Vestacka inteligencija slicna ljudskoj

1. prokletstvo zadnjeg posta, dakle

okej, sto se tice udova, gledao sam i prije skoro godinu dana nekog japanca kako ispobrava prostetiku povezanu sa mozgom, i cak je bilo dosta praktinija od ovoga sto si poslao, bio je nekako proporcionalan. vec unutrnjaski organi, ne znam, jako slabe sanse, a mozgu da ne pricam, ili da ne mlatim, nisam ekspert.
    a ovaj video stos postovao je tako 'murica :)

2. Pa dobro, to što nećemo da živimo večno ne znači da nećemo moći da živimo 80 godina u surogat telu.

3. I ja bih voleo da čovek ima dušu, da postoji magija i da je mitologija tačna, ali nauka se ne slaže.

pa nazovi to dusa ili kako hoces, ti kada umres ~21 gram podataka napusti tvoje tijelo i migrira u/separativnu/drugu dimenziju, svaki set podataka poslije izvesnog vremena se vrati u ovu dimenziju kao nova individua, nova jedinka. 'podaci' koji su imali bliskost, vezu u ovoj dimenziji nastavise da je imaju, recimo, rodices se kao sin, unuk, brat, otac ribi na koju ti se dizao tukson, hehe. :D

4. nazovi to dusa ili kako hoces, ti kada umres ~21 gram podataka napusti tvoje tijelo i migrira u /separativnudrugu dimenziju

S obzirom da je ova tema prestala da bude filozofskog, a postala informativnog karaktera, da li možeš da daš link do naučnog rada?

5. ne vjerujem u takvo nesto, naravno, vjerujem u biohemiju, biohemijske proceso, biohemija sa greskom. sto se tice toga da je tkz. dusa teska 21 gram to je stvar pseudonauke.

6. Каква глупост, па логично да нестане нешто, осуши се тело, одумру ћелије, нестану ензими, престану процеси и импулси и тако даље. То све кад се скупи, ето 21 грам. Нема мистерије. Материја = енергија. Кад умреш нема више енергије, па тако ни те материје.

7. S obzirom da je ova tema prestala da bude filozofskog, a postala informativnog karaktera, da li možeš da daš link do naučnog rada?

ovako bi se nekako moglo to izmeriti
    http://vukajlija.com/forum/teme/60050-vestacka-inteligencija-slicna-ljudskoj?strana=3#post_2695591

8. Луди Чак
    Каква глупост, па логично да нестане нешто, осуши се тело, одумру ћелије, нестану ензими, престану процеси и импулси и тако даље. То све кад се скупи, ето 21 грам. Нема мистерије. Материја = енергија. Кад умреш нема више енергије, па тако ни те материје.

Pretvaranje materije u energiju i obrnuto nije tako jednostavno kao sto si ti opisao. Materija nije jednako energija nego je ekvivaletna. Energiju ne mozes izvagati

9. eo, ako ikada bude moguca transplatacija mozga u full prostetiku zahtjevam da se svi religijski frikovi samoubiju kandilom.

lobotomija.

10. a sta cemo sa muslimanima? cime oni da se samoubiju kad nemaju kandilo?

11. nek se bacaju iz helikoptera na minarete, svako ko nema kandilo nije u pravu. njihov bog je satro

12. Pretvaranje materije u energiju i obrnuto nije tako jednostavno kao sto si ti opisao. Materija nije jednako energija nego je ekvivaletna. Energiju ne mozes izvagati

Добро, нисам ни мислио на тај начин на који ти мислиш да сам мислио. Свеједно, то је тај 21 грам.

13. Ma ne, ja kazem sta si opisao a ne mislio. Izvini sto gnjavim ali mozes li ipak malo bolje opisati gubitak tog famoznog 21 grama? Nije da vjerujem u to nego me samo zanima kako mislis da se gubi?
    Ako celije odumru, sva materija ipak ostaje tu na mjestu. Ako prestanu procesi, impulsi to ne moze nikako biti gubitak mase. To je isto kao kad bi rekao da kabl postaje laksi kad prestane struja da tece.
    Najlogicnije objasnjenje bi bilo da nesto ispari u trenutku smrti ili da se oslobodi neki gas... Dekompresija pluca mozda... lupam

14. a jeste brata, kakva je to anologija, kabl i ljudski organizam :)
    da, ali ne odumru sve celije kada umremo, barem ne u isto vrijeme. a neam pojma sta moze biti.

15. Sta fali toj analogiji, isti princip, struja ko struja :)

E da, guglao sam to 21gram jer sam do sad to cuo samo po forumima i "od ljudi".
    I nista, prva stranica na guglu samo film izbacuje, na vikipediji nista, ma nidje nista...

Uostalom, kakva je to teorija da dusa ima masu? Pa to onda nije dusa nego materija. Citava ta prica mi lici na americko poimanje duse i religije uopste. Plitko i retardirano

16. -uzmi telefon i stavi na vagu da vidis koliko ima grama
    -uzmi telefon i stavi na vagu da vidis koliko ima grama i nazovi ga da mu proradi vibracija

drugacije ces rezultate merenja da dobijes

kad covek umre svasta nesto u njemu prestane da se krece

17. Све што постоји мора да има неку масу и енергију. Оне натријум-калијум пумпе, импулси у мозгу, ензими који се производе, ваздух у плућима, кисеоник у крви, и остало. Кад умреш то све нестаје, то је тих пар грама. Ко год је радио то истраживање је неки шарлатан, класична псеудонаука. Зато и нема правих резултата на нету него само прича по форумима.

18. Батерије су на пример теже кад су пуне, то је занемариво, али опет јесу. Е сад повећај тона цело тело и десетине варијабли.

Rekli o sajtu

U busu se devojka svadja preko fona da se ne kaze Vukajlija nego Vujaklija za recnik... ocaj na njenom licu kad je shvatila da ne moze objasniti

Mokoš · 11. Maj 2011.