Геј вакцине

1. Vau tvoj deda... a koliko je tad ljudima umiralo dece od gluposti raznih? I koliko je ljudi i u mladosti i starosti umiralo od lako sprečivih ili lečivih bolesti? Ljudima umiralo skoro 50% dece, a jedete govna sad. Ne možete tako da cherry pickujete primere.

2. Луди Чак, све више мислим да си западни плаћеник. Мом деди је свега двоје деце умрло од њих 11, и то је једно умрло са 30 нешто година, није дете тад било, АЛИ ТО ЈЕ ЗАТО ШТО СЕ НИЈЕ ВАКЦИНИСАЛО, ау курац, а ово друго што је умрло је било јако младо и умрло је јер га је коњ ударио копитом, АЛИ ТО ЈЕ ЗАТО ШТО СЕ НИЈЕ ВАКЦИНИСАЛО. Лупаш бре, за шта ти треба вакцина, људи живе хиљадама година без вакцине, ако не може да преживи без вакцине, то јест ако организам није довољно јак, што се мене тиче не мора да живи. Ја сам против свих могућих лекова, не пијем лекове сигурно 8 година, а био сам асматичар, и чудно престао да пијем лекове и одједном никаквих проблема са дисањем немам. Немојте бити наивни, мућните главном, фармацеутска мафија живи од вас наивчина.

3. Ej Čak, ne znaš ko sam i čime se bavim, ne znaš ni ko je u mojoj familiji vakcinisan, još manje kakvim smo potencijalnim zarazama izloženi, ne vidim ni na osnovu čega procenjuješ da li sam odlučila emocionalno ili racionalno i onda doneseš zaključak da sam donela nerealnu odluku.

Možemo li da privedemo kraju, a ti ipak daj poslednju reč.
    Vakcinacija je stvar izbora.
    Moj izbor je da to ne radim, ali to ne znači i da moja porodica nije zaštićena od zaraznih bolesti. Moj izbor je bio da to ovde podelim sa svima.
    Tvoj izbor je da se držiš kalendara vakcinacije.

4. Људи, нисте баш чисти.

5. Hahaha, "ljudi su živeli bez vakcina hiljadama godina". Pa živeli su i bez interneta, lekova, automobila i frižidera, jel to znači da moramo i to da batalimo? Ne pijem ni ja lekove nikad, ne uzimam antibiotike na svoju ruku, nemam alergije, nikad skoro nisam bolestan, a kad jesam to je par dana neka prehlada. I šta sad to znači?

Majav, eto vidiš da emocionalno reaguješ. To što imaš izbor ne znači da je potpuno opravdano da odabereš bilo koju opciju. Imaš i izbor da jedeš govna, pa verovatno to ne radiš.

Zanima me kako biste vi nevakcinisani funkcionisali da danas nije 2014. godina i da nema opšte zdravstvene zaštite, higijene i svega ostalog. Zamislite da je 15. vek i da ljudi bacaju smeće i govna na ulicu, živite sa konjima i svinjama, nema antibiotika, lekova, sapuna, kanalizacije, raznovrsne ishrane i ostalog. Da znate imalo o životu pre moderne medicine, ne biste srali toliko. Nego imate tu neku romantizovanu, iskrivljenu sliku prošlosti koju ste spregnuli sa teorijama zavere i sad mislite da su vakcine napravljene da vam ubiju decu.

6. Vakcinacija ne bi nikako trebala da bude stvar izbora, posto prosecan covek bas i ne ume da donese uvek dobar izbor, posto ili ne moze da shvati ili ne moze da razume sve cinjenice, i odluke donosi emocijama a ne glavom.
    Ne bi trebalo da bude izbor posto je vakcinacija najefikasnija kad su svi vakcinisani. Samo tada se neka vrsta bolesti (tipa tuberkuloza, velike boginje) potpuno neutralise. Navodim ove dve bolesti kao primer necega od cega su deca i ljudi umirali i to dosta, dok se nisu istrebile upravo vakcinacijom.
    Nevakcinisati svoje dete je sebicno i prema detetu i prema drustvu.

U Irskoj je na fakultetu dok sam bio tamo jedne zime izbila epidemija zauski. Relativno internacionalno drustvo, neki nisu vakcinisani, i u celoj toj epidemiji dobijali zauske i neki vakcinisani a slabiji, obicno iz zapadne evrope, sa nekim tipom vakcine. Ovi iz istocne evrope sto su primali mislim neki Zagrebacki tip vakcine, ni jedan slucaj.
    Necu da pricam koliko je opasno da se dobiju zauske sa 20 i nekom godinom, i koliko su za to krivi samo oni koji nisu bili vakcinisani. Da su svi vakcinisani, pa makar i ovom slabijom (zapadnom vakcinom) do toga ne bi doslo.

7. Луди Чак, све више мислим да си западни плаћеник.

http://postar.rs/wp-content/uploads/2012/02/ScreenShot001.jpg

IMAMO POBEDNIKA

8. Uvek kad mi kažu da sam plaćenik, pomislim kako bi bilo lepo da stvarno jesam, jer ovako sve ovo radim džabe... Jebiga, da me bar plaćaju :)

9. Jebi ga, vakcinacija jeste rizik, ali je statisticki manji nego rizik koji nanosis detetu na duze staze ako odaberes da ga ne vakcinises.
    Kod vakkcinacije samo imas krivca pa je emotivno strasnije, a za ovo drugo valjda mozes da krivis boga a ne sebe sto ti dete zapatilo tuberkulozu.

10. страним плаћеницима који смањују популацију на све начине

http://i.imgur.com/2D6mX4Z.gif

11. Proklet da si plaćeniče.

12. jebite se trudim se da budem ozbiljan:

http://www.openpop.org/wp-content/uploads/2013/11/Chart1.jpg

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/15/First-World-Infant-Mortality-Trends.jpg

iz studije. ako smo za 50 godina uspeli 20 godina da dodamo na prosecan zivotni vek, i da smanjimo smrtnost novorodjendcadi 5-6 puta, nesto ipak sumarno dobro radimo kao covecanstvo i pored svih tih teorija zavere.

13. Лупаш бре, за шта ти треба вакцина, људи живе хиљадама година без вакцине

http://static.comicvine.com/uploads/original/10/105039/2046481-highlander_00118x6.jpg

14. ако не може да преживи без вакцине, то јест ако организам није довољно јак, што се мене тиче не мора да живи

http://24.media.tumblr.com/tumblr_mck0gyzof61qhozuko1_250.jpg

15. Ozbiljno, da sad izbije epidemija variole, ne bi moglo da se uđe u dom zdravlja od tih koji sad tupe o štetnosti vakcina. A tamo sedamdesetih su ljude navatavali na ulici pa vakcinisali od variole, policija. Nema hoćeš-nećeš.

16. pa realno kad te strefi mogucnost od nekih 10% da se zarazis, plus 10% da umres od toga, sto je realno samo 1 od 100, sto ne zvuci strasno ovim protivnicima vakcina dok ne postane ozbiljno, odjednom mogucnost da 1 u 10000 ima neke posledice od kojih mozda ima 0.01% da umre, i ne izgleda toliko strasno. ovo je primer neke drasticne vakcine koja nikad ne bi prosla u realnosti su bezbednije.

17. To i jeste najveći problem, što danas kad gledaš, deluje kao da vakcine nisu potrebne, jer nema više bolesti tih, ishrana je mnogo bolja, generalno zdravlje i standard su mnogostruko skočili u odnosu na pre samo 50 godina, da ne pričamo o pre Drugog svetskog rata ili čak pre 20. veka. I onda kad uzmeš da tako gledaš, bez konteksta, svih podataka i bez analize, deluje kao da ti ne treba vakcina. Zajedno sa propagandom raznih organizacija koje se bore protiv GMO hrane, vakcina, moderne medicine, dobiješ Čuleta i Majav. Dok dobar deo tih ljude veruje u New Age sranja, homeopatiju, magnete, kristale, feng šui, horoskope, Atlantide i ostalo.

DISKLEJMER: Ne kažem da vi verujete, ali statistički je velika šansa da ako si anti GMO i anti vakacinaš, da veruješ u sve ostale "alternative".

Rekli o sajtu

Na sajtu vukajlija.com definisan je pluskvamfutur I i II , poseban morfološki oblik glagola, kojim se služe političari kada govore o ulasku Srbije u Evropsku uniju.

Kurir · 20. Februar 2011.