Pravda za istinu o Rusima

1. https://www.facebook.com/leya.keller/posts/1007166102641321?pnref=story

Можда те заинтересује када прочиташ став Биљане Србљановић.

2. Konzerva je sleng za konzervativca, pobornika konzervativizma, a to je ideologija ili pogled na svet koji je u direktnoj koliziji sa liberalizmom. Tako da je tvoja referenca bez veze; u stvari, nije sasvim bez veze jer je ilustracija duge tradicije (ili bolje reći: pokušaja) da se progresivne ideje u svoj svojoj radikalnosti (tj. izazivanja statusa kvo) gurne na stranu ekstremno reakcionarnih ideja. "Nemojte da ih slušate, oni su LUDI kao i OVI drugi ljudi!"

Hvala što si primetio skeč, moja ironija ("razumete? RAZUMETE? xD") nije bila dovoljno vidljiva iako sam koristio VELIKA slova. Još jedna mana u tvom karakteru: imaš očajan tajming za ispadanjem pametnim. Moraš da poradiš na tome.

Niko od Vukajlijaša me ne poznaje lično, jer ja nikoga ne poznajem lično. Uostalom, to su anonimne klevete, ne znam zašto se uopšte osvrćem na njih.

'Autističan' sam upotrebio jer je bio izveštaj nekog američkog obaveštajnog tela u kome sumnjaju da je Putin baš to – autističan. Ja se ne slažem sa tim (jer, je l' te, to je samo nedokazana pretpostavka), ali sam napisao čisto da bih te iznervirao.

Подржава га већина грађана. Демократски председник, свидело се теби или не.

Već sam pominjao to ranije na ovoj temi, i opet ću. Rusija je ono što politikolozi zovu pseudodemokratija ili kompetitivni autoritarijanizam. I Srbija devedesetih je demokratski izabrala Miloševića. I Nemačka je demokratski izabrala Hitlera. Kad bi sastavio listu odlika koje jednog lidera čine diktatorom, mogao bi da štikliraš većinu za Putina. Na primer: ogromna lična moć ✓, ograničavanje civilnih sloboda ✓, izazivanje vanrednog stanja ✓, suzbijanje opozicije ✓, kult ličnosti ✓.

3. Politikanti, pre nego politikolozi. Ti kriterijumi se primenjuju na fazon pola predsednika država ako ne i jače, trenutno u svetu. Uostalom, demokratija se kao termin izvrće po potrebi tako da nema nikakvu težinu u ozbiljnoj raspravi - to koliko je neko 'demokrata'. Nemojmo padati tako nisko.

Da ne bih voleo da živim pod Putinom - to stoji. Jasna je represija, utoliko pre što i sami slično proživljavamo... Da ne govorimo o ideologiji "dekadentnog zapada" koju toliko forsiraju.

Al' ne bih živeo ni u zemlji gde panduri tamane stanovništvo po službenoj dužnosti, gde se suđenja odvijaju preko skajpa i tamo gde država zadržava pravo da te kazni smrću. Tako da, ne razlikuju se toliko zaista.

Stevane, umeju naši panduri često da budu bagra, naročito prema strancima. Al ovaj mulja samo tako, vidi se da je forsirao da napravi priču.

4. Ja se ne slažem sa tim (jer, je l' te, to je samo nedokazana pretpostavka), ali sam napisao čisto da bih te iznervirao.

Gospode bože, iz ovog može čovek da zaključi da nisi stvarno mislio da Carina mama radi to sa svinjama, nego te samo iznervirao?
    EDIT Izvređao si čoveka upotrebljavajući toliko ogavne psovke i slike da se skoro celom sajtu stomak prevrnuo? Ima nešto što se zove koprolalija, ali učili ste to. Šta misliš o tom poremećaju, koji su njegovi uzroci, kakvi izgledi i načini za izlečenje?

5. Konzerva

Особа лимитираног погледа на свет. ,,Или си са мном или си против мене" је мото сваке конзерве. Нема између, средине неке, свет је онакав каквим га конзерва види. Сви који се не слажу у потпуности и у сваком аспекту са њим, су просто инфериорне будале, које имају замагљен поглед на свет.
    Конзерва је увек у праву, и не постоји никаква могућност промене мишљења. Једини изузетак је кад слепо прати неког друго, па ако он промени мишљење, мења га и конзерва. Наравно да то никад неће признати, но није порицању разлог стид или срам већ конзерва стварно сматра да није променила став. Своје ставове ће бранити слепо без обзира на то што тај исти став врви од нелогичности.
    Управо ти доводи до главне особине конзерве - некоришћење мозга. Конзерва може бити доста интелигентна, али је исувише ограничена због лимитираног погледа на свет. Проста је истина да је свака конзерва фанатик.

Odnosno, primeri iz druge definicije

Пример 1.
    -Лично сматрам да је Шешељ будала.
    -У маму ти јеем усташку у пику, је*али те и Кандићка и Б92 и Чеда по сред дупета тог твог педерског и наркоманског!

Пример 2.
    -Верујем у Бога и често идем у цркву.
    -Е мислим, клошаре један затуцани без грама змаго е! Ало тебра, која црква шта се трипујеш са гимнастичарем на плусићу воле један!

Пример 3.
    -Заиста сматрам да би требало затворити све верске установе како би се народ извукао из затуцаности. То ће довести до просперитета.
    -Па не бих се сложио са Вама, мислим да треба изоловати све хомосексуалце и наркомане. То ће довести до просперитета.

Da još jednom podvučem, obzirom na tvoju selektivnu pismenost

Konzerva

Особа лимитираног погледа на свет.

I primer, od nekog ko se naziva amazing atheist

https://www.youtube.com/watch?v=M2KPeMcYsuc

Dalje,

Hvala što si primetio skeč, moja ironija ("razumete? RAZUMETE? xD") nije bila dovoljno vidljiva iako sam koristio VELIKA slova. Još jedna mana u tvom karakteru: imaš očajan tajming za ispadanjem pametnim. Moraš da poradiš na tome.

Ne nego je toliko glup i izlizan da je dosadno.

Niko od Vukajlijaša me ne poznaje lično, jer ja nikoga ne poznajem lično. Uostalom, to su anonimne klevete, ne znam zašto se uopšte osvrćem na njih.

Znaš lično, a rekao bih i da tačno znaš ko je. No ako si odlučio da zaboraviš u stilu 1984, tvoj izbor. No samo još jedna potvrda da je bio u pravu.

'Autističan' sam upotrebio jer je bio izveštaj nekog američkog obaveštajnog tela u kome sumnjaju da je Putin baš to – autističan. Ja se ne slažem sa tim (jer, je l' te, to je samo nedokazana pretpostavka), ali sam napisao čisto da bih te iznervirao.

To je novinarska patka. http://www.usatoday.com/story/news/politics/2015/02/04/putin-aspergers-syndrome-study-pentagon/22855927/
    Sa citatom ispod

A Technical Report on the Nature of
    MOVEMENT PATTERNING, THE
    BRAIN and DECISION-MAKING
    With gratitude to
    Vladimir Putin,
    The President of Russia
    For helping us understand ......
    For the Office of Net Assessment, Office of the Secretary of Defense
    January 2008
    The views expressed in this report are those of the author and do not reflect the official view,
    policy, or position of the. Department of Defense or the United States Government.

Što mu dođe kao klasična političko/propagandna patka. E sad, da si me iznervirao nisi. Al da mislim da veruješ u to, mislim.

Već sam pominjao to ranije na ovoj temi, i opet ću. Rusija je ono što politikolozi zovu pseudodemokratija ili kompetitivni autoritarijanizam. I Srbija devedesetih je demokratski izabrala Miloševića. I Nemačka je demokratski izabrala Hitlera. Kad bi sastavio listu odlika koje jednog lidera čine diktatorom, mogao bi da štikliraš većinu za Putina. Na primer: ogromna lična moć ✓, ograničavanje civilnih sloboda ✓, izazivanje vanrednog stanja ✓, suzbijanje opozicije ✓, kult ličnosti ✓.

Demokratija postoji samo kao utopija. Uzmi primer SAD, koji se navodi kao bastion demokratije.

ogromna lična moć - imaš moć sistema koji drži mali broj ljudi, i na koji običan građanin nema uticaja, a sve to zbog dole navedenog
    suzbijanje opozicije - samo dva izobra, svi ostali se guše u nastajanju
    ograničavanje civilnih sloboda - better dead then red fraze, stanje svih nebelaca u SAD, a i mnogih drugih bez novca (https://www.google.rs/search?q=michael+mur&oq=michael+mur&aqs=chrome..69i57.2690j0j4&sourceid=chrome&es_sm=93&ie=UTF-8), i recimo https://www.youtube.com/watch?v=LfgSEwjAeno i citat od dotičnog

Jasno vidim da je ova igra nameštena (da ne mogu da pobedim), i zato će biti tako slatko kad pobedim (što nikako ne mogu).

izazivanje vanrednog stanja - Irak, Libija, Iran, Ukrajina, Jugoslavija, Kuba itd
    kult ličnosti - God save America

I sasvim sigurno, sve ostalo što možeš da pomisliš, ima isto to i u USD, u maskirnom istom ili sličnom obliku.

6. Čovek mora da gleda istoriju, jednostavno mora, jer u njoj može da nađe bitne podatke. Evo na primer:
    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_involving_Russia
    vs
    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_involving_the_United_States
    Uzeti u obzir da ruska lista počinje krajem 15. veka, a američka krajem 18. veka. Treba uzeti u obzir i koliko je ratova vođeno na kojoj teritoriji: da li su Rusi vodili ratove na ruskoj teritoriji, Amerikanci na američkoj, i tako. Ništa ne tvrdim, samo da bi bilo zanimljivo pogledati, pa izvući zaključak koji čoveku intelekt nameće.
    EDIT Ne, Valsinarbe, ovo nikako ne znači da ja podržavam diktatorsku unutrašnju politiku gušenja sloboda Vladimira Putina, kome inače pljujem na kitu pa skačem na nju da bih zadovoljio svoje sodomističke sklonosti. Što se tiče spoljnih intervencija, ne mogu biti licemeran pa osuditi jednu, a ne osuditi drugu. Što se tiče humanitarnih razloga za spoljne intervencije, ne mogu biti dovoljno glup da ne znam kako je to moderna mantra koju ponavljaju oni koji vode imperijalističku i intervencionističku politiku.

7. Borko ima problem da u potpunosti shvati koncepte kojima ga zasipam i to je u redu, ali ovde sam provrištao, sorry:

kult ličnosti - God save America

;D XD 8D

Reći samo da me pomalo izluđuju impotentni pokušaji rezonovanja kao što su "pa, da, Rusija jeste jedno veliko pušeće govno, ALI u Americi ubijaju crnce". Heh, vidi, to čak ima i svoju Wikipedia stranicu.

8. I Srebrenica ima svoju stranicu pa svi znamo da tamo ništa nije bilo.

...

Ne kapiram potrebu za bivanjem čudovištem da bi se pobedilo drugo čudovište. Odlika klasichnix mudrosera bez stava, koji grade svoje vizure isključivo na račun tuđih, zato što su nesposobni za kritičko mišljenje o informacijama iz trećih izvora - medijima, delima itd.

Ispod ti je nivoa, Vlasuljo, da prihvataš matricu onoga protiv čega se boriš - rusofetišizam, autortarnost, šta god to bilo.

9. To "ALI u Americi ubijaju crnce" je došlo do svoje suprotnosti, i kao podsmešljiv argument upotrebljavaju svi koji nisu radi da porede ono što čini Amerika sa onim što čine druge zemlje njenog tipa. Šta to više znači? Ali, Nemci su ubili milione Jevreja i Slovena? Ali, Rusi su ubili milione antikomunista i silovali mnogo žena po Evropi? Ali, ali... Šta ali? Nema ali.

10. шта ви мислите, дал је прецењен број погинулих јеша у ЊЊ2?

11. NEWER FORGGET 600000000 BILION :( <3

12. нема шансе да је погино шес милијона јеша

13. rusi su vise nemica silovali nego sto je jesa izginulo

14. sindler ce mi uvek biti u top5, ali 2 mil maks

15. gde je ona tema o jevrejima, takva rasprava je potrebna forumu

16. +1

да их је погинуло 6 милки свет би данас био лепше место ољољољољољо

17. evo film koji su pustali u nemackoj tada, nikako da ga pogledam, a bas me zanima
    https://www.youtube.com/watch?v=CIQp31Oyn70

18. A zašto misliš da ih nije poginulo toliko? Možda je i u Jasenovcu pobijeno tek par desetina hiljada ljudi, možda je cifra Rusa i Poljaka precenjena. Možda na kraju ni Švaba nije izginulo suviše. Možda je WWII bio piknik sa omanjom tučom?

19. mozda, ali su mnogo manje sanse za taj scenario

nemam vremena sad, mogla bi lepa diskusija da se povede, kad bi nasli nekog moderatora da otkljuca onu temu o jevrejima pa tamo da nastavimo sutra prekosutra

Rekli o sajtu

Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.

Deutsche Welle · 29. April 2011.