Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
Мрзи ме сад да са фона отварам све и читам и гуглам, сутра ћу.
Gledano objektivno, Izraelu i jeste u interesu da se suniti i šiiti kolju međusobno, i da se što više sranja na Bliskom istoku dešava nevezano za njegovu teritoriju. A sad, ko koga finansira i organizuje, jbg... Suviše tu ima igrača na malom prostoru. Baš igram Civilizaciju, igram kao Švabo, osvajam engleske gradove rasute po ostrvima oko mog kontinenta. Znam da ne mogu da ih odbranim, jer Englezi imaju jaku flotu, ali kako osvojim, ja ih prodajem Francuzima, koji nemaju skoro nikakvu flotu, a stičem i njihovo poverenje, imam nekakve super trgovinske odnose sa njima. Posle samo ukrcam trupe na brodove i vratim ih kući. Na drugoj strani koljem se sa Englezima na kopnu, čisto da ne mogu da šalju suviše brodova u odbranu. Dobijam dobre pare od Francuza, ulažem to u modernizaciju svoje vojske, koju gomilam na jednom mestu samo da bih izvršio pomorsku invaziju na Francuze, pregazio ih sasvim i zaključio mir sa Englezima. Verujem da se i politika vodi po tom principu, u igrici ili stvarno.
Хахаха до јаја, Цив 5?
Ne, ne znam gde mi je disk... Iskopao sam trojku pa instalirao, jeste dosta zastarela, ali i najmilija mi je, ne znam zašto.
ooo, da. samo budale misle da se tu radi na cast, postenje i cist obraz.
http://www.liveleak.com/view?i=3bb_1406208157
Još malo će sami sebe kastrirati u ime alaha! ma pobiće se oni medjusobno previše su ludi.
Najbolje bi bilo da Izrel baci jednu atomsku bombicu na te divljake a da ostale muslimanske zemlje izgranatiraju Izrel pa Amerika isto da baci atomske bombe na celi bliski istok a Rusija na Ameriku . A Evropa da vodi hiljadugodišnji rat u mraku nuklerane zime pa ko preživi pričaće.
не капирам. какво генитал мјутилејшн шта то подразумева.
Valjda osecaju klitoris i g tačke jebeš li ga. ali suži da žene ništa ne osećaju u toku seksulnog odnosa jer je greh.
Upis.
Sranje im je mapa, nisu obeležili SIciliju i gde je granica između ovog Kuzkuza i Kurasana
Nisu ni Maleziju obeležili a ima i jedna oblast koja nema naziv lolo, jug Irana, mada možda je to Hidžaz :)
Inače, u količini polivanja gluposti je najjača druga strana, mogu reći, od svih aktera.
http://socioecohistory.wordpress.com/2014/08/06/french-report-isilisis-leader-al-baghdadi-jewish-mossad-agent/
Abu Bakr al-Baghdadi, so-called ”Caliph,” the head of ISIL (Islamic State in Iraq and the Levant is, according to sources reputed to originate from Edward Snowden, an actor named Elliot Shimon, a Mossad trained operative.
-
Simon Elliot (Elliot Shimon) aka Al-Baghdadi was born of two Jewish parents and is a Mossad agent. We offer below three translations that want to assert that the Caliph Al-Baghdadi is a full Mossad agent and that he was born Jewish father and mother:
-
The real name of Abu Bakr al-Baghdadi is “Simon Elliott.” The so-called “Elliot” was recruited by the Israeli Mossad and was trained in espionage and psychological warfare against Arab and Islamic societies.
-
This information was attributed to Edward Snowden and published by newspapers and other Web sites: the head of the “Islamic State” Abu Bakr al-Baghdadi, has cooperated with the U.S. Secret Service, British and Israel to create an organization capable of attracting terrorist extremists from around the world.
Mozda je i Snouden islamski izvor.
http://www.thedailystar.net/the-yinon-plan-and-the-role-of-the-isis-31469
http://www.globalresearch.ca/isis-leader-abu-bakr-al-baghdadi-trained-by-israeli-mossad-nsa-documents-reveal/5391593
http://time.com/2992269/isis-is-an-american-plot-says-iran/
Evo ovako, ovaj "socioecohistory" sajt je sranje, klasik teorija zavere, loše urađen, spominju neke 666 sranja, kurac palac, ali ajde.
Onda, ovaj sajt "time.com" kaže:
i
Onda, ovaj "thedailystar", neka loša kopija pravog daily stara, članak ništa konkretno ne spominje, deluje kao post na forumu. Mišljenje čisto, bez ikakvih izvora i fakata.
Idemo dalje, ovaj "globalresearch.ca" je isto neki teorija zavere sajt, bez ikakvih podataka. Pogledao sam malo članke ostale na sajtu, sve je GMO, globalizacija, jevreji, će poginemo u vodu.
Nijedan "izvor" koji si naveo nije ništa konkretno rekao osim rekla-kazala, nigde nema tog famoznog dokumenta koji je Snouden dao, spominje se neki CIA agent koji je isto pričao o ovome, a opet ni njega nigde nema.
Više mi liči na teoriju zavere ili na muslimansku podmetačinu nego na realnu priču.
A sad, čak i da je tačno, šta je loše u tome da i na prevaru namame ludake u ISIS i onda ih ubiju?
Ja sam protiv i Izraela i ludih muslidža, ali ako moram da biram, onda biram Izrael, jer je barem relativno normalna i relativno sekularna zemlja. Lično bih voleo da se obe strane istrebe jer su jebeni verski fanatici većinom, ako nisu onda ih religiozna desnica vodi ili navodi na ovakva sranja.
http://www.samharris.org/blog/item/why-dont-i-criticize-israel
http://whyevolutionistrue.wordpress.com/2014/07/28/sam-harris-on-the-israelpalestine-conflict/
I još jedna stvar, i da jeste ISIS osnovan i plaćen od strane koga god, Mosada, Cije, kurca ili palca, to je samo vrh, opet moraju da se učlane ostali i da se prihvate oružja i ubijaju, jer sumnjam da neko plaća i organizuje hiljade ljudi. Prevelik je rizik da se pročuje ako bi ceo ISIS znao kakva je organizacija. Ne može 2000 ljudi da ćuti o tome, pogotovo ne onakvi ljudi. Što nas opet vraća na stvar da je problem što uopšte postoje ludaci koji bi zbog vere ubili nekog.
Moji su se klali sa ovakvim budalama 1992. a ja ću se klati valjda za jedno 5-6 godina...
Trololo http://i.imgur.com/gke5yil.jpg
Mene samo nije jasno čemu tolika mržnja prema muslimanima. Razumijem recimo skočimiša koji kaže da su se njegovi mlatili sa njima ali kapiram 90% ođe prisutnih nije niti bilo u ratu, niti je neko njegova ratova...
I da shvatim da ima neki animozitet prema muslimanima na balkanu od strane nekih ali mrziti likove koji žive na drugom kontinentu... tripujem da su oni tu mapu docrtali jer nijesu znali što će sve da dodaju pa im to bilo najbliže... boli ih kurac za ovo malo jada od 50 kvadrata na balkanu.
Pazle jel to znači da dezertiraš iz operacije obilić
Prema nekim prerelevantnim i nepristrasnim izvorima iz ''Blica'' negde je spomenuto da taj kalif treba da bude najobrazovaniji i najmudriji iz grupe, el to tako? Moram priznati, to je poprilično napredno razmišljanje za religije za razliku od bogom odabranih kraljevskih dinastija, careva, kraljeva, faraona i sličnih koje su drugi imali. Nebitno, elem, taj lik š'o im je šef, on je, koliko su negde pisali, doktorirao neke psihologije/pedagogije (ako je to uopšte tačno), nešto na tu foru. Ako im je neki diplomirani psiholog najjače što imaju, samo ovo: ajde, barem nije diplomirani menađer.
Pre neki dan sam čitala reportažu o Jazidima zarobljenim u planinama, bez dovoljno hrane i vode, i kako dnevno umre po 15-oro ljudi, i ono kada su se natovarili u jedan helikopter (sa sve novinarima i kamermanima gladnih tragičnih reportaža i snimaka uplakane dece, Feketič sindrom at ic fajnest) i kada je taj isti helikopter pao, ne mogu ni da zamislim kako su se ti ljudi osećali. Da ne pričamo o onim nesrećnicima koje su ovi ludaci uspeli da spreče u bekstvu i sada su okupirani.
Inače, hvala Čaku na onom pojašnjenju na početku, baš dobro napisan post i jasan pre svega.
Ovo stvarno ima smisla, mada mislim da još to nije dovoljno dramatično da se UN nateraju da ih sravne sa zemljom. Treba tu još malo mnoooooogo više pokolja i divljaštva, onako da čak ni svet više ne može da žmuri, da bi reagovali.
Taj ISIS/IS je stvarno grupa divljaka bez ikakvog cilja sem da kolju unaokolo (sreća pa je tako, ne bi valjalo da krenu da razmišljaju), postavljaju slike klanja na društvene mreže u nadi da će ceo svet samo da se prepada na to i apsolutno nikako drugačije ne reagije (ni to me ne bi iznenadilo), a oni da se osećaju moćno.
Inače, nisam čitala Kuran, zato i u svemu ovome nisam kritikovala muslimane, već isključivo ove.... Likove. Zanima me ta knjiga zaista tooooliko podložna beskonačnoj interpretaciji da mogu da se izrode i ovakvi fanatici?
A, da i hrišćani su imali takve. Ništa onda, zaboravite da sam pitala.
A mapa teritorija im je legendarna.