteo da donese zakon koji bi sprecio te mutne radnje, pa ga najurio vucic.
    kazes da nije dobar, a onda ga podrzis...

9. Smicalica
    Granjka, deluješ kao ozbiljan čovek koji pravi presedane ako su u interesu obe zainteresovane strane. Da li bi dopustio da te zavede žena koja zna samo tri jezika, ne računajući maternji, pod nekim uslovima koje bi ti određivao?

Да, под једним условом, свакако - да нисам ожењен.

10. Lukѕ
    Ja samo da pitam Granjku kako famelija.

- Добро, хвала на питању. Како је твоја?

11. Uz minimalne zamerke i korekcije tu i tamo, Granjka je u pravu, sto se drustveno politicke situacije tice. No further questions.

12. Да ли СПЦ треба да пређе на грегоријанско рачунање времена, и, ако не треба, који су аргументи против те солуције?

13. Луди Чак
    Mожеш ли да ми укратко објасниш свој социо-економски, политички и верски поглед на свет? Неку своју идеологију и филозофију којом се водиш у животу?

социо-економски - Социо: умерено демохришћанско друштво.
    Економски: Први мај. Амерички празник рада. Кинески модел 888 - 8 часова рада, 8 часова одмора, 8 часова културног уздизања.

политички - да победе резултати рада, а не лажи политичара и празна обећања за децу.

верски поглед на свет - православно хришћанство либералнијег типа.

14. pa da, on je i hteo da donese zakon koji bi sprecio te mutne radnje, pa ga najurio vucic.
    kazes da nije dobar, a onda ga podrzis...

Сви као хоће да донесу закон да спрече мутне радње. То ти је као борба са криминалом - похапсиш дилере, а крупне зверке не смеш ни да питаш. Вучић да је хтео нешто да уради, прво би испунио обећање да неће бити политичког запошљавања. Онда би потом одузео вишеструке функције министрима и посланицима - један човек прима 6 плата и ради исто толико послова. Те члан одбора, те саветник, те ово, те оно... Не, отпусти матору Зорицу са шалтера бр. 2, која је са обе ноге у гробу и прима месечно 38.000 динара плату, а остави посланика Жику који има 40 година и плату од 300.000 кад се све сабере.

Оно што је још процурело о том предлогу закона јесте да радници морају да остају дуже на послу ако то послодавац захтева од њих. Као робље. Не знамо да ли је то истина или не, али Радуловић није имао храбрости да свој предог закона изнесе у јавност. ШТО? Све је то политичка трговина. Транге франге економија.

15. previse pojednostavljeno gledas na to.

16. Грањка,

Џудас Прист или Ајрон Мејден?

Металика или Мегадетх?

17. Извини ово сам изоставио:
    samo hoce da najuri visak iz drzavne uprave i olaksa namete na rad.
    da prilagodi zakon realnom stanju u privredi.

Када би прилагодио закон реалном стању у привреди он би се састојао у следећим тачкама:
    1. Заштити сву имовину у Србији од пљачке мафије и тајкуна
    2. Скратити процедуре за издавање разноразних дозвола
    3. Раднику обезбедити исплату на време
    4. Запослити младе људе
    5. Послати старије у пензију
    6. Укинути вишеструке функције посланика и министара

Ја мислим да би за овај предлог прошао горе него прасе у Техерану.

18. Грањка, јел истина да Ватикан и Америка хоће да нас истребе?

19. Granjka maćori, jel mi vrijedi ići u teretanu i raditi kod kuće tisuće i tisuće sklekova tjedno ako opet neću znati kako da muvam pičke?

Rekli o sajtu

Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.

Status Magazin · April 2009.