DNK, teorija evolucije po Darlingu i inače, mutacije i tako to

  1. koj sam maler, jedinu reklamu pa u zadnji.

    лајкујте ми страну, даваћу вам дневни доз разума: https://www.facebook.com/urazumimose?ref=hl

  2. koi si peder nevera
    EDIT: ovo peder se odnosi na rasnog koji je obrisao svoj post između moja dva jer se na slici gde poziva na prijavljivanje stranice VIDI NJEGOVO IME I PREZIME hohohoho, kakav pajser. (bio sam čovek pa sam mu ukazao putem pvt-a, nisam hteo da se širi)

  3. лајкујте ми страну, даваћу вам дневни доз разума:

    mmm neka hvala, divim se tvom znanju o evoluciji, nego mi se ne svidja tvoj stav kada objasnjavas jer je u fazonu "nije tako kako vi kazete, nego je tacno ovako kako ja kazem!", ti kao "naucnik" treba da imas i neku dozu sumnje, u sve, pa cak i u to sto si naucio po priznatim udzbenicima i enciklopedijama... ako verujes u to i serviras to kao da je dogma, onda je teorija evolucije za tebe religija, a ne nauka

    i zato ne zelim da ti budes taj covek koji ce da mi daje dnevnu dozu razuma

  4. i objasni mi jebenog kljunara
    http://www.rts.rs/upload/storyBoxImageData/2013/11/06/14588058/Kljunar.jpg
    ovakle kljunaru kljun i kako nosi jaja kad je sisar?

  5. Чаче (знаш први део...), ваљда си прочитао пост нас зле религиозне компаније у коме стоји да теорија еволуције није супротна Богу (све је створио, па је еволуција логичан след Његове креације која је чудесна, али врло логична), тако да - дакле, Бог. Без да те вређам, нисмо заједно овце чували, мада мислим да од тебе и чобани са Мироч планине имају више културе.

    Upravo zato i vidim problem u vama, jer to što NIJE SUPROTNA BOGU, ne znači automatski da je bog uzrok svega. Vi ste pola ljudi, pola lažna dihotomija.

  6. zdrav razum, najveći neprijatelj kritičkog mišljenja
    reko jedan ne toliko ne pametan čovek

  7. Ako ga koristiš debilno kao većina, onda da.

  8. mmm neka hvala, divim se tvom znanju o evoluciji,

    nemam ja pojma o tome, samo znam gde ima da se nađe, pročita i tako to, imam samo bolje izvore, ništa više. Više sam upućivao ljude kačio linkove, slike, video klipove, preporučivao literaturu.

    nije tako kako vi kazete, nego je tacno ovako kako ja kazem!

    Rekao sam, ako neko ima bolje objašnjenje neka iznese, i onda skouser iznosi neke pelcere i pseudonaučne termine, to moram da označim smešnim. Nisam rekao da je 100% tačno ono što ja kažem, više sam apelovao da se pogledaju obe strane, ne samo kreacionistička

    ako verujes u to i serviras to kao da je dogma, onda je teorija evolucije za tebe religija, a ne nauka

    Nekako sam s početka ukapirao da si neutralan tip koji traži par objašnjenja šta i kako tu funkcioniše, koji su mehanizmi i slično. Dobio si više nego dovoljno odgovora i od mene i od nekolicine autora, kopali su ljudi linkove i postovali. Ali nije baš tako.

    i zato ne zelim da ti budes taj covek koji ce da mi daje dnevnu dozu razuma

    jedna osoba je lajkovala :D (verovatno neko odavde, ne prikazuje se profil) - Dovoljno! dobrodošo neznani čoveče.

  9. i koj me đoku pitaš za kljunara kad bilo šta da kažem opet ćeš da kažeš da sam arogantan, pravim se pametan ili štaveć, samo ja znam drugi nemaju pojma, nešto u tom fazonu. Imaš vikipediju pa čitaj o kljunaru, ja samo mogu da nađem neki link gde je to adekvatno objašnjeno, ali ionako niko do sad nije pogledao ništa od onog što sam kačio tako da sam se smorio od ove teme.
    ustvari ja kad vidim koji milje urla protiv evolucije i sa kakvim kontraargumentima, to mi je najbolji pokazatelj da ko god da je u pravu - oni nisu sigurno. (mislim generalno, ne samo likovi na ovoj temi)

  10. Kakva Vikipedija kad Radjard kad god mu je dosadno edituje šta oćeš. Nije validno čoveče.

  11. evo najboljeg objašnjenja za kljunara: https://www.youtube.com/watch?v=OifP370nFSA&feature=kp
    Ornithorhynchus anatinus - platypus

    Sleeping geology
    On the isolated shore
    For millions of years

    Experimental continent
    On purpose or accident?

    Mysterious evolving
    Problem solving

    A vaudeville? A nation including one superior creation
    A vertebra? Inverted...quite unheard of...

    Orphan in a family
    And a sole survivor
    He's a living fossil

    Reptillian? Mammalian
    He's a bird-beaked, beaver-butt Australian

    Amphibious? Paradox wearing plaid socks
    Furry beetle? A bugbear, and a palezoologist's nightmare
    Symmetrical physique of disbelief

    The platypus has the brain of a dolphin
    and can be seen driving a forklift in his habitat of kelp
    He is the larva of the flatworm
    and has the ability to regenerate after injury

    No relation to the flounder.

    Someone shipped him to the blokes
    Who said he was a hoax
    So they cut him to pieces, wrote a thesis

    A cranium of deceit, he's prone to lie and cheat;
    It's no wonder -- a blunder from down under

    Duckbill, watermole, duckmole!

    Barnacle

  12. Po mom mišljanju evolucija kroz mutacije je komična teorija... mutacije u prirodi su retke a još redje, ako ne i nemoguće one koje su korisne, a i da se dese organizmi imaju mehanizme koje se bore protiv nesvakidašnjih promena u DNK, ka što su pojedni proteini... Da se desi neka korisna mutacija slučajno, trebalo bi više vremena i više jedinaka te vrste nego što standardna evolucija objašnjava..Sa više vremena možda bi i nešto i promenilo ali ne za više miliona godina čak ni milijardu već bukavalno beskonačno godina... Verujem u evoluciju ali ne u nastanku vrsta kroz mutacije...Ne znam kako su organizmi evoluirali sa jedne u drugu vrstu ali mi mutacije ne deluju logično...

  13. Po mom mišljanju evolucija kroz mutacije je komična teorija... mutacije u prirodi su retke a još redje, ako ne i nemoguće one koje su korisne, a i da se dese organizmi imaju mehanizme koje se bore protiv nesvakidašnjih promena u DNK, ka što su pojedni proteini... Da se desi neka korisna mutacija slučajno, trebalo bi više vremena i više jedinaka te vrste nego što standardna evolucija objašnjava..Sa više vremena možda bi i nešto i promenilo ali ne za više miliona godina čak ni milijardu već bukavalno beskonačno godina... Verujem u evoluciju ali ne u nastanku vrsta kroz mutacije...Ne znam kako su organizmi evoluirali sa jedne u drugu vrstu ali mi mutacije ne deluju logično...

    Od kad ovo ja govorim...

  14. Луди Чак
    Upravo zato i vidim problem u vama, jer to što NIJE SUPROTNA BOGU, ne znači automatski da je bog uzrok svega. Vi ste pola ljudi, pola lažna dihotomija.

    Увек је проблем у другом и дручајем, разумем. Побиј нас. Ето решења. Такав ти је речник, само ти недостају власт и моћ. Добру вољу имаш. Чак смо и пола људи, па није страшно да нас потаманиш.

    Оц Јоил
    zdrav razum, najveći neprijatelj kritičkog mišljenja
    reko jedan ne toliko ne pametan čovek

    Како су данас гејеви, транвестити, инцестофили, а ускоро и педофили, некрофили и зоофили - избрисани из медицинског регистра болесника и болести, питам се само шта је то ``здрав разум`` данас. Свака критика упућена од стране неистомишљеника се доживљава као нездрав разум, смејурија и глупост. Ако не на прву лопту, онда макар негде око полувремена. Доказано.

    Truleks Krpa
    ustvari ja kad vidim koji milje urla protiv evolucije i sa kakvim kontraargumentima, to mi je najbolji pokazatelj da ko god da je u pravu - oni nisu sigurno. (mislim generalno, ne samo likovi na ovoj temi)

    Ето ``здравог разума``. Речник, тон, намера. Етикете, генерализација, вређање, стављање себе на супериорно место бр. 1, свезнајући положај у односу на саговорника... Све одлике нацизма и фашизма на једном месту. То је сциентофашизам у најгорем облику: или вичеш ``Sieg heil`` еволуцији са нама или си против нас, ти прљави, необразовани, јадни, бедни створе! Јел тако? Једна идеологија (или религијска затуцаност) замењена другом.

    http://fabiusmaximus.files.wordpress.com/2012/03/20120328-fascism.jpg

  15. Granjka, kapiraš da mi i tvoje sve reči možemo da pretvorimo u fašizam, samo nismo toliko govnjivi kao ti?

  16. Капирам да је довољно бити као ти, јер је у односу на тебе бити говњив много мања увреда. Ти си своје речи претворио у фекалије, па мисли о томе. Спроводиш фекални фашизам. Браво за еволуцију!

  17. mutacije u prirodi su retke

    mutacije nisu retke, mutacije se dešavaju stalno, postoji prirodna stopa tzv. spontanih mutacija koje se uvek dešavaju. Pisao sam post, lutak je opet pitao, napisao još jedan linkovao opet taj stari, skouser postavio za mutacije nešto bezveze, evo opet pišeš nebuloze. Čak sam i okačio sliku osobe kod koje zakaže mehanizam za reparaciju ćelija od mutacija (i to samo jedan od mehanizama a ima ih više). Niste ni to hteli da uvažite. I onda sam ja arogantan i pravim se pametan.

    Po mom mišljanju evolucija kroz mutacije je komična teorija

    navedeni su brojni evolutivni mehanizmi niko nije posebno izdvajao mutacije koje se nekako odjednom dese kod jednog organizma i pretvore ga u drugi nakon jedne generacije -sem vas likova koji ne želite da čitate postove. (kad pišeš običnim jezikom - prost si i vređaš, ako ubaciš stručne termine - praviš se pametan, šou)

  18. Ма, слободно убацуј слике, овде водимо дебату. Ја не разумем људе који имају довољно ниску интелигенцију да не могу да поднесу да се неко са њима не слаже и упорно покушавају саговорника да убеде у своју причу. То се односи и на тебе Крпо, али и на Чака. Зато се разговор оваквог типа и зове дебата.
    Требали сте да отворите тему са назнаком: Теорија еволуције - забрањено за Кинезе, псе и противнике еволуције. Тада би се сви слагали са вашим мишљењем.

    Питам се само да ли бисте мирније спавали и лепше живели да се ваши неистомишљеници коначно сложе са вама и одају вам признање да сте их разбили у вашој апологетици... Ако је тако, ево ја ћу вам први изаћи у сусрет.
    Из целе приче се чини да вама дебата и није потребна, већ само један леп, дугачак монолог или оно црначко, протестантско одобравање публике која се слаже са свиме што проповедник каже.

    https://www.youtube.com/watch?v=G2tLyqfJd54

    (kad pišeš običnim jezikom - prost si i vređaš, ako ubaciš stručne termine - praviš se pametan, šou)

    Релативизација. Смисли нешто паметније.

  19. granjka to bi bilo kao da ja banem na neku sportsku temu i krenem da kontriram nešto o čemu nemam pojma, da lupam koliko je neki igrač postigao golova na nekoj utakmici, a nisam ni gledao utakmicu niti znam igrača, ali eto čisto da im iskontriram jer su ''oni pametnjakovići i sve znaju'', a zapravo su ''fašisti jer šire tu dogmu kao da je religija'', i onda izvodim lagano zaključak kao lutak - ''vi ne prihvatate da se ja ne slažem da je taj i taj dao toliko golova, vi sve znate drugi su glupi i sto posto ste sigurni da ste u pravu, prema tome vi ste religija''.

Rekli o sajtu

Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).

Skodin blog · 04. Septembar 2010.