Da li svaki ljudski život vredi podjednako?

1. A što ne obavezna eutanazija za one koji ne doprinose društvu? Znaš koliko košta održavanje beznadežnih slučajeva? Ta sredstva bi mogla da se usmere u razvojne fondove, u istraživačke centre, da se mladi talenti školuju... A ovi će da umru i onako?

2. A odakle Srbiji pare za basplatno zdravstvo? Ok, mnogo se gubi zbog plata stranačkih armija, ali država koja iz godine u godinu troši više nego što zaradi (i trošiće) to ne može da ima.

zdravstvo nije besplatno. za zdravstvo se odvaja novac da bi bilo besplatno. problem je sto se u normalnim zemljama prvo odvoji za zdravstvo pa se ostalo deli, a kod nas se prvo podeli pa se onda daje zdravstvu.

3. Valdemar
    Ali SRPSKE... Ovo društvo je valjda malo šire od SRPSKE dece?

Sve ću ti oprostiti jer te volim, ali da me tako namazano (rekao bih perfidno, ali sam mnogo puta koristio tu reč, treba vokabulometar da se relaksira) nazivaš nacionalistom... uh!

4. ja sam vise za ubijanje ljudi sa politickog vrha koji nas i kradu i sve,nego nekoga sa malim ajkjuom,sta me boli kurac za iq nekog ciganina sa kojim nemam dodirnih tacaka...

5. A akcije za obolelu decu sa šest cifara ne pokreće država, već pojedinci i organizacije. Oni skupljaju pare da ih šalju na lečenje, i eventualno neki političar kome je stalo do rejtinga. Zdravstvena zaštita je drugo.

6. Mickey Savage

A odakle Srbiji pare za basplatno zdravstvo? Ok, mnogo se gubi zbog plata stranačkih armija, ali država koja iz godine u godinu troši više nego što zaradi (i trošiće) to ne može da ima.

Да сумирам Грањкин пост: Образовани, натпросечно интелигентни људи који управљају државом, а не могу, односно, не желе да успоставе бесплатно здравство, немају право да одлучују ко је мање или више вредан, колико доприноси друштву, итд.

7. Mickey savage, banovaću te trajno, pošto sam mišljenja da ne doprinosiš vukajliji. Ovo imam svo pravo da uradim, pošto sam moderator, i mislim da će učiniti vukajliju boljom.

Jel ok?

8. Ahahhhaahah! Celt eugenetičar... Baš me interesuje šta dalje...

9. Valdemar
    A akcije za obolelu decu sa šest cifara ne pokreće država, već pojedinci i organizacije. Oni skupljaju pare da ih šalju na lečenje, i eventualno neki političar kome je stalo do rejtinga. Zdravstvena zaštita je drugo.

Da, Valdemare, to znam, ali je u javnom mnjenju pokrenuta tema toga da li država treba to plaćati.

10. da ne bude da sam donosim odluku, ako potvrde još trojica ovde, smatraću da ne doprinosiš već štetiš vukajliji, i da te treba banovati trajno. kraj priče.

11. Nije to lepo, Celte.

Zašto? Pa sam se zalažeš za takvu vrstu selekcije?

12. Mora da se otvori glasanje, pošto treba napraviti neki vid referenduma. Ja bih trebao voditi kampanju za svoj ostanak na sajtu, a kapiram da bi ostali vodili kampanju za moj odlazak.

13. Da, Valdemare, to znam, ali je u javnom mnjenju pokrenuta tema toga da li država treba to plaćati.

Nisam siguran da država može da plaća tolike sume za toliko obolele dece. Bolje nek uloži u zdravstveni sistem, kroz više godina, što više para, pa da se leče kod nas.

14. Замисли дођеш да тражиш 100 000 јура за лечење детета, а о томе одлучује комисија у саставу Веља Илић, Лидија Вукићевић, Аца Шапић, које је на ту позицију именовао председник Томислав Николић.

15. U stvari, dobro je to. Pokreni arbitražu.

16. realnost mickey. kakva arbitraža za svaki slučaj... moćnik odlučuje o životu u tvom sistemu, potrebna mu je samo podrška mase da uradi onako kako je zamislio.

upravo tako bi funkcionisao tvoj sistem, a ti ćeš to naučiti tako što ćeš morati da praviš drugi nalog.