Prijava

pođite sa mnom prijatelji, u naše carstvo vatre

Tirijel se okrenuo ka nama, moramo ga zarobiti u okove i sakriti u pustinji

Peri, ne znam kako to funkcioniše kod pravnika, ali kod nas je broj objavljenih dela irelevantan. Veliki broj naših i svetskih najvećih naučnika je objavljivao jako mali broj dela.

Nije Isus korišćen kao ikakav antirimski simbol, crkva je bila odana rimskoj državi, njoj je odgovaralo, da ne kažem trebalo, jedno takvo carstvo. Primetićeš možda da Biblija daleko više pljuje po Irodu Velikom ili Jevrejima koji su nahuškali rimske vlasti na Hrista nego rimsku državu.

Trenutno sam u takvoj situaciji da ću sa zadovoljstvom reći: JEBEM TI BOGA, DA TI JEBEM BOGA!

Kod nas je to malo drugačije, pošto delatnost akademika često utiče na zakonodavni organ (npr, koliko god ja ne bio oduševljen zakonom, ekipom koja na njemu radu i merama koje uvodi, profesorka koja mi je predavala uvod u pravo sad radi na Aleksinom zakonu, sad, koliko to važi za istorijskopravnu granu, ne znam.

Hrišćanstvo je, u najmanju ruku, poljuljalo carstvo, čim je postojala potreba za progonima (od 15. n.e. do 262. su ih ganjali, ne mogu da verujem da je jedini razlog za dvestogodišnju jurnjavu po katakombama bio taj što su druge vere, pa rimljani su vladali nad mnogim drugim neromejskim narodima, koje nisu izdrkavali toliko). Ali da, u pravu si, mada treba imati u vidu da je Biblija pisana nakon Svetog predanja, a u to vreme su Pavle iz Tarsa (onaj koji je počeo da propoveda o Isusu, romanizovani Jevrejin) i Petar i Jakov(ortodoksni Jevreji) u Jerusalimu bili u zavadi, tako da je veoma moguće da je ovaj samo hteo da im se najebe majke. I, opet, veoma je moguće da je sve ovo trabunjanje, jer je zasnovano na 3 strane teorije o Ješui koju imam u udžbeniku.

Peri d platapus hahahahaaahahah

E Care nevezano za temu videh da si Čedomir Antić Vukajlije pa bih te pitao za preporuku knjuge neke o Drugom svetskom ratu na ovim prostorima? Imal nešto, novo, valjano?

Makaronac
Peri d bike

Šta koj kurac?

pa peri motor

peri veš

peri suđe

AHAHAHAHAHAHAHAHAHAH originalno

PERI D LABUDUS HAHAHAHA

Ti progoni hrišćana su često daleko naduvani u predanju, jedini za koga sigurno možemo reći da je organizovano progonio hrišćane jeste Dioklecijan. Postoji nekoliko desetina razloga što su hrišćani mogli biti proganjani, ali treba imati na umu da se monoteističke i politeističke religije značajno razlikuju. No, treba imati u vidu, opet kažem, da se hrišćani nikad nisu šibali sa rimskom vojskom da se oslobode ili ne znam ja šta.

Što se tiče Pavla i ekipe, to su prilično (i to baš onako prilično) nategnute teorije. Treba imati na umu da je Simon-Petar ipak na kraju taj koji je osnovao crkvu u Antiohiji i verovatno u samom gradu Rimu.

Lololo gde nađe Čedu
Koliko sam ja čuo od ljudi koji mi predaju Jugoslaviju, skoro svi stručnjaci za Jugu, nezavisno od ubeđenja, se slažu da je najbolja knjiga: B. Petranović, Srbija u Drugom svetskom ratu, Beograd 1992. (bavi se zapravo čitavom Jugoslavijom)

Ti progoni hrišćana su često daleko naduvani u predanju

Sjenkijevič je kriv za sve.

mnogo se vi ateisti pravite pametni ;-))))))