argumenti zašto verujem ili IMA GA, DA JE KO MAČKA
(ovo sam od babe čuo, a kad olanikova baba može biti legitiman argument na temi, može i moja)
1. ne postoji ništa da nije stvoreno
(a sve stvoreno ima tvorca)
odnosno, kako zamišljate da je u ničemu i iz ničega nastalo NEŠTO
2. mnogo smešno je verovati u božije atribute nauke (u smislu prepotencije da će ljudi, tj grupa američkih naučnika, samo ako im se da dovoljno vremena i sredstava, objadniti SVE - oće kurac)
3. idu mi na kurac ateisti (agresivniji su u dokazivanju svog neverovanja od smaranja najdosadnijih misionara)
ja samo da vam kazem da verujem da bog postoji ali mi tacno puca kurac da objasnjavam zasto i da se natezem sa nekim ko misli da ne postoji. smatram da je vera, moze i taj termin nebitno je, unitrasnja stvar svakog coveka i totalno je debilno mahati njome i ubedjivati druge da je ispravna. Isto vazi i za one koji ne veruju. Verujes? Ok. Ne verujes? Ok.
bio/la sam u manastiru, izlečen mi je rak,sida,neka opaka boleština
prekrstio sam se pred kontrolni/ispit i pomolio,dobih 5/10
bio sam u crkvi pred utakmicu,pobedili smo
Bog ne postoji DOKAZI
Izlečen/a si posredstvom lekova koji su ti davani pre odlaska u manastir
Dobio si dobru ocenu , jer si učio
Pobedili ste jer ste trenirali i borili ste se.
EDIT: Jebiga, ali meni ove rasprave uvek ovako izgledaju.
ja recimo ne verujem da bog postoji u obliku u kom ga zamisljaju religije, ali da postoji unutar coveka i covek ne postoji bez njega, i da je bog ustvari verovanje. nije stvorio svemir, ali se razvio iz covekovog uma i stvorio ono sto je covek danas.
E, pseto je u pravu, kad bi svako svakog ostavio na miru, da se ljudi slože da se ne slažu. Nije baš veliki broj konkretnih akcija oko kojih se ateisti i vernici ne bi slagali: zajedno nikoga ne bi ubijali, ne bi mučili, zajedno bi voleli sve ljude, bez obzira na to kakvi su, svima opraštali i u svima videli čoveka. Vernici bi čitali svoje religiozne spise i išli u svoje hramove, ili ne, kako hoće (pošto vidim u Srbiji sve crkve dupke pune i svi čitaju Bibliju, i 95 posto vernika, a Vjeruju ne zna 99 posto tih vernika, niti da navede jevanđeliste), a ateisti ne bi išli u crkve i ostavljali bi vernike da rade šta hoće. To bi bilo lepo.
Vukajlija, lijek koji je potisnuo iz upotrebe Edronax, Zoloft, Prozac, Aktivin H i ostale antidepresive. Nuspojave su: grčevi u trbušnim mišićima, suzenje očiju, ludački osmjeh i lako se navući na njega.
IDEMO DO 5000 STRANA!
http://www.mitropolija.com/wp-content/uploads/2013/06/Duhovi-Krusevac.jpg
3000 POSTOVA PLJUVANJA PO ATEIZMU!
http://i3.kym-cdn.com/photos/images/newsfeed/000/728/854/379.jpg
argumenti zašto verujem ili IMA GA, DA JE KO MAČKA
(ovo sam od babe čuo, a kad olanikova baba može biti legitiman argument na temi, može i moja)
1. ne postoji ništa da nije stvoreno
(a sve stvoreno ima tvorca)
odnosno, kako zamišljate da je u ničemu i iz ničega nastalo NEŠTO
2. mnogo smešno je verovati u božije atribute nauke (u smislu prepotencije da će ljudi, tj grupa američkih naučnika, samo ako im se da dovoljno vremena i sredstava, objadniti SVE - oće kurac)
3. idu mi na kurac ateisti (agresivniji su u dokazivanju svog neverovanja od smaranja najdosadnijih misionara)
odlicni argumenti,dokazao si da bog postoji moze kljuc na temu
Ovaj moj post je nastao u mojem mozgu. Dakle svaki zapis nastaje u mozgu autora. Potreban mi je jedan ateista da se složi.
evo primera za ateistički nadmeni stav
kontrargumentacija im je jaka u pičku materinu
ONI SE PODSMEHNU, ONI SU IRONIČNI, ONI S VISINE ŠUKNU
a kurca
što ne traži katanac iza svoje babe a ne moje
ja samo da vam kazem da verujem da bog postoji ali mi tacno puca kurac da objasnjavam zasto i da se natezem sa nekim ko misli da ne postoji. smatram da je vera, moze i taj termin nebitno je, unitrasnja stvar svakog coveka i totalno je debilno mahati njome i ubedjivati druge da je ispravna. Isto vazi i za one koji ne veruju. Verujes? Ok. Ne verujes? Ok.
jbt.
ALO OĆE NEKO DA POTVRDI DA JE OVAJ MOJ POST NASTAO U MOJOJ GLAVI?
Ima nešto.
drugo je u švajcarskoj celte
nemoj se podsmevaš argumentima zemlje u razvoju
Bog postoji, DOKAZI.
bio/la sam u manastiru, izlečen mi je rak,sida,neka opaka boleština
prekrstio sam se pred kontrolni/ispit i pomolio,dobih 5/10
bio sam u crkvi pred utakmicu,pobedili smo
Bog ne postoji DOKAZI
Izlečen/a si posredstvom lekova koji su ti davani pre odlaska u manastir
Dobio si dobru ocenu , jer si učio
Pobedili ste jer ste trenirali i borili ste se.
EDIT: Jebiga, ali meni ove rasprave uvek ovako izgledaju.
Kakvo banalizovanje. Neće ti ništa pomoći što si se prekrstio pred kontrolni ako nisi učio i ako ne veruješ da će ti pomoći.
ČUVAJ SE I JA TE ČUVAM
Ove rasprave su kao zvezda-partizan
ja recimo ne verujem da bog postoji u obliku u kom ga zamisljaju religije, ali da postoji unutar coveka i covek ne postoji bez njega, i da je bog ustvari verovanje. nije stvorio svemir, ali se razvio iz covekovog uma i stvorio ono sto je covek danas.
Delije pobede!
SKECH
Neka sila.
http://i.imgur.com/JLE2u7c.gif
Na bar josh 50 foruma se vodi ista ovakva rasprava
#najboljatemanasajtu
E, pseto je u pravu, kad bi svako svakog ostavio na miru, da se ljudi slože da se ne slažu. Nije baš veliki broj konkretnih akcija oko kojih se ateisti i vernici ne bi slagali: zajedno nikoga ne bi ubijali, ne bi mučili, zajedno bi voleli sve ljude, bez obzira na to kakvi su, svima opraštali i u svima videli čoveka. Vernici bi čitali svoje religiozne spise i išli u svoje hramove, ili ne, kako hoće (pošto vidim u Srbiji sve crkve dupke pune i svi čitaju Bibliju, i 95 posto vernika, a Vjeruju ne zna 99 posto tih vernika, niti da navede jevanđeliste), a ateisti ne bi išli u crkve i ostavljali bi vernike da rade šta hoće. To bi bilo lepo.