Da li svaki ljudski život vredi podjednako?

1. celt

realnost mickey. kakva arbitraža za svaki slučaj. moćnik odlučuje o životu u tvom sistemu, potrebna mu je samo podrška mase da uradi onako kako je zamislio.

upravo tako bi funkcionisao tvoj sistem, a ti ćeš to naučiti tako što ćeš morati da praviš drugi nalog.

управо због овог ћу гласати за, зна пров да ја њега готивим иначе

2. Temu sam čitao dovde:

Ja najiskrenije mislim da svaki čovek vredi onoliko koliko podari društvu.

http://www-static.weddingbee.com/wp-content/uploads/2012/03/08/horse-b.jpg

3. интересује ме проценат самоубистава људи који не доприносе друштву, мислим да би значајно помогао дискусији
    рачунам, ако се више од 50% не убија, то значи нешто

4. Evo jedan fini citat koji upravo pročitah:

Svi smo mi jednaki, samo nam sudbine nisu iste...

5. Стави на изоловано острво велики број јако интелигентних људи, дакле, да они буду једини становници. Колико им дајеш да зарате јер ће велики број њих морати да сади кромпир? Иако могу много више?
    Поента, људи су говна. Не вреди неко ко је завршио економију и дрка курац у банци више од некога ко окопава кукурузе. Колико год ти деловало супротно.

Поента је само ко колико хоће да ради, а такве ствари се тешко мере. Хоћу да кажем, да ово Провироново не би функционисало. Јер заправо никад не знаш ко колико доприноси друштву. Не треба нам селекција.

6. Каквих све фашиста и психопата има на овој теми љеб те јебо.
    Хитлер би им позавидио.

7. Svi smo mi jednaki, samo nam sudbine nisu iste...

samo nam sudbine nisu iste

sudbine

Mesjo...
    Mesjo please...
    Staph!

8. Pokretač ove teme ima petnaest, šesnaest godinica? Kad budeš rmbačio dvadeset godina, davao trećinu plate na zdravstveno osiguranje, a onda ti to isto zdravstvo kaže: za vaše dete koja volite najviše na svetu, koje ste jedva odgajili, koje ste otelili u nekoj šupi od porodilišta dok su se tri sestre svađale koja će da uzme kafu koju ste im doneli, koje vam kaže mama najlepša si na svetu i jedino čini život podnošljivim, e za njega nema para, nek umre, onda se javi.

9. ckavu +1

Ne vrede svi životi jednako, neki životi su mi ispred svih ostalih i to se nikad neće promeniti.

10. ono smece od Nedeljka sto mi kuca svaki put tikete pogresno a namerno to radi bi ubio odma i okonco mu zivot nevredni

11. Нисам чито ништа са теме осим наслова и заболе ме да читам ваше мудросерије, само ћу рећи да животи милион Индијаца не вреде живота иљаду Срба, ма колика ми говна били. Као и да један Швабо вреди десет Срба, не баш сто као што су волели да рачунају у периоду четреспрвачетреспета.

12. Pokretač ove teme ima petnaest, šesnaest godinica? Kad budeš rmbačio dvadeset godina, davao trećinu plate na zdravstveno osiguranje, a onda ti to isto zdravstvo kaže: za vaše dete koja volite najviše na svetu, koje ste jedva odgajili, koje ste otelili u nekoj šupi od porodilišta dok su se tri sestre svađale koja će da uzme kafu koju ste im doneli, koje vam kaže mama najlepša si na svetu i jedino čini život podnošljivim, e za njega nema para, nek umre, onda se javi.

Brate, ja ti kao neko ko je dio zdravstvenog sektora kažem da država NIJE u stanju da isplaćuje te stvari.
    Ustvari to nema veze. Nema veze što nije u stanju da to isplati, država nije ni dužna da to radi.
    Đe piše u ustavu da je država dužna da plati tvom đetetu liječenje od više stotina hiljada u SAD? Tražite to od države da se reguliše zakonski pa onda kukajte a ne ovako.

13. Nije poenta u plaćanju pazle, poenta je u proceni vrednosti života osobe koja ti vređa ljudsko dostojanstvo.

14. -Jel se umire pope?
    -Pa sta ga znam, umirucka se pomalo...

-umrla Popadija-

-Jel se umire Pope?
    -ZATRE SE SVET!!!

Daj Boze svima da budu Zivi i Zdravi, a svakome je svoje najprece.

15. Deco ne palamudite mnogo, kao nema zdravstvo para. Naravno da nema kad su sve sjebali na samo oni znaju šta. Zašto država ne pošalje jednog jebenog hirurga da se školuje u Nemačku do koje kolima može da se stigne, pa on nauči njih deset, itd. To se radilo pre I sv. rata, a sad kurac. Moja sestra radi u bolnici u Valjevu, tamo ne mogu da izvade vodu oko srca, onda uzmu sanitet, stave bolesnika, voze ga do VMA, plate gorivo, dnevnice, ovi na VMA izvade i to košta, naravno. A svi su studirali na istom fakultetu, jebao ih on, i sad ovaj na VMA može, a ovaj u Valjevu ne može. E u tome je problem, a ne u tome da li treba da se sa'ranjujemo živi ako nismo dovoljno dobri. Postavili ste tezu ko u španskoj seriji. Esmeralda da živi a zlobnice da pomru.

16. To nema nikakve veze sa ovim što je napisao ckvu ili kako već i što sam mu ja odgovorio.
    Ne plaća država nikome liječenje u inostranstvu, ni onome ko živi na ulici, ni onome ko živi u vili, ni onome bez škole, ni onome koji je završio dva fakulteta...
    To nema veze sa državom jer nije zakonski regulisano a ne još i da je regulisano na taj način da država određuje ko će dobiti pomoć a ko ne.

17. Deco ne palamudite mnogo, kao nema zdravstvo para. Naravno da nema kad su sve sjebali na samo oni znaju šta. Zašto država ne pošalje jednog jebenog hirurga da se školuje u Nemačku do koje kolima može da se stigne, pa on nauči njih deset, itd.

Upravo o tome sam ja i pričao par strana ranije. Ljudi misle da je riješenje u tome da država plaća svima odreda liječenje u Njemačkoj a ne da pošalju par ljekara u istu tu Njemačku da se specijalizuju.
    Mnogo bi se uštedilo i novca ali i spasilo života jer ko zna koliko jadnih ljudi nastrada pri transportima i čekanjima da se skupe pare preko humanitarnih akcija.

Rekli o sajtu

Kada pitate dva čoveka o nečemu, dobićete više od dva mišljenja. Na toj osnovi je stvoren Vukajlija. Rečnik slenga i idioma.

Kompjuterska Biblioteka · 7. Maj 2009.