Pravda za istinu o Rusima

1. sad, strasno je to sto hrvatski i bosanski licimuri svoje zlocine slave kao pobede, al to je jebeno njihov problem, a ne srpski. bukvalno problem u glavi, i obice im se o istu.

ali jbg ne mozes da kazes gle ovi slave oluju aj mi cemo srebrenicu, nije to ispravno. mozes da kazes idiote glupi, sta slavis etnicko ciscenje picka ti materina licimurska al ne mozes da uzmes da koristis to kao protivtezu da svoja sranja ocistis, inace nista bolji nisi.

2. celt то што си ти глуп да схватиш неке ствари није мој проблем. И одјеби од мене ако ти се разговор не свиђа, нико те не тера на комуникацију. Ако си толико заостао да схватиш, немој онда ни да питаш. Ако ти је циљ да вређаш некога, узми огледало или стани пред родитеље. Мене заобиђи или комуницирај нормално.

Ја нисам правдао никакав злочин, лепо сам написао више пута да злочин нема оправдања. Ако то не можеш да схватиш, реци, пробаћу да ти нацртам.

Зашто не могу да кажем - ко их јебе, убијали су и они? Сад као треба да кажем - е, душа ме боли што су их ови помлатили. Ако знам да су они три године ишли по сребреничким селима и убијали цивиле, како очекујеш да будем емпатичан према њима? Нисам монструм да се саосећам са монструмима. Нису били сви монструми? Шта, ја треба да им дам нож да проверим ко ће опет да иде да коље? Ни под тачком разно.

Нисам видео да су "Мајке Сребренице" дошле ИКАДА код српских мајки Братунца или Кравица да искажу саучешће, а њихова дечица су три године пре пада Сребренице клала и убијала где су стигла.

Сматрам да је велика брука за српску војску и српски народ да се побију ратни заробљеници (за онај број за који је утврђено да су били заробљеници), ту спора нема. Исто тако, емпатије према убицама и манијацима немам нити ћу икада имати, било које нације или вере да су они.

Каква прослава Сребренице? То је морални пораз, јер си убио везаног непријатеља. То није успех. Као и кад 50 навијача згази неког педера па се хвале као да су 1:1 пребили Тајсона.

Што се тиче "чишћења срања" ту нема средства за чишћење - и наши и њихови зликовци шетају међу нама, иду са нама на посао, пролазе поред наше деце, владају нашим државама. Тај олош треба очистити, али не само српски, фаворизацијом једне стране, већ све редом. Но, видећемо како ће Орић бити пуштен релативно брзо. После се чудимо што нам клинци славе Сребреницу - па то им је једини начин да покажу колико их боли неправда.

3. Ако ћеш ти да се правиш паметан, проучи мало више, јер се код Хамурабија тај закон односи само на људе који су једнаки - дакле, тај закон не важи за дело између роба и господара, већ само између роба и роба, односно господара и господара. Мада је у случају богатих људи то могло и да се плати. Данас се узима као цитат из Прве књиге Мојсијеве, настале око 600 година после Хамурабија и нема исту правну вредност као Вавилонски закон.

Kakve veze ima na koga se odnosi? Opet si se israo i ispao glup. I još sam kažeš da je Hamurabijev zakonik stariji, znači prvi put formalno kod Hamurabija, nema ništa specijalno jevrejski kod te izreke.

4. Чаче, има везе на кога се односи, јер се код Јевреја другачије примењује него што се примењивало у Месопотамији. Пошто ти сада једеш говна и то кутлачом - иди питај било кога из свог окружења одакле је израз - "око за око, зуб за зуб", па ми искрено јави шта су ти рекли. Нисам писао о формалној појави тог закона, већ о ономе на шта се позивају Јевреји по свом учењу и то тако јасно написао. Специјално јеврејски код те изреке је чињеница да само још Јевреји и данас примењују тај метод у опхођењу, а то што си ти глуп да то схватиш и повежеш и што не познајеш јеврејску културу, то је већ твој проблем.

5. Ја нисам правдао никакав злочин, лепо сам написао више пута да злочин нема оправдања. Ако то не можеш да схватиш, реци, пробаћу да ти нацртам.

Нису били сви монструми? Шта, ја треба да им дам нож да проверим ко ће опет да иде да коље? Ни под тачком разно.

to je ono sto ti kazem, u istom postu sebi protivurecis, mnogo tesko covek da prica sa tobom a da ti ne kaze svasta.

6. aj da se nadam da si samo vrlo konfuzan kod izrazavanja, da ne razmisljas stvarno ovim metodom kojim pises postove, jer iz tebe isijava neverovatno nerazumevanje, o kojoj god temi da pricas - do te mere da sam mislio pre da si trol. mozda i jesi.

7. Чаче, има везе на кога се односи, јер се код Јевреја другачије примењује него што се примењивало у Месопотамији. Пошто ти сада једеш говна и то кутлачом - иди питај било кога из свог окружења одакле је израз - "око за око, зуб за зуб", па ми искрено јави шта су ти рекли. Нисам писао о формалној појави тог закона, већ о ономе на шта се позивају Јевреји по свом учењу и то тако јасно написао. Специјално јеврејски код те изреке је чињеница да само још Јевреји и данас примењују тај метод у опхођењу, а то што си ти глуп да то схватиш и повежеш и што не познајеш јеврејску културу, то је већ твој проблем.

Neće niko znati odakle je, mislim da precenjuješ opšte obrazovanje prosečnog Srbina, a i da ne znaju da je iz Hamurabijevog zakonika, neće znati ni da je iz Biblije, jer je niko nije čitao. A ovo o Jevrejima neću ni da komentarišem. Kao da su Jevreji jedna homogena masa klonova ili robota, pa su svi isti.

8. Kao da su Jevreji jedna homogena masa klonova ili robota, pa su svi isti.

pa citava tema je bazirana na ovakvom pogledu omg -.-

rip granjka

27.05.972.-13.09. 1047.

9. Ако човек не може да се контролише, онда треба да ради на себи и да постане господар себе.

Извлачиш из контекста и узимаш само оно што ти одговара. Цео пасус се односи не изостанак емпатије према људима који су директно или индиректно три године побили више од 3.000 српских цивила (дакле цивила, не ратних заробљеника или војника). Ја за њих немам емпатију и иза тога стојим реченицом - ко их јебе. Знам да је то злочин, осуђујем злочин, али немам емпатију према непријатељу, баш као што је ни он није имао према мени. Разумски прихватам да то није у реду, сматрам да је морално осудити убице ратних заробљеника, али емотивно немам апсолутно никакав осећај туге, бола или жалост према непријатељу.

Највероватније је разлог неразумевања мојих постова што саговорници не могу да схвате да су емоције једно, а право, мишљење, разум или логика друго. Те две ствари треба одвојити. Могу без проблема да кажем да осуђујем злочин сваке врсте, али да ме са друге стране апсолутно емотивно боли курац за нечију смрт. Исто тако могу да кажем без проблема да је мој народ лош и да је систем одраз народа, али да емотивно имам меланхоличне и патетичне изливе према мом народу. Могу да кажем да емотивно волим Русе (јер тема су Руси) али да ме разумски боли курац за исте, јер нису способни да искористе своје природне ресурсе на прави начин. И немам грижу савести због тога. То је системско размишљање и често се не примењује нигде на Балкану јер су овде људи или радикално "за" или "против".

10. Meni i dalje nije jasno kako neko krene da ubija ljudi jer su recimo druge nacije ili vere ili čega god. I to mi je naročito čudno kad su to do malopre bile njihove komšije i sunarodnici.

>inb4 "Naterao ih je Zapad/Istok/masoni/kurac-palac". Ajde mi objasnite kako bi neko vas mogao da natera da ubijete komšije? I to ne samo da ti sam odeš da ubiješ par ljudi, nego da se izazove rat od 5 godina.

11. pa za granjku je to logika

rip granjka

27.05.972.-13.09. 1047.

12. Kao da su Jevreji jedna homogena masa klonova ili robota, pa su svi isti.

Далеко од тога да су такви, али Јевреји као народ представљају једну од најхомогенијих, најзатворенијих и најконзервативнијих нација на свету. Иначе, народ коме се дивим, јер су успели да опстану, остану и да се развију до неслућених размера упркос свим непријатељима. Јеврејска влада у Израелу је врло јасна по питању примене методе "око за око" - чим Палестинци испале ракету на њих, у року од пар минута следи одговор. Кад су Срби бранили Јевреје у Другом светском рату, Јевреји су нам се одужили тако што су пред светом сведочили о ономе што су Хрвати и Католичка црква радили Србима, Јеврејима и Ромима. И за такве ствари човек мора да им укаже поштовање.

13. А чекај Расние, шта сереш и ти - јесмо ли ми Срби помлатили 8.000 муџахедина у Сребреници? Јесмо. Јел то геноцид? Кога боле курац. Свет је боље место без њих.

Став да смо извршили геноцид над 8.000 Муслимана и да је свет боље место без њих изгледа ми прилично рационално артикулисан. Зашто се убиство из страсти мање кажњава него прорачунато убиство? Колико су Хрвати убили Срба у Јасеновцу? Да ли би онда било оправдано смислити план и у знак одмазде очистити трећину Хрватске од живих? Јер, то су усташе?

14. Далеко од тога да су такви, али Јевреји као народ представљају једну од најхомогенијих, најзатворенијих и најконзервативнијих нација на свету.

Naprotiv, jer žive po celom svetu, a ne samo u svojoj državi, možda to možeš da kažeš za određene "podvrste" Jevreja, recimo one konzervativne, i to u određenoj državi, a ne na globalnom nivou. Isto kao što su Srbi mnogo drugačiji u Srbiji, u Republici Srpskoj, Crnoj Gori i po svetu, tako ni Jevreji nisu isti u Americi, pa ni u svim delovima Amerike, nisu isti Jevreji koji žive u Izraelu i oni koji žive po Evropi, a razlikuju se značajno i oni iz istočne i oni iz zapadne Evrope. Tako da prestani da jedeš govna i da budeš takav glupan, jer se buniš kada neko o Srbima ili bilo kome drugom donosi tako ovlaš generalizacije.

15. Кад су Срби бранили Јевреје у Другом светском рату,

:)

До ослобођења Србије 1944. већина Јевреја у Србији је ликвидирана. Од 82.500 Јевреја у Југославији 1941, крај рата је доживело само 14.000 (17%). Од тог броја, у Србији је 8.000 Јевреја (од тога 4000 у Војводини) преживело холокауст.

Неке јеврејске породице су преживеле захваљујући срећним околностима и пријатељствима.

Шеф немачке полиције и Гестапа у Србији, Емануел Шефер, хвалио се 1942: „Београд - једини већи европски град очишћен од Јевреја, постао је judenfrei.“

Официр СС-а Харалд Турнер је 1942. изјавио: „Србија је земља у којој је проблем Јевреја и Цигана решен.“

Naravno, bilo je ljudi koji su ih krili, ali takvih ljudi bilo je i u Nemačkoj.

евреји као народ представљају једну од најхомогенијих, најзатворенијих и најконзервативнијих нација на свету.

:) https://en.wikipedia.org/wiki/Tel_Aviv_Pride

In 2012, the parade attracted crowds exceeding 100,000, making it again the largest gay pride event in the Middle East and Asia. The event is advertised all around the world by Tourism Ministry (Israel), marking the city of Tel Aviv as "the" premiere LGBT tourism destination

Informisati se, informisati. Nisam ja đilkoš zato što ti ne znaš, već mi govoriš da sam đilkoš kad pokažem nešto što te baš ne kvalifikuje kao znalca.

16. Став да смо извршили геноцид над 8.000 Муслимана и да је свет боље место без њих изгледа ми прилично рационално артикулисан.

То је по теби дакле геноцид? За мене није.
    Ако ти треба рационална артикулација, ено ти Братунац, па се тамо артикулиши. Ја не бих репризу и немам емпатије према њима.

Зашто се убиство из страсти мање кажњава него прорачунато убиство?

Зато што је тако одредило модерно судство. Смрт човека се кажњава казном у односу на психичко стање злочинца, а не на вредност живота који је угашен. Стога ако имаш одличног адвоката можеш да се извучеш са мањом робијом за убиство из страсти. Генијално.

Колико су Хрвати убили Срба у Јасеновцу? Да ли би онда било оправдано смислити план и у знак одмазде очистити трећину Хрватске од живих? Јер, то су усташе?

Зашто намерно изврћеш разговор? Рекли смо - отпор ђилкизму. Реч је о одмазди над војноспособним мушкарцима који су претходно ординирали по Сребреници. Да си ме питао да ли би било оправдано смислити план одмазде да се очисте "Црне Мамбе" или "Зелене беретке" - онда бих свакако рекао да ме боли курац да то неко уради, јер су ти људи зликовци. Имао си униформу, сликао си се са одсеченим главама, пљачкао, палио, силовао, отимао - немам жаљења за тебе.

17. Чаче, је`ш говна. Али стварно.

18. Имао си униформу, сликао си се са одсеченим главама, пљачкао, палио, силовао, отимао - немам жаљења за тебе.

Znači, svi Muslimani muškarci po Srebrenici su se slikali sa odsečenim glavama, palili, pljačkali, silovali, otimali? Ne znam. To je trebalo dokazati. U ranijim razmenama zarobljenika u tom ratu, ne znam da li se sećaš, svi za sve, prolazili su sigurno i ljudi koji su klali i pljačkali i otimali, sa obe strane. Zašto ih lepo nisu sve poubijali? Mislim, to bi bilo pravedno? Nego, sećaš se kako je Bog hteo da poštedi Sodomu ako u njoj nađe samo par pravednika? Eto, pa čak i takav starozavetni bog, kad si zapeo sa Jevrejima. Izgleda da je tvoja logika neumoljivija od Jehovine, Granjka.

19. granjka prica prilicno logicne stvari ko i uvek ahhahahahahahah

20. То је по теби дакле геноцид? За мене није.

vs

А чекај Расние, шта сереш и ти - јесмо ли ми Срби помлатили 8.000 муџахедина у Сребреници? Јесмо. Јел то геноцид? Кога боле курац. Свет је боље место без њих.

Ja sam rekao da mislim da nije genocid, ali ti kažeš da ti je svejedno, da je bitno to da smo istrebili tih osam hiljada.

Rekli o sajtu

Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).

Skodin blog · 04. Septembar 2010.