Tesla u hramu Svetog Save?

1. Једно је "има алтернативно гледиште", а друго је "има научна теорија са тоном доказа из неколико грана науке и очигледним доказима који и данас могу да се виде и трају".

2. Ja (i bar 95% ljudi na ovom sajtu) sam krštem pa ne smatram da imam bilo kakve veze sa crkvom.Da li sam vernik?Donekle,poštujem tradiciju i mislim da je ona važna za svako društvo.Ali crkva kao takvu ne podnosim.
    I to da li hoće da se krsti ga niko nije pitao tako da je ovaj argument besmislen.

Ко вас јебе? Јасно сам рекао да је веза Тесле са СПЦ та што је крштен у истој, те тима има право да буде сахрањен на њеном тлу и по њеним обичајима. Иначе и био је док га онај комуњара није ископао и спалио. Е, то је идиот!
    Кад се родиш у неком народу нико те не пита да ли хоћеш да изабереш своје име, језик и традицију, него ти то припадне тако, па ти после ради са тим шта хоћеш.
    ЕДИТ: Највећи педеризам је другој страни рећи да јој је аргумент бесмислен, ненаучан и позивати се на здрав разум. Да имате здравог разума и волите науку, болео би вас Милојко за пепео нечијег леша у сферно пепељари, зар не?

Crkva je držala monopol nad znanjem i učila ono što se njima sviđalo

Тако је! - повикаше сељаци, скинуше гаће и скочише у коприве.

Nisam ubeđen u njegovu teoriju ali da li misliš da je ovo prikladan rečnik za školu(ovo obavezno da mi odgovoriš)

Буди убеђен у његову теорију, немој бити лејм, затуцан и размишљај здраворазумски, научно и аргументовано. Свакако да је неприкладно за мајмуна рећи да је идиот, посебно из уста министра (беше министарка образовања), али када ставиш мајмуна на то место, шта можеш друго да очекујеш? Погледај ко је све брљао по просвети од министара... ништа чудно.

3. Da li mislite da je normalno da jedan naučnik koji ama baš nikakve veze sa crkvom nije imao stoji u nekom hramu?

1. Otac mu je bio svestenik
    2. Verovao je u Boga.

4. kada je dositej obradović donio krompir u srbiju crkva je bacala anateme na tu đavolju voćku
    kako može neko spajati crkvu, koja negira darvinizam, sa principima modernog društva i nauke

5. Никола Тесла ce никада није одрекао прадедовске вере православне и да се читавог живота молио Богу, потврђује нам и вајар Мештровић, коме је Тесла тридесетих година прошлог века казивао: „Не молим се као некада, сваке вечери на коленима, али је све то у суштини исто“.

Владика Николај Велимировић сусретао се са Теслом током Првог светског рата, и остала је запамћена прича о томе да је владика упитао Теслу: „Да ли сте Ви видели струју“? „Не“, одговорио је Тесла, „али знам да постоји. То Вам је као са Богом, иако га нико није видео, сви знамо да постоји“. Др Радован Казимировић пише 1940. године: „Још 1916. рекао је Никола Тесла епископу др Николају Велимировићу (тада архимандриту) у Њујорку: „Ја ћу ускоро чути јеку од гусала из моје Лике овде у Њујорку и то седећи на дивану“. Епископ Николај је те речи добро запамтио. Оне су му тада изгледале невероватне, а данас већ и по нашим кућама постоје радио апарати“.

6. navijao je za zvezdu svim srcem,dusom i telom!

7. Никола Тесла је:
    1. СРБИН
    2. Православни Србин

Те ЧИЊЕНИЦЕ су оно што квари срећу разној ЛДП баби. Јебига баба.
    Умри у самоћи чекајући донацију, читајући Филозофију паланке и пушећ курац Ђури водоинсталатеру, куратом присталици Војводе.

http://www.youtube.com/watch?v=C2jvtiAkyCo

8. nikola tesla je jebao goluba, a golub je simbol svetog duha, tako da je to dokaz da je tesla kamšotovao samog boga i da je pišao po njemu

9. kako može neko spajati crkvu, koja negira darvinizam, sa principima modernog društva i nauke

http://www.conopljanews.net/darvin_evolution.html

10. hahahhaha vidi ovoga srbija8888
    nije bitka bila 8888 nego 1389, ti računaš neke jevrejske hidžretske godine
    provaljen si dječko, mrš nazad u svoju džamahiriju

11. Zmaje ti verujes u neke teorije sto je izneo neki izlapeli starac lololo

12. I sam je Darvin na samrti rekao da veruje i Boga.

13. Rasni odlepršaj sa teme

Кад се родиш у неком народу нико те не пита да ли хоћеш да изабереш своје име, језик и традицију, него ти то припадне тако, па ти после ради са тим шта хоћеш.

Tačno.Rodio se kao srbin i kršten je kao pravoslavac,kasnije nije hteo da ide na bogosloviju i nije se izjašnjavao o veri i odakle pravo crkvi da stavi svoje šape na njegov pepeo.

Буди убеђен у његову теорију, немој бити лејм, затуцан и размишљај здраворазумски, научно и аргументовано. Свакако да је неприкладно за мајмуна рећи да је идиот, посебно из уста министра (беше министарка образовања), али када ставиш мајмуна на то место, шта можеш друго да очекујеш? Погледај ко је све брљао по просвети од министара... ништа чудно.

Ne bih da komentarišem ovo.

14. http://www.vaseljenska.com/nauka/srbin-ubija-rak/

Србин убија рак!

Јебеш им светог Џејми Оливера, ови ЛДП-овци би се пре распадали од метастаза него узели српски лек.
    Још ако је баја православац, рекли би
    НЕКА ФАЛА - ИСТИНА, ОДГОВОРНОСТ, ПОМИРЕЊЕ - ја чу КОКАКОЛУ и ЕНОВИНЕ
    лололдп

15. И опет... то није аргумент за цркву, него само чињрница да је тад црква имала примат у друштву, и могла је да прогура неуком народу шта год хоће, као што су и учили погрешне ствари и после научних открића која су их оповргла. Аово за Дарвина нећу ни да коментаришем, узми ти мало читај о еволуцији и настанку живота и мало мање сери, па ћеш видети да си само "мајмун'. No pun intended.

Јесте аргумент за цркву, тачније за религије (хришћанску и исламску), али неуком народу као што си ти то није могуће објаснити, а није ни потребно - сиротињи је сиротиња (знања) довољна. Не знам која тачно научна открића је Православна Црква спречила, али ваљда ти знаш. Миланковића можда. Теслу. Говорили им зли попови - ``муња се не дотичите децо Божија! Муња је но-но!`` Страшно колико глупости људи лупају о Цркви...

О еволуцији смо учили у основној школи па је та литература превазиђена као и сам Мајм... Дарвин. Идемо даље. Недостаје доказа, чињеница, остале су само сумње, погађања, нагађања. Дакле, чврстих, јасних доказа нема. То оставља простора да људи бирају да ли ће веровати да су настали од мајмуна или их је нека виша сила створила. Које су шансе да из ничега постане нешто и да из тог нечега постане живот, плус живот у овом суперсложеном облику? Једнака шанси да узмеш магнет и вучеш га кроз отпад, како би ``случајно`` добио склопљен Боинг 747. Са све горивом. И аутопилотом.
    А шта ти лупаш о настанку живота? То је тек немогућа мисија за доказивање. Према томе, мани се мајмунисања.
    Јел ти срање омиљен израз па га не вадиш из уста или је то само до твог кућног васпитања?

16. ТО РАСНИ - ОБИЛИЋУ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

17. Једно је "има алтернативно гледиште", а друго је "има научна теорија са тоном доказа из неколико грана науке и очигледним доказима који и данас могу да се виде и трају".

Ma ja se zajebavam :)
    I ja sam kršten u crkvi i Srbin sam. Kad umrem, ne moram na Vračar. Mogu da me stave u kivot ovde u Obrenovcu.

18. ТЕБЕ ЋЕ ВАЛДЕМАРЕ ДА БЕАТИФИКУЈУ ЛДП-овци
    КО ЗОООООООУРАНА
    ОНИ ТЕ УБИЈУ; ОНИ ТЕ СВЕЦЕМ УЧИНЕ

СВЕТИ ВЛАДЕ ЛИМАР
    џаџаџаџаџаџаџаџаџаџаџа

Rekli o sajtu

U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.

Mondo · 25. Novembar 2010.