Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.
Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.
Shto se tiche teme, Ameri su super samo da nas ne jebu i odma su ok, dok Rusi poshto su bracha treba konstanto da pomazhu, i chim ne pomazhu gori su od amera. Tako da sere mi se i od jednih i od drugih, a zavisnost od obe sile pokazuje koliko smo mi kao drzhava zapravo prebedni kurchich
Cara nikad nije jebao #funfact
Не, одмазда није праведна, чак није ни морлана, али је део рата, његова чињеница. Конвенције које се тичу рата смо и смислили зато да не би било оправдања за злочине у смислу - око за око, зуб за зуб, по јеврејском учењу.
Али ефекат те савезничке одмазде се и данас види - Јапанци покорно стоје пред Америма, а Немци се тресу и од Амера али и од Руса. Као и Мађари, Пољаци, Чеси... Просто, сврха одмазде је спречавање понављања злочина. Пошто смо се цивилизовали да се више не убијамо тољагама и камењем, већ ватреним оружјем, сада је уместо одмазде на снази закон који треба да спречи злочине. Невоља је када закон лежи у топузу... а у рат се не иде са каранфилима, већ са топузом.
Мислим да нема смисла вређати животиње поређењем са људима. Чак и када се свете (кукавице нпр. стога се и зову кукавице).
цара је изгубио ногу у рату
Sad se neki ruski averidž iz predgrađa groznog pita: a kad su nama srbi pomogli? I ima pravo. U stvari, realnost je da ga boli cara + ne zna za srbe, jer kako bi znao...
Цаки, што си ми нервозан толико?
To mislim da nisu efekti odmazde, već dugogodišnje okupacije i stvaranja vazalnih, privrednih, obaveštajnih, javnih i podzemnih veza, između Amerike i tih zemalja, a Nemci se od Rusa ne tresu, već jednostavno imaju suptotstavljene interese (da ne pričamo sad koliko su Nemački interesi u stvari američki). Istočna Evropa se ne trese od odmazde, već od mogućnosti ponavljanja situacije da se ruski tenkovi nađu u Pragu i Budimpešti i Varšavi, al u stvari ne tresu se, znaju da do toga neće doći, nego ih huškaju iz NATO.
granjka retardu retardirani:
Ko god izvrši zločin, bez obzira na to koliko "uzvišen" mu je cilj, je zločinac. Bez obzira na vašu borbu i politiku, zločin je zločin.
procitaj ovo par puta
celt чему нервоза? Зашто би се свађао са мном? Нисам ти ништа ружно учинио, осим ако не мислиш да сам ти ја јебао мајку, сестру или дете. А нисам ја, веруј ми. Стога, мани се увреда, буди пристојан ако можеш, не свађа ми се.
Прочитао сам пар пута ово што си ископирао. Ниси обратио пажњу на разговор, суштина је да су злочини део рата који је сам по себи злочин. Ту нема ни правде ни оправдања, већ треба схватити зашто се нешто десило, шта је узрок и каква је хронологија догађаја довела до одмазде, како би се потенцијални злочини спречили у будућности. Конкретно, злочин у Сребреници је класична одмазда за злочине које су муслимани чинили у заштићеној зони УН-а. Срби су три године кукали да их УН заштити,а они су рекли - ко вас јебе. Кад се коло среће окренуло, а Срби докопали оружја, поватали су ове муџоске крволоке што су убијали по Сребреници и по истом принципу - "ко вас јебе" помлатили говна и крај. Да ли су говна? Јесу. Амери их зову терористима, а ми треба да их зовемо "невиним жртвама". Глупости.
Дакле, ако желимо да спречимо да се никада више не понови злочин одмазде из Сребренице, онда морамо обезбедити да се поштује наредба УН-а о демилитаризацији као и друге међународне конвенције. С тим у вези и резолуција о Сребреници треба да буде усмерена на помирење, одговорност и механизме који могу спречити злочине. Злочинаца ће увек бити, ту људска врста макар не мањка.
vs
Na pitanje kako ovo dvoje možeš da spojiš u glavi očekujem komplikovan, ali ne mnogo smisaon odgovor. Ili ne očekujem, boli me uvo.
Господине, шта те буни? Врло једноставно - узрок, последица, превенција, рехабилитација.
Мој став да је свет заиста боље место без 8.000 муџахедина деле и војници који их тамане где стигну, посебно кад се присете 11. септембра, Лондона, Бостона или Москве. Тачније - то није мој став, већ став људи који су искусили на својој кожи дејства "светих ратника".
Жене и деца су превезени у безбедну зону ван ратних дејсатава, остали су војноспособни и наоружани мушкарци - најебали су у складу са оним што су радили. Нису убијани цивили по Новом Пазару или Сјеници, него људи који су по сребреничким селима 3 године сејали смрт. Јел те и даље нешто буни?
ma jasno, ali po tebi je u principu ok, ako uhvatis 50 mudzahedina i 10 muskaraca koji se tu nasli, a nisu ni ubijali ni pomagali, da ih pobijes sve u vidu odmazde, jer generalno ko ce sad da gleda ko je od njih kriv?
Mislim da je po toj logici u slučaju pobede vojske RS trebalo streljati sve muške pripadnike armije BiH. A ti baš imaš pojma koliko je među tim ljudima bilo "mudžahedina". To je kao priča da su svi Srbi u ratu bili "četnici". Rat je bio, to su bili pogrdni nazivi. Oni su bili komšije i bivša braća. Bilo je pravih mudžahedina, a i pravih Arkanovih zlikovaca, ali mali broj. Jebote, ti ljudi su međusobno igrali šaha iz rova u rov, Srbi protiv Muslimana. Gađali se praznim minama u kojima su bili boksovi cigareta. Danas bivši "mudžahedini" i "četnici" žive tamo jedni pored drugih jer moraju. Ali ti misliš da je svet lepše mesto bez njih. Ma ne znam zašto pišem više. Ćao.
По мени је ОК само када донесеш све папире и ја ти ударим печат да је парцела 223 твоја. Енде.
У рату је ОК преживети и онеспособити непријатељску живу силу и технику (то те прво науче они што имају гомилу чварака који су еквивалент броју побијених непријатеља или уништене непријатељске технике). Убијати ратне заробљенике је ратни злочин и ту спора и оправдања нема - чак и када је то чин одмазде.
Ја лично не бих могао да убијем ратног заробљеника са ове позиције где сам сада - нит су ми нешто скривили нит имам мотив. Али, замисли шта раде Курди када наватају оне манијаке из ИСИС-а што су побили курдску децу? Мислиш да их испитују? Браћала, имаш обележје ИСИС-а на рукаву - завршио си каријеру. Исто тако мислим да војска која је харала 3 године по Сребреници није могла да очекује бољи третман према себи од оног третмана који је сама пружала другима.
Ako ćeš već da se praviš pametan, prouči malo, oko za oko je prvi put formalno upotrebljeno u Hamurabijevom zakoniku.
Znaš, nisu samo oni harali, i ne samo u Srebrenici. Da su i jedne i druge ubice u stvari bile ljudi, svega toga ne bi bilo.
Господине Лимени, причали смо конкретно за пример у Сребреници и држи се тога, немој пуштати филмове и давати машти на вољу - шта би било кад би било.
Јеботе, ти људи су се толико много волели, да би час играли шаха и гађали се цигарама, а час би једни другима клали и убијали нејач, децу и старце. Ударила те врућина у главу, иди поједи сладолед. Муџахедини и четници-тигровци - иста фела са супротних страна.
Мислим да је свет лепше место без њих, јер људи који су убили преко 3.000 српских цивила не могу бити никаква корист овом свету. То исто важи и за српску багру која је спаковала оне Шиптаре у хладњачу (жене и децу) и потопила их у Дунаву. Болесници. Јел свет са таквим људима добро место?
Ћао, Лимени.
Ако ћеш ти да се правиш паметан, проучи мало више, јер се код Хамурабија тај закон односи само на људе који су једнаки - дакле, тај закон не важи за дело између роба и господара, већ само између роба и роба, односно господара и господара. Мада је у случају богатих људи то могло и да се плати. Данас се узима као цитат из Прве књиге Мојсијеве, настале око 600 година после Хамурабија и нема исту правну вредност као Вавилонски закон.
PEDERU, LICIMURU I DEMONU!
ne ozbiljno, teski si debil protivurecis sam sebi u svakom drugom... ma u istom postu si u stanju da napises dve potpuno nespojive cinjenice. jbt kolka si budala, ne verujem ponekad.
da, rat je sranje kapiramo svi mi to, ali ne mogu da uzmem i jedan zlocin da pravdam drugim. mogu da kazem ovaj zlocin je veci od onog (ako je to ikako i moguce da se kaze, svakom je najgori onaj koji ga licno zadesi), ali ne mogu jebeno da kazem ko ih jebe, ubijaali su i oni, dakle crva nije ni bilo.