Prijava

Већ неколико месеци на територији две блискоисточне државе постоји исламски калифат, који представља алармантно дивљачка и брутална скупина која коље све пред собом и већ заузима озбиљну територију.

на коју фору нико не може да изађе на крај са 15-20 хиљада дивљака са калашњиковима? зашто ирачка војска не реагује? више није оправдање да исис дивља само по северним пустињама ирака па ове као боле курац. држе мосул, други по величини град у земљи, као и тикрит а држе и део нафтних поља на североистоку и већ ваљају нафту испод цене по свету. дакле не стоји оправдање да централну власт ирака као боле курац. уосталом, зашто амери не реагују? они су увек били у фазону да се укључе било где? да ли зато што сада немају шта пуно да добију? задржали су се на томе да баце мало хуманитарне помоћи и улете са пар ваздушних напада. опет тај образац где као амери донесу нормално уређење у земљу и онда оставе ту земљу очигледно неспособну да се избори са релативно малим бројем изложених терориста са калашима. да ли би ова нова, реформисана српска војска овако ћутала да се појави неки нови учека?

у питању је такав тип психопата са којима чак ни алкаида неће више да се дружи, јер су ови ,,превише брутални и тврдоглави". имају петогодишњи план да владају читавим балканом, индијом, африком, централном азијом итд итд. иако је то мало вероватно, већ су се озбиљно заљетели и вредело би им јебати матер.

снимци егзекуција цивила и војника:
http://www.liveleak.com/view?i=7fd_1406604477

http://www.liveleak.com/view?i=f11_1404157713

детаљна мапа ратног подручија:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/61/Syria_and_Iraq_2014-onward_War_map.png

батица с косова у максималном ложењу, цепа крваво стечени пасош косова, па за шта сте нас толко дркали. баш лепо научијо арапски, виш шта значи ворк анд травел. пуштати пред партију стоног фудбала ради дизања морала:

https://www.youtube.com/watch?v=PBKe0_g6tRo

прва петољетка:

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2014/06/30/article-2674736-1F46221200000578-100_634x381.jpg

иначе, исис је само у ираку за неколико месеци већ побио 20 иљада цивила, тј. сваког кога се докопао, милион и по људи је у избеглиштву. ирачка војска и полиција имају преко пола милиона људи и из неког разлога не може да заустави ово дивљање.

курди већ трипују свој трип и не чекају ове да их бране па се на сев ист земље рокају сами. у овим тренуцима пола милиона јазида бежи у планине пред исисом.

уједињене нације су прогласиле највише стање узбуне.

који је епилог свега овога и како ће се ситуација разрешити, тј. до када ће да их се пушта? да ли док се не олупају о моћни иран или раније. да ли ће се дозволити да заузму цео ирак? већ су на путу да сметну другу, првобитну опозицију у сирији, могу ли да угрозе асада? у ком је гасу турска?

Биће рата...Поззз

зашто амери не реагују?

и већ ваљају нафту испод цене по свету

Eto ti.

интересантно, мада није то довољно барела колко амер може да похаса дневно. не вјерујем да им је то за њих нека специјална уштеда.

Видиш оће и Балкан да освоје, ако та мапа представља мапу њихове те жељне државе. И тамо негде до Беча, значи практично, тамо докле је стигла Турска империја, као и Шпаније, где су сарацени.

И
С
И
С

Х
Р
И
С
Т
И
С

то ти је корнелије сурови шеријат. све што је некада у историји било под муслиманском управом, заувек припада муслиманима. то ти је правило.

Ukratko: U svetu postoje dvostruki arsini. Kada je Srbija branila teritoriju, bila je bombardovana, kada Ukraina brani, nikom nista.
Izrael niko nece da takne, dok su Libiju sravnili sa zemljom.
Ako vide svoje interese u tome, velike sile ce raditi sta hoce. Ako ne vide, onda ce da seru preko kamere kako mole za prekid vatre. Nece se cimati vise od toga.

ма попушиће курац, поклаће се међусобно због мало власти, дивљаци су то и нумеју да одржавају било какву државу

тешко је схватити поступак дивљака

А на овим клиповима, ови убијају шите?

јесте папете. а шта ради ирак? блеји им 600 хиљада војника залудно?

убијају корнелије шите, хришћане, војнике ирачке, ваљда и курде и суните неке и кога оћеш.

хитлер је дебил, како није могао да предвиди да ће се гамад накотити и полако курцем у пичку освојити свет, боље да се фокусирао на истребљење арапа

сад му блеје милиони турака у њемачкој, окреће се у гробу 1600 РПМ

Видим да су се баш залетели, освојили неке градове пре 2 месеца. Него, занима ме је л су они склопили неки савез са неким другим оваквим организацијама. Рече ти да Ал Каида неће с њима, онда то значи да су они против њих, пошто ови нигде не стају. Како функционише то код њих? Видим пише на клипу где шиптар проповеда, Муслимани без граница, ал како када свако од њих жели да баш он поведе џихад тј свака организација оће да буде главна?

Evo ovako - prvo u Iraku imaš, kao i u Siriji, mnogo etničkih i religioznih podela. Suniti, Šiiti, Jazidi, nešto Hrišćana i Jevreja mada je to nebitno, imaš Kurde. E sad, Amerikanci su dali nešto preko 21 milijarde dolara za obnovu i obuku iračke vojske tokom okupacije i povlačenja. Dali su im avione, helikoptere i obučili skoro čitavu vojsku. Onda se pojavi 800 ludaka iz ISIS-a pred Mosulom i iračka brigada od 30000 ljudi bukvalno skine uniforme i ostavi puške, vozila i sve na putu i po polju i pokupe se i odu. Zašto? Zato što deo boli kurac da se bore, jer je na vlasti debilna vlada. Deo zato što su Suniti i delimično se slažu sa ISIS-om, deo jer su pičke. Oni što bi se i borili nemaju mogućnost jer su slabo obučeni i svi ostali su pobegli, a teško da će neko da ostane da se bori sa ovima, jer se zna kakvi su ludaci.

Kurdi i Šiiti su u ovom scenariju delimično najebali, ali i ne. Kurdi imaju svoju državu u državi koju neće predati bez borbe, njihova Pešmerga će jebati kevu ISIS-u ukoliko pokušaju nešto ozbiljniji, jer su Kurdi žestoki i decenijama se bore protiv Iračana i Turaka, a i imaju nešto podrške stranih sila. Šiiti su većinom na jugu, znači obala i Basra i granica prema Iranu, i njih podržava i brani Iran, tako da sumnjam da će ovi nešto ozbiljno da pokušaju i tu. Ovo što su do sad uspeli da uzmu, to je to, deo Sirije gde Asad nema moć, i delove Iraka gde žive većinom Suniti.

E sad, što se tiče Amera, ne smeju da se mešaju jer su jedva uspeli da se izvuku iz rata, većina naroda ne podržava, pa čak ni oni što su 2003. hteli da se ide. Drugo, Amerika je prestala da kupuje naftu od Saudijske Arabije, i uveliko se bavi frekingom i domaćom naftom. Ima podataka da su još 90ih upumpavali naftu nazad u bušotine po Teksasu, jer su hteli da stvore veštačku potražnju. Tako da sumnjam da kupuju naftu od ISIS-a, to bi bilo previše rizično da se otkrije. Poslali su nešto vojnika sitno da obuče i pomognu i naredili nešto avionskih napada i bacanje pomoći, ali sumnjam da će da se uključe više.

Za ove ludake je jedino rešenje da se Evropa, Amerika, Rusija i Kina udruže i jebu im mater u konačno jednoj normalnoj intervenciji Ujedinjenih Nacija. To bih voleo da vidim.

Nije mi jasno što cepaju kosovski pasoš pa i ovi dole su mudzahedini

au covece kakve psihopate onaj klip kad im pucaju u glavu pa ih bacaju u reku je jeziv

pa kolko ja kontam lik cepa pasosh da pokaze kako nece postojati granice izmedju islamskih zemalja

то чаче, значи ирачка влада је го курац, на корак од државног удара, ако војска дезертира то је озбиљан сигнал. а то за заједничку интервенцију уна би било стварно најбоље и лепо би било видети једном ун у нормалној акцији као што је замишљено да јој буде циљ.

корнелије, капирам да ко неће с њима значи да је против њих.