Najbolja borilačka vestina

  1. A glupost je konkretno šta?

  2. Пусти њега, он је у Крушевцу сву мудрост покупио...Судећи по аватару...

  3. :)) Тиме само показујеш колико си плитак ....... и да , мој претходни пост се углавном односио на тебе , Дела Салуте ...

  4. Samo da kažem trenirao sam karate 5 godina i nije primjenjiv u uličnoj tuči .Razbili su me ko pičku.

    To što si trenirao toliko dugo karate, a nisi umeo da ga primeniš, ne znači da je veština loša, nego da ti nemaš smisla za borbu. Ili da si imao loše trenere.
    Sad, ne znam šta su koristili protiv tebe u toj tuči, niti koliko je njih išlo na tebe, ali ne treba tek tako da kažeš kako karate nije primenljiv. Inače ne volim karate, ali ipak, treniranje bilo čega pomaže u ovakvim situcaijama.

  5. Pazi govorim iz svog iskustva i moje je mišljenje da je sam način borbe neprikladan za uličnu borbu.Lepršav je i treba ti mnogo prostora i što je najvažnije u bliskoj borbi si blago rečeno najebo'.A ulične tuče se uglavnom svode na blisku borbu, rvanje i parter.

  6. Jel čuo neko za rusku Sistemu? Oni jebu keve.
    EDIT: Sistema

  7. :)) Тиме само показујеш колико си плитак ....... и да , мој претходни пост се углавном односио на тебе , Дела Салуте ...

    Јеби га...Ми фолклораши смо глупи за те теме :)

    Или једноставно су мишљења различита...

  8. Dajte bre nemojte se zavaravati, kakav aikido. Veština jeste lepa za gledanje, demonstraciju. U pravoj tuči od toga nema ništa. Znam da je na treninzima i demonstracijama svaki udarac i napad dogovoren, zna se kojom se rukom udara, kojim udarcem, tako da onom ko se brani nije neki problem da napravi spektakl. Imam druga koji trenira aikido od prvog razreda. Kad on nama pokazuje šta zna, to izgleda baš moćno. Ali ja iz zezanja krenem na njega serijom udaraca, bez najave i ikakvog dogovora. Znači ne jedan udarac da mi on lomi ruku, nego serija udaraca u glavu, naravno da ga ne povredim, vidim pokušava da uradi neke poluge, bacanja ali ne vredi. A ja sam ga napao sa 50 % snage i sa namerom da ga ne povredim, a napominjem ja je viši i krupniji od mene, a mogu da zamislim kako bi se odbranio od nekoga ko ima nameru da ga prebije a uz to je krupan i visok.

    Još jedan primer, taj isti drug, koji je inače, zaboravio sam da kažem, jedan OD NAJBOLJIH u grupi, tako da o nepravilnom izvodjenju nemožemo pričati. Meni polugu sasvim korektno uradi, može da mi slomi ruku na 5 mesta, ali samo ako ja saradjujem i stavim ruku gde on kaže i ne pružam neki poseban otpor. Posle mene dodje drug od preko 80kg koji je jak kao bik, i on njemu ne može da uvrne ruku nikako. A pritom dok on to pokušava, protivnik koji iole zna da se bije će ga sravniti sa zemljom!

    Eto toliko. Verovatno kad treniraš 15 godina to ti predje u rutinu i jeste primenjivo protiv nekoga ko nema veze sa tučom, ali to je više način života nego nešto što se uči da bi se lomile ruke protivniku.

    Druga stvar, pomenuste karare, to ima crni pojas niko mu ništa ne može. To može da kaže neko ko je odrastao uz karate kida, a to nije ni blizu realnosti. Naravno, bilo koja veština je bolja nego ne trenirati ništa, ali u poredjenju sa drugim veštinama i sportovima ( Kikbox, ninjutsu, judo) karate je totalno slabija veština.

  9. Можда и није поента ломњење руку. Мој пријатељ има црни појас у аикидоу и тренирао је јако дуго теквондо и врло лако ти изврне руку на тај начин да ти мораш да паднеш на под или колена. А тад си лака мета.

  10. Poenta i jeste u tome, rekoh ja da on meni može da izvrne ruku kad ja saradjujem, stojim ispred njega o on zna da cu ga napasti, ali pričam ti o neočekivanoj tuči, dobrim napadima, ne onim seljackim, nekoga ko zna da se bije. Tu malo teže ide to izvrtanje :)

  11. Па јесте..Али ја у сваку борилачку вештину имам поверења :)

  12. Kao sto sam rekao, svaka vestina je bolja od nicega. Tako da je bolje trenirati aikido nego nista.

  13. Чујем да је на кјокушину опасно. Раде се тренинзи опаки, сува снага, издржљивост, литре зноја сваки тренинг, јебено !

  14. Treniram sam shotokan i znam da nije nesto primenjiv, ima dobre udarce, razgibas noge, al nista posebno.

  15. Чујем да је на кјокушину опасно. Раде се тренинзи опаки, сува снага, издржљивост, литре зноја сваки тренинг, јебено !

    jeste, ja sam trenirao neko vreme, jednom smo sat ipo radili samo cucnjeve, nismo znali gde se nalazimo posle :D . al jbg, imas neke rezime treninga, jedan trening snaga i izdrzljivost, pa tehnika ( ubitacno dosadno i nije bas naivno) i imas borbe. a primenljiv je na ulici, jer si iscelicen i navikao si na udarce ( osim u glavu jbg ) a protivnika mozes da sjebes vrlo brzo. nije ogranicen bas ni na blizinu ni daljinu, mozes da mu das nogom po glavi i sa 2 metra i sa pola metra. postajes brute force :D

  16. Прексиноћ пред мојим очима је лик који је 3 године тренирао ултимејт фајт сам испеглао 4 лика. Дакле, ултимејт фајт/ММА.

  17. Прексиноћ пред мојим очима је лик који је 3 године тренирао ултимејт фајт сам испеглао 4 лика.

    Мени није проблем да ти поверујем, али никад ми то није било јасно како је могуће...Ипак су то 8 руку, 8 ногу, 4 главе, 4 размишљања.. ? :)

  18. pa pazi, ako si navikao da primas udarce i iscelicen si, to je vec pola posla sredjeno jer dok kreces na jednog maltene ne osecas ovu drugu dvojicu-trojicu, ostaje ti jos samo da znas da udaris. a s obzirom na to da je lik trenirao mma, sigurno zna da te obori jednim udarcem. a osim toga vecina njih su ludi :D

  19. Au što mi isprozivaste Aikido.
    Daleko od toga da nije primenjiva veština, doduše manje nego Realni Aikido (Ljubomira Vračarevića), ali je primenjiva.
    Poenta Aikidoa nije izvrtanje i lomljenje ruku kao takvo (tj. po svaku cenu hvatanje i izvrtanje ruke, pa makar išla direktno u nos), već korišćenje protivnikove napadne energije protiv njega (cikličnim kretanjem) - što ne uključuje uvek to famozno lomljenje ruke na 5 mesta. Naravno, to se ne postiže za kratko vreme. Čovek se mora saživeti sa tim i jednostavno to ide samo od sebe, uđe u krv.

    Kod Boksa i Kikboksa, tehnika udaraca se nauči za kratko vreme i sve što je potrebno za dobrog borca jeste kondicija i sticanje instinkta i refleksa.

    Karate je statičan i krut (malo manje kod boraca koji se opredele za borbe umesto kata), stiče se kontrola udarca i obraća se pažnja na distancu šake od površine koja je "udarena".

    Ne kenjam napamet, imam iskustva u svakoj od gore navedenih veština. To su moji utisci.

    E sad, svaki majstor svoje veštine može da se suprotstavi bilo kojem protivniku, a ko će pobediti zavisi od toga ko prvi uspe da nametne svoj način borbe.

  20. Слажем се са оним као...њим ...

Rekli o sajtu

Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.

Status Magazin · April 2009.