Prijava

Ja sam imao jednu drugaricu Ukrajinku, kad je počelo ovo sranje, ladno me izbrisala sa Fejsbuka, eeeeej. Valjda što sam iz Srbije, ko zna. Ko da ja imam veze bilo sa čime što se tamo dešava. Posle hteo da je napušim što me brisala, kad ono, vidim na Fejsu, aktivista Desnog sektora, jebi ga. A pričali međusobno na ruskom, nije izgledala kao ekstremista.

Испран мозак масовним медијима којима нема алтернативе. Шта друго очекивати?

U Ukrajini se ide u zatvor ako ne slušaš Kijev, kritikuješ ga ili ne pljuješ po separatistima.

Овај факат је тужна истина, имаш заправо закон по којем идеш у затвор ако јавно кажеш да сепаратисти нису терористи. Сто пута поновљена лаж постаје истина. Добро нас нашла мила наша 1984.

I iskreno, nisam skroz skapirao celu pricu.. na neka moja pitanja su mi se uglavnom smejale ili jednostavno nisu umele da objasne.

И није лако за скапирати. И ја сам ожењен Украјинком, па ми је много времена требало да скапирам дешавања тамо. На почетку је било нешто као Немачка и Швајцарска / Аустрија, ал сад је еволуирало у много гадно срање. Људи су тамо изгубили свој индентитет.

Спомиње се тема неког могућег светског конвенционалног или неконвенционалног рата. Па, по мени је 3 светски почео, само то није јавно објављено. Након кризе 2008, серије ратова и уплитања САД широм света, подржавања једне стране против друге, стварања ИСИСа, са све новим конфликтом у Европи, САД је појачала своју економију, имају солидан раст. Колико је конфликата, револуција било у задњих пар година?

Међутим, САД су много ратоборније него све остале државе, и више сам склон да верујем да ће они преврнути таблу много пре Руси или неко други. Ипак, Запад и даље мисли овако:

Russia is a riddle wrapped in a mystery inside an enigma.

А ништа није опасније од незнања. Ако не знаш шта да очекујеш од непријатеља... Имаш много разлога за страх, у којем су велике очи.
Ако ништа друго, сачекаће повољан ветар и стратешким наоружањем уништити Блиски Исток, док ће Израел да се извуче.

Ukrajna je mogla da bude ono što je Jugoslavija bila od 48-89.
Znači most istoka i zapada, prokockana šansa, jebi ga što se tiče njih.

Мање више си у праву. Нажалост, имају превисок степен корупције на свим нивоима да би тако нешто било могуће.

Zanima me dal bi u ono vreme (da je ovo sve postojalo) bila otvorena tema o ratu u Vijetnamu, i dal bi ista bila ovolko popularna?

Вероватно. То је била једна од ретких прилика да се огледа последња реч технике САД и СССРа. Узгред буди речно, САД су изгубиле 10 000 летелица. Нису хтеле да признају такву бламажу у сред хладног рата, и још да морају да се повуку уз такве губитке, али су губиле подршку код куће.

Него да не правим више дигресију са теме; коме звучи познато ситуација кад уђеш у радњу, ставиш у корпу шећер по 10 гривни, и кад дођеш на касу мораш да платиш 15, јер је поскупео за пола сата док си се шетао по радњи? Или да ти домаћа валута изгуби на вредности 80% од јутра до вечери? Или пензија која има вредност од 30 евра? Иком?

И само да додам једно мисао из које ме јако, али баш јако плаши:

We have guided missiles, and misguided man.

Шта мисле цијењени вукајлијаши, ко уби оног опозиционара у Москви?

Шта мисле цијењени вукајлијаши, ко уби оног опозиционара у Москви?

ja sam za sad totalno neutralan.. pratiti situaciju narednih dana. I jedni i drugi su mi sumnjivi...

исто мишљење као и ти, зато и питам

Ono što piše Paun91 bi napisao samo neki slepi retard.

Што се тиче осталог, нека Путину његовог Sudetenland-a, скупо ће га платити :)
Поготово ако избаце Русију из СВИФТ-а, излетеће из Кремља и добиће личну чајанку на Црвеном Тргу ;)

Што едитујеш пост и стављаш смајлиће те гејевске?

"Црногорац па брани Русију, зар ви нисте кренули НАТО? Или то причаш сад кад си у Београду, кад се вратиш на свој камењар другачије ћеш причати"
је писало раније

Јесте писало, али сам повукао реч. Да сачувам вређање за после

Ово што каже Мусаше. Реално, може бити да је сморио Путина, или је Путину неко хтео да се увуче у буљу. Са друге стране, идеалан жртвени јарац дан пред неке протесте у Москви.

Пауне искулирај. Јесте човек вређао, али те је више аутора цитирано оспорило, аи тај аутор, мада је додатно дао и коментар, са којим се не слажем. Пријатељи не постоје у међународним односима. Постоје само велике земље којима су мале потребне у овој или оној улози.

Уопште, кроз мање више целу тему се нико и не веже за Путина нити га глорификује, већ се само спомиње у контексту јаког фактора на том простору, што свакако јесте. Као што је Америка де факто фактор у 90% крајева наше планете.

Сад, тренутна ситуација делимично личи на Sudetenland, али узрочно је скроз различита, а и последично, као што верујем и да ће се завршити последично. Путину рат у доворишту никако не одговора, а још мање тренутна ситуација, нити су му из било ког разлога потребни Лугањск и Доњецк. Овде, ма шта Западни медији причали, Русија све и да анексира Доњецк и Луганск не може да изађе као победник. Може једино ако присвоји све до Приједностровља, и тиме де факто отсече морске излазе Украјини, а остатак Украјине, са или без Кијева препусту у државицу типа Естоније или Летоније, али цена тога је чини ми се превелика.

Додатно, још један застрашујући факат, и признање Кијева да им исток не треба - тамо Кијев није упутио цивилима нити један хуманитарни конвој, а још им је прекинуо и струју, воду и гас тј грејање, гранатирање цивилних четврти да не спомињем. То што никакав новац тамо не иде је друга прича. Какво је стање ствари на терену највише говоре избеглице; у Украјини их нема ни 10%, сви су стругнули у Русију.

Ubila ga prejaka reč. Sumnjam da bi se ovo u opšte pročulo ovoliko da nema ovih sranja u Ukrajini, sad će poslužiti kao političko oružje.

Да, Пауне стварно немаш муда да станеш иза својих речи. Да си повукао шта си хтео да кажеш обрисао би пост.

Неко кад погреши оћути и повуче се и то је у реду. Човек кад погреши призна и стане иза својих речи. Само пизде (то је карактерна особина) не стоје иза својих речи.

Колико прдеж русофила има јбт

Ал опет, морате да прдите, кад вам је ваш Цар Путин заврнуо гас, мора тај заменски метан да дође однекле, само прдите на контра рупу

Колико прдеж русофила има јбт

Ал опет, морате да прдите, кад вам је ваш Цар Путин заврнуо гас, мора тај заменски метан да дође однекле, само прдите на контра рупу

Русофила има, а има и оних који не подносе Русију. И то је у реду и нормално. Међутим, људи се не деле на русофиле и русомрзитеље или американофиле. Људи се деле на оне који могу да погледају себе у огледалу и другим људима у очи, и да тамо виде човека. Или пизду. А у пизде спадају и они који друге не смеју ни да погледају.

Ti paune očito misliš da je svjetska politika nešto kao fudbalska liga u kojoj izabereš određeni tim i (prinuđen si da do kraja) navijaš za njega. To bi bilo u redu kad bi političari svih država igrali istu igru al globalna politička scena više liči na one terene po blokovima što imaju i koševe i golove pa jedna grupa klinaca dođe sa fudbalskom a druga sa košarkaškom loptom i onda se ne zna ko koga tu jebe.

Sa druge strane ja (a rekao bih i dobar ostatak onih koje si "optužio" da su rusofili) se trudim to sagledati malo objektivnije.
To što danas mislim da Rusija ima veći legitimitet da se miješa u unutrašnja pitanja Ukrajine od zapada (zbog istorijskih, demografskih, geografskih i sl. razloga ), ne znači da ću sjutra ako Rusi krenu da huškaju neke južnoamerikance protiv SAD (a prave neke vojne baze tamo) reći da samo zato što rade nešto u skladu sa međunarodnim pravom, dakle legalno, to ujedno i legitimno.

Možda je tebe navelo da pomisliš da sam rusofil to što ne mogu podržavati Amere kad već jedno duže vrijeme prave dosta upitne poteze na međunarodnoj sceni, pa koliko god mi se ne dopadala etiketa rusofila ako već želim da iznesem svoje mišljenje ne mogu a da ih ne popljujem zbog toga.
To naravno ne znači da i Rusi ne griješe al sve u šta su se petljali mogu opravdati sa time što su problemi postojali u njihovoj državi ili u njenoj neposrednoj blizini i što je najbitnije da su u tim mjestima u kojima su intervenisali (na ovaj ili onaj način), već bili prisutni ljudi koji su po nacionalnosti Rusi, koji opet ako već nijesu bili većina u tim oblastima, onda ih je bar bio veći udio u ukupnom stanovništvu nego što je to slučaj sa Amerikancima u Iraku, Avganistanu, Kosovu i sl. gdje vjerujem da i sam vidiš i nijesu baš najbolje zaustavili ekstremizam, ili u slučaju Kosova pozitivno uticali na smanjenje stope smrtnosti od karcinoma.

Ha...kako je medijski slabo ispracen protest u Moskvi danas, haos.
Jedino sam na norveskoj VG video da neko pominje
http://i.guim.co.uk/static/w-620/h--/q-95/sys-images/Guardian/Pix/pictures/2015/3/1/1425222877144/614df521-747e-4474-b1fc-27e2ba9d2ff4-620x372.jpeg
kod nas NIKO.
Lazem... sad sam video na N1 i to neki tekstic od 10 redova

si ti gledo sajtove b92 i blica danas?

to centralna priča ovih naših majdan medija

Eo gledam Blic, ima samo protest u Njujorku. Na b92 se ne snalazim, ali sam isto jedino video to u Njujorku

Ok..evo iskopao sam na b92. U svakom slucaju, za ceo dan mi na fejsu jedino na tom norveskom VG iskocilo
EDIT:nasao sam i u blicu...na cetvrtoj strani

Da se ne lažemo, ne prezaju ni zapad ni istok od ovih likvidacija. Meni je malo nelogično da iza ovog sada stoji Putin. Ne vidim kako bi mu to moglo ići u korist. Bil kakva nestabilnost u zemlji dok vodiš proksi rat na granicama ne može biti povoljna za tebe. Znaćemo ko ga je i zašto ubio, za nekih pedeset godina.

A primirje, linije razgraničenja, povlačenje teškog naoružanja, borbe u toku prekida vatre, rat koji se vodi a da nije proglašeno ratno stanje to sve ko u bosni usranoj na kraju dvadesetog vijeka.