Najbolja borilačka vestina

  1. Pa vidiš, ja volim žešći sparing, ali na njega gledam kao na način za navikavanje na realnu situaciju. Što se tiče uvežbavanja, bolji je onaj laganiji.
    Dobro, slažemo se po tom pitanju.

  2. Takodje mnogo mi se svidja tajlandski boks, to bih sigurno trenirao ali nema u mom gradu, inace kik box nesto ne volim preterano jer svakodnevno vidjam ``kikboksere`` koji treniraju 3 meseca i misle da su se osigurali od batina. Dovoljno je nauciti osnove kikboksa, udarce, posle mozes i kuci da cepas u dzak.

    Realno, između kik boxa i tajlandskog boksa su minimalne razlike.

    A i koji vam je ljudi pa pričate kako su aikido, karate, tekvondo bolje veštine od boksa i kik boksa/tajlandskog boksa. Po kom kriterijumu to ocenjujete? jedino što aikido i tekvondo izgledaju atraktivnije, al nema tu nekog polemisanja šta bi se desilo da se popička neki dobar kik bokser i nek dobar tekvandoista, koji ruke jedva da uopšte koristi, a većina tih nožnih udaraca su akrobacije.
    Protiv nekog ko ne trenira ništa bi moglo to da prođe na ulici, al da naleti na nekog boksera, vrlo brzo bi skupljao zube po podu.

  3. Nisu baš minimalne razlike

  4. Koje su razlike? Sve isto, stim što ovde možeš da koristiš lakat. Način borbe manje više isti.

  5. Kod tajlandskog boksa imaš laktove, kolena i klinč, a pre svega tajlandski boks je borilacka vestina, a kikboks sport.

  6. Nije šija nego vrat. Probao sam i jedno i drugo i nije nikakav problem sa kik boksa preći na tajlandski jer je način borbe isti, stim što dodaš laktove, kolena i klinč koji ne igra neku preteranu ulogu.

    Nije neka drastična razlika kao da pređeš sa kik boksa na BJJ pa da si u totalno različitom sportu, nego je manje više isto uz neke sitne dodatke.

  7. Pa naravno da nije isto preci sa KB sa BJJ, i preci na tajlandski boks. Ali sve jedno, tajlandski boks je mnogo brutalniji od kikboksa

  8. tajlandski boks je mnogo brutalniji od kikboksa

    To stoji, jezivi su udarci koleno/lakat...ne mož ni da zamisliš kako je dok ne primiš neki.

  9. Nisam imao prilike, a nadam se i da necu :)
    Mada na treninzima cesto primam udarce u vrat, oko, pa i u grkljan nekad greskom ali prezivi se :)

  10. Lepo kaže Nindža: kik boks je sport a mai tai je veština. Reći da su razlike male je glupost jer su lakat i koleno mnogo ubojitiji od klasičnog direkta i šuta. U klinču kik bokser šanse nema protiv majstora tajlandskog boksa.

  11. Realno, ja kad me neko zvizne pesnicom u glavu ne boli me, ošamuti me al ne boli, al kad mi zabode koleno pod rebra dođe mi dušu da povratim

  12. Da te je lepo zviznuo bolelo bi te itekako :)

  13. Evo. Konstantno drilovanje do ovoga dovodi:http://www.youtube.com/watch?v=extNlPQ5DLc
    Ako neko misli da on ovo radi posle samo par ponavljanja na treningu, grdno se vara.

  14. А ел поменуо неко Џет Кун До?Нећу да кењам , нисам довољно упознат са вештнином , или системом , зависи како гледате на то , али контам да је прилично сличан данашњем ММА спорту , док би ово била ММА "вештина" , да тако банално образложим ......

    EDIT : ajde da naucim nesto novo ,a mozete i vi :D http://en.wikipedia.org/wiki/Jeet_Kune_Do

  15. Nisam imao juce vremena za raspravu, kikbokser je pre svega nekompletan borac, vecina ulicnih tuca se zavrsi na podu, takodje i u klinču nema šanse.

  16. Čekaj, Kornjačo, a za koju se ti to onda veštinu zalažeš (a da nije neki sistem)?

  17. Pazi, svakom je svoja veština najbolja, ja treniram ninjutsu, ali to ne znači da ne prihvatam ni jednu drugu. Bila je rasprava o kikboksu pa samo kažem da je mana što je kikbokser uglavnom superioran u stand up-u ali da u klincu i na parteru nema nikakve šanse.

  18. Ja ne branim ništa. Ja sam ti od onih koji treniraju nekoliko stvari da bi pokrili sva polja borenja. To je tačno da kikbokser nema parter, ali isto tako nijedna veština nije kompletna. Tako da je glupo upoređivati ih. Može se samo pričati o tome ko koju više voli i koja mu više odgovara.

  19. А које би вештине изабрали како би комплетно покрили сва поља борења?

    ЈА би се определио за :

    1.Бокс
    2.Мау таи
    3.Рвање
    4.Џудо
    5.БЏЏ

    Ценим да ово покрива већину .......

Rekli o sajtu

Na sajtu vukajlija.com definisan je pluskvamfutur I i II , poseban morfološki oblik glagola, kojim se služe političari kada govore o ulasku Srbije u Evropsku uniju.

Kurir · 20. Februar 2011.