Pravda za istinu o Rusima

1. Уроша су Мађари заробили у Мачви. Тај Андраш је хтео рат, восјком дошо до данашње Ћуприје али га Стефан приволео на мир. Наравно да желиш да се одржи нека творевина која је штит између тебе и црног турчина.

Против Каталанаца се борио епископ Данило II бранећи Хиландар, технички парче српске земље, или како год је ти звао :в

Па јесте терминологија. Ја сам говорио о Србима који живе на територији земље коју сам у глобалу назвао ''Аустрија''. Небитно како се она звала (а тачно је све што си навео) Срби трпе од ње. Регуламенти нису заживели јер се дигла кука и мотика, али опет ту се види у ком правцу се креће њихова политика.

А ово последње, шта би било кад би било. Ал није било, и тако је. Можемо овако у ситна цревца да идемо, али суштина је ту, Запад = јебо нас, Рус (и Манеле лоло) = није, бар не директно.

2. па боље да нас јебе директно да каже оћемо да вас сатремо и готово него што нас јебу на кварно ко да нисмо род

3. Уроша су Мађари заробили у Мачви. Тај Андраш је хтео рат, восјком дошо до данашње Ћуприје али га Стефан приволео на мир. Наравно да желиш да се одржи нека творевина која је штит између тебе и црног турчина.

Мачва није била српска земља и Стефан Урош I је тад био очигледно у офанзиви. Друго, било каква прича о нападу Угарске на Србију не стоји, то је измишљотина да би се навело још једно чудо Св. Саве. Треће, да су планирали да држе тампон-зоне не би се отимали о Голубац и Београд и не би правили себи проблем границама око Ђердапске клисуре.

Против Каталанаца се борио епископ Данило II бранећи Хиландар, технички парче српске земље, или како год је ти звао :в

Хиландар се налази на Светој Гори, Света Гора је грчка земља и одговора цариградском патријарху преко грчког прота, Хиландар се моли за византијског цара, једино је ово имање било поклоњено лично Немањићима (а не Србији). То што су Каталанци напали Хиландар није напад на Србију, већ део напада на Византију која не плаћа оно што треба да плаћа. Уз то је Србија у то време водила про"западну" политику и не би имало смисла да је ико хушкао Каталанце на њу.

Па јесте терминологија. Ја сам говорио о Србима који живе на територији земље коју сам у глобалу назвао ''Аустрија''. Небитно како се она звала (а тачно је све што си навео) Срби трпе од ње. Регуламенти нису заживели јер се дигла кука и мотика, али опет ту се види у ком правцу се креће њихова политика.

Е па није тачно, што је очигледно ако прихваташ мој коментар. Држава Аустрија не постоји на простору где је насељен српски народ (изузев малих занемарљивих трака око Беча у каснија времена) и Аустрија не може да контролише тај народ. Српски народ живи пре свега у Краљевинама Хрватској (касније Хрватској-Славонији) и Угарској и у Војној Крајини и не може бити приморан на покатоличавање официјелним документом ако је на снази Прва и Трећа привилегија, јер би онда територије на којима Привилегије важе дошле у сукоб саме са собом, а уз то онда би Хабзбурговци порекли Аугзбуршки концил и тако довели себе у опасност. Као што сам већ навео, породица Хабзбурговаца је дословно директно помагала школовање српског православног свештенства српским и руским учитељима.

А ово последње, шта би било кад би било. Ал није било, и тако је. Можемо овако у ситна цревца да идемо, али суштина је ту, Запад = јебо нас, Рус (и Манеле лоло) = није, бар не директно.

Нема ту ништа "шта би било кад би било". Румуни су покушали да мазну Банат после Првог светског рата, није им пошло за руком, одустали су. Руси су директно угрозили наше борбе у 19. веку када су склопили Санстефански мир. Ако није директан напад да ти одузму Ниш за који си се ти борио, не знам шта јесте.

4. Svidja mi se u kom pravcu ide rasprava (:

5. Штавише, разлог зашто је Београд главни град земље која се зове Србија (каква није постојала у средњем веку) и зашто је Дрина граница је политика породице Хабзбурговаца.

samo mi ovo nikad nece biti jasno iako mi nekim sestim culom ovaj deo recenice ima smisla nemam dovoljnu kolicinu znanja u vezi te tematike da ga u potpunosti razumem

6. Штавише, разлог зашто је Београд главни град земље која се зове Србија (каква није постојала у средњем веку) и зашто је Дрина граница је политика породице Хабзбурговаца.

Moguće da je to tačno, ali ja ne znam nijedan dovoljno lud narod da gradi glavni grad na samoj granici, i to ne prema nekoj sitnoj zemlji, već prema sili kao što je Austrougarska. Teoretski, i sad da nas neko napadne odozgo, iz pravca Mađarske, mislim da bi prva uspostavljena linija odbrane bila obala Save, npr. Kalemegdan, dok bi Fruška gora bila nešto kao "ajd da ostavimo tu neke snage da nam čuvaju odstupnicu dok evakuišemo Novi Sad".
    EDIT Sad sam video, sve neke afričke i azijske zemlje. Ne računa se Vatikan, San Marino i Monako.

7. samo mi ovo nikad nece biti jasno iako mi nekim sestim culom ovaj deo recenice ima smisla nemam dovoljnu kolicinu znanja u vezi te tematike da ga u potpunosti razumem

Moguće da je to tačno, ali ja ne znam nijedan dovoljno lud narod da gradi glavni grad na samoj granici, i to ne prema nekoj sitnoj zemlji, već prema sili kao što je Austrougarska. Teoretski, i sad da nas neko napadne odozgo, iz pravca Mađarske, mislim da bi prva uspostavljena linija odbrane bila obala Save, npr. Kalemegdan, dok bi Fruška gora bila nešto kao "ajd da ostavimo tu neke snage da nam čuvaju odstupnicu dok evakuišemo Novi Sad".
    EDIT Sad sam video, sve neke afričke i azijske zemlje. Ne računa se Vatikan, San Marino i Monako.

Покушаћу да будем разумљив, па јебига, ако разумете, разумете. Сви Немањићи су владари "Српске земље и поморске" (сем Стефана Душана и Стефана Уроша IV). Држава Србија се не помиње нигде у средњовековним српским документима. Ако погледате карту било кога од Немањића пре експанзије под краљем Стефаном Урошем II (Милутин), видећете да се ове две Србије слабо и поклапају, а приметићете и да је Српска земља ретко кад постављала границу на Дрини (Хум је био у њеном саставу до Стефана Душана, а доњи ток Дрине је био под влашћу Деспотовине- Сребреница је други најважнији рудник Деспотовине). Београд није био у саставу Српске земље сем за време деспота Стефана Лазаревића.
    Како је онда настала Србија? Хабзбурговци су 1718. године прешли Саву и Дунав. Е сад, пошто су Французи били на прс' у дупе са Османлијама, почели су да вичу читавој Европи како су Хабзбурговци насилници и како отимају територије на које немају право (идеје светог рата су већ давно прошле). Хабзбурговцима је требао легитимитет. Нису могли ово да прогласе Угарском, јер су се они први отимали да оно што су они од Османлија ослободили до 1690. не уђе у састав Угарске, јер су као угарски краљеви имали прилично бедна права. Зато су се они досетили, па су прогласили ослобођеном Краљевину Србију, а Карло VI се прогласио за "краља Србије" (прва оваква титула у историји, бар на српском језику). Дефинисане су границе које изгледају веома слично територији Карађорђеве "Србије" и Београд је постављен за главни град.
    Оно што је занимљиво јесте да српски интелектуалци који су школовани у хабзбуршким универзитетима речи "Српска земља" већ средином века мењају у "Србију", а и они први Дрину виде као границу ичега.
    Сад ћемо видет' да л' ће да пуком коинциденцијом осване наслов "АУСТРИЈА НАПРАВИЛА СРБИЈУ ААААААААА" кроз неколико дана на неком од екс-ју портала.
    Што се тиче Београда, нисам неки експерт за историју даље од краја 18. века.

8. Јебеш га, сад логика, да ли је Италија постојала, не као географски појам, него као земља, пре уједињења у 19. веку?

9. Технички гледано јесте, јер је Рим водио рат 90-88. пре н.е. против земље која се звала Италија, али не видим шта је ту заједничко са Србијом.

10. E Care, daj neku skriptu za Šuletića, vidim da si baš pohvatao dobro sve to. I jebo te Ječmenica.

11. Имаш скрипту у групи на Фејсу, а не знам оћемо ли ми правити нову што смо писали нове радове. Не капирам ово за Јечмена.

12. има она скрипта где нема темишварски сабор итд. и мене пито београдску митрополију фазон и то нема.

13. Neorganizovano je skroz, ne zna čoek okle da počne.

Не капирам ово за Јечмена.

Стефана Душана и Стефана Уроша IV
    краљем Стефаном Урошем II (Милутин)
    Стефана Душана

14. Па шта и има да се каже о њој сем да је постојала од 1718. до 1739, да су је спречавали да се уједини са Карловачком, да је после прешла она пензија митрополиту?

Јебига Ћоми немам друге, имаш оне силне изворе и срања, нема за Шулета баш ништа да је организовано у књигу.
    А то са Стефанима сам покупио још у средњој, а и јебига, правилније је.

15. Јебига Ћоми немам друге, имаш оне силне изворе и срања, нема за Шулета баш ништа да је организовано у књигу.

Pa to mi i ide na kurac, izvori su kul kad radiš istraživanje ne i kad spremaš jebeni ispit.

А то са Стефанима сам покупио још у средњој, а и јебига, правилније је.

Pravilnije jeste, al' me odmah asocira na uštogljenost pomenutog gospodina, počeo da tripujem i u drugim stvarima: https://i.imgflip.com/idxyw.jpg

16. Car je surcinski madjar i zato brani madjare, ugare i austrijsce i habzburge samo da vam kazem

Nama su najveci prijatelji na svetu moldavci jer nas nikad nisu dirali niti su ista trazili a salju nam osrednji kvalitet zena

17. . Држава Србија се не помиње нигде у средњовековним српским документима

Ok Care samo još jedno pitanje i to je to, jel to znači da je ovo samo stvar čiste terminologije, narod koji je živeo unutar tih srpskih zemalja je imao svest da je srpski tj svaki pojedinac je bio svestan da je Srbin (iako nacionalna svest nije bila razvijena morao je da zna kom narodi pripada) i svaki car i kralj je bio svestan toga takođe - ili ne? Ovo zadnje pogotovo jer nije isto biti "car Srba i Romeja" i biti Srbin ili Romej..

ja ne znam ko još ima ovakve zavrzlame u svojoj istoriji..

p.s Car je Đetić mogu se kladim

18. сем Стефана Душана и Стефана Уроша IV

Pa to je isti čovek, ne?

19. p.s Car je Đetić mogu se kladim

pitaj ga dal je sremac

20. дај кад већ бацате неке историје да то има везе са русима, тј. изнесите чињеницу да нас руси јебу много дуже, не тек од четресчетврте

Rekli o sajtu

Did you mean Vukajlija?

Google · 17. April 2015.