Najbolja borilačka vestina

  1. pa neces ti igrati CSS pa da uvek slusas,vec pucas cim vidis...;)

  2. UUUUUUUUUUUU, Otaku... Ne čitaš ono što je napisano, već ono što želiš da pročitaš. Ja rekoh da se ne treba ograničiti na jedan stil, a ti mi pričaš o manama svakog, kao da to već nije poznato. U koliko si realnih uličnih tuča učestvovao? Tu ćeš shvatiti o čemu sam ja govorio.
    Npr. ako kažemo da je Fedor najbolji borac na svetu, znači li to da je najbolja veština Sambo? Naravno da ne znači. Razmisli o tome...

  3. Zaboravih: Nije presudna veština kod približno jednakih boraca, već kako taj čovek može tu veštinu da upotrebi - o tome sam i pričao u prošlom komentaru (koji si ti pogrešno shvatio). Imaš dosta uprošćeno shvatanje o svemu tome (ne podsmevam se, prijateljski govorim), što si pokazao kroz primer dat o boksu i jiu jitsuu. Naravno - mnogo zavisi od psihe, kao i od fizičke spremnosti.

  4. Izvini, opet sam pogrešio. Mislio sam na boks i Džudo.

  5. po mom mišljenju najbolja veština je džetkundo, koju vežbam sam, a zašto je najbolja, zato što je sve dozvoljeno.
    A najgora mi je karate, zato što ima vrlo ograničene udarce i neka pravila gde (ne) treba da se udara.

  6. Namesti se za dobro; izmakni se za loše.

  7. @Nextosic

    Ne slažem se. Sportski karate ima ograničenja, dozvoljene i nedozvoljene udarce (tekvondo je još gori u tome). To što se uči u većini klubova nije potpuni karate.

    Praviš li razliku između KLUBA I ŠKOLE (karatea, tekvondoa, čegagod)
    U klubu treniraš da bi izlazio na mečeve, postoje određena pravila kojih se moraš pridržavati i tako to.

    U školi izučavaš veštinu radi sebe, ne postoje ograničenja, dozvoljene ili nedozvoljene stvari.

    'U koliko si realnih uličnih tuča učestvovao?'

  8. @Šljiva na Viršli

    Tu rečenicu sam upotrebio da bih čoveku stavio do znanja da je bitno potpuno otvoriti telo za svaki vid borbe, što samo jedan stil ne može pružiti. U tuči (naročito ako te napadne više protivnika) nema garda ni taktičkog nadmudrivanja. Prisutan je psihički pritisak, nema vremena za razmišljanje i napadi i situacija nisu kao oni na treningu. Tada moraš biti u stanju da spontano izneseš ono što si naučio. Bitno je i da si fizički spreman.
    P. S. svidja mi se objašnjenje razlike izmedju kluba i škole. Tako jeste.

  9. Najbolja borilačka vještina je judo.
    Najbolji borilački sport je judo.

    Judo je kao borilačka vještina jedna od najkompletnijih: udarci, bacanja, poluge, gušenja, samoodbrana, oružje.
    Sport se bazirao na bacanja, poluge i gušenje.

    Ju-jitsu je još jedan od odličnih vještina i sportova, što je i logično jer je esencija judoa izvučena iz ju-jitsua.

    K'o nije probao neka ne filozofira mnogo.
    Ne mogu da pametujem o MMA, kik boksu i kendou kada ga nikada nisam probao.
    Jesam par puta kik boks i MMA, ali nisam kompetentan da razlažem priče o njima.
    O judou samo riječi hvale jer koristi jedan od najboljih principa: POPUSTI DA BI POBIJEDIO.

  10. Ja sam probao, zato i pričam. Koristim mnogo različitih stilova i znam da svaki ima nedostataka u odnosu na druge. Zato i kažem da je najbolje kombinovati veštine da bi popunio rupe koje se nalaze u svakoj od njih.
    Ako neko voli da filozofira, pa ne vidi šta je, ustvari, borilačka veština, objasniću ukratko. Brock Lesnar je borilačka veština.

  11. Ljudi, previše se zaluđujete. Jedina kompletna veština je ninjutsu.
    Zašto? Jer je to DEVET veština u jednoj.

    Ostale ne mogu da joj priđu.

    Udarci, poluge, bacanja, napad, odbrana, gimnastika, kretanje, sa oružjem tradicionalno i moderno, bez oružja, kombinovano, napadi na slabe tačke, balans i debalans, preživljavanje, oklop, bez oklopa, više protivnika, koordinisani napadi... blabla...
    Sve šta ti padne na pamet.
    Pobogu radili smo odbranu kada mu napadaš osetljive tačke na ruci koristeći jebenu plastičnu kašikicu za kafu...
    Možeš ceo život posvetiti ninjutsu-u i nećeš nazreti vrh brega...
    Toliko o tome.

  12. @Kika boj

    Znam na šta si mislio kada si postavio pitanje 'U koliko si realnih uličnih tuča učestvovao?'

    Samo sam te citirala :)

    Inače, mislim da ne postoji idealna borilačka veština, ali neki sistem borilačkih veština bi bio manje-više idealan, pošto, kao što reče Kika boj, kombinacija više različitih stilova nadoknađuje nedostatke koje svaka posebna veština poseduje.

    Zato ću uvek glasati za sisteme (Ruski, Soko, Ultimate Fight, EFS itd)

    Mada, džabe ti i godine treniranja ako nemaš smisla za tuču. Poznajem toliko njih koji treniraju godinama (U KLUBOVIMA! Ne u školama), a koji se nisu snalazili tako dobro u uličnim tučama.

    Ipak, na takmičenjima se gleda da se osvoji poen, a na ulici, da se ubije protivnik.

  13. #Piro

    To i ja kažem, kombinacija više stilova ili sistem.

  14. http://www.youtube.com/watch?eurl=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fuser%2FtheARMAonline%23p%2Fu%2F2%2FDqnpG5tOXnY&v=DqnpG5tOXnY&feature=player_profilepage

    Inače mnogo gotivim evropske borilačke veštine, pogotovo one rezvijene u doba renesanse (azijske su toliko prisutne u svakodnevnom životu da su dosadile :))

  15. @Šljiva na Viršli

    Dobro je da se razumemo. :)

  16. Opet ja :)

    Pa kad imamo iste stavove. Mada mi je pomalo krivo što nemam s kim da raspravljam. Nije zabavno kada svi imaju isto mišljenje. Makar ono bilo ispravno :)

  17. Piro brate, nemoj da se ljutis, ali mislim da si zesce delusional: nikad u zivotu nisam video kompetentnog ninjutsu fajtera uzivo, ni na ulici, u stvari pogotovo na ulici. Znam da ih ima, siguran sam, u stvari nadam se da ih ima i da si ti jedan od njih, ali mislim da ozbiljno nemas kontakta sa realnoscu ako mislis da je u svim klubovima tako (ili skolama, kako god, bez uvrede Sljivo ;))...

    Kika boy: stvarno me mrzi da odgovaram na onaj komentar sada, ali manje-vise si u pravu, priznajem da sam prevideo neke stvari.

  18. Ok, Otaku. :)

    Šljivo, možemo ti i ja da se raspravljamo. Ja ću da kažem da bi Tajson sravnio Džet Lija, a ti pokušaj da me demantuješ. :)

  19. Jel mogu ja mesto Sljive, pliz, pliz, pliz? :D
    Ja kazem: mozda, ali ostaje da ih vidimo na delu :)

    A mene je vazda zanimalo ovo: Valujev vs Putin- ko bi pobedio?

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.