Prijava

Ne, ne 10K je neki kapital koji već mogu da ulažem, a hteo bih da uzmem kredit od X sume i onda otvorim long poziciju, pa vratim kredit i pokupim kajmak

ne kapiram kakve veze ima ovo sto si sortovao pre pa izgubio pare?

To je zato što sam išao glavom kroz zid, u jednom momentu sam mogao da zatvorim sa 1K u minusu, pa sa 2K itd ali sam budala išao lošom logikom iako su tih poslednjih nedelju dana sve indikacije bile da će major breakout da bude i eto BTC ode na 70K, a Triforce ispušio kurčinu masnu

Zato sam to pisao na početku kao uvodnu špicu da sam pametniji i mudriji sada i da mi se tako nešto nikad ponovo ne bi desilo

opet nema veze sa ovim, sad kupujes X kojna i posle gledas da prodas kad skoci, standardno long "investiranje", nije kladjenje kao short, i limitirani ti gubici na to kolko si ulozio.

ako me pitas za savet, nemoj se zaduzujes zarad investiranja u stagod, osim ako to nije neki tvoj posao ili nesto sto ti treba za zivot.

Ko digao kredit i otisao u kockarnicu, ko ih investirao u te coine.

Nemoj.

Ne kupujem kojne nego longujem jedan od tri kojna, a nisam još prelomio koji bih. Uglavnom sva 3 će skočiti apsurdno, SEC vs Ripple može to malo da pojebe ali samo na kratko

Long i short su isti kurac btw, razlika je samo što na longu profitiraš od rasta, a u shortu od pada. Pozicije u oba slučaja mogu da se zatvore kad god.

Ne kupujem kojne nego longujem jedan od tri kojna

ne kupujes nego kupis pa pozajmis nekome ko sortuje za neki %?

jasno, ali svodi se na isto, ako shitkojn izgubi vrednost odose pare. plus ako ga longujes na odredjeno vreme, ako skoci u medjuvremenu a ovaj sto sortovao i dalje ne da, pa posle padne nemas bas kontrolu kad ces da izadjes, da mozes kad oces, ko sto pricas.

to ti kazem, nije mi bas najjasnije sta radis.

Long i short su isti kurac btw

neeeee, kako isti kurac?

neeeee, kako isti kurac?

Ok priznajem da ne znam kako long i short funkcionišu na Wall Street - u, tj. klasičnom trejdovanju ali moje iskustvo do sada sa kriptom je da u suštini nema razlike

ma sve to ok, nego objasni ti meni razliku izmedju longovanja vs posedovanja nekog kripta, ili bilo kog aseta sa ciljem da ga prodas kasnije?

kripto berza, berza svejedno je

skrenuli smo temu... nemoj dizes kredit da ulazes u nesto sto je efektivno kladjenje.

inace:

long position: posedujes nesto, i cekas da poraste cena da prodas (akcije, kripto, pirinac...). najvise sto mozes da izgubis je vrednost toga sto posedujes sve.

lender: posedujes nesto, i das nekome ko shorta da ti vrati najkasnije za X dana + odredjeni % (slicno kao long, ali i ne planiras da prodajes, dodatni % ti dodje super). gubici isto ko long.

short position: uzo si Y necega od lendera i prodo odma i uzo pare. kladis se da ce cena da padne za X dana ili ranije, onda ces da kupis za manje pare i da mu vratis, razliku sebi u dzep.
ali, ako skoci cena najebo si, jer nema limita kolko ced morati da platis to da vratis, tako da gubici nisu limitirani.

velika razlika izmedju long i short.

jedino ako na kripto berzama ustvari i nema prebacivanja necega iz ruke u ruku nego cisto kladjenje izmedju ljudi, al to kao "investicija" je mnogo lose.

Pa posedovanje kripta je dugoročna investicija ako veruješ da će vrednost tog kojna negde u budućnosti biti 20, 30, 1000X veća nego u momentu kad si kupio, to je jasno.
Longovanje može biti klasični USD margin gde ulažeš stablecoine i setuješ long/short na cenu BTC, a ja sam krenuo sad više sa COIN - M futures, gde ulažeš direkt BTC ili jedan od altcoina koje poseduješ. Ovde je razlika što moraš da poseduješ BTC ili altcoine da bi otvorio poziciju na njima.

Stvar u suštini nije komplikovana, koliko je rizična. Ako si u minusu u svakom momentu možeš ili da se "dopuniš" ili da izađeš sa gubitkom. Ako si u plusu možeš da promeniš leverage na još veći X da sebi obezbediš više profita ali sa više rizika

Vidi ja ću da longujem šta imam, pucajte mi u koleno ako oćete al stojim pri tome. Kopka me samo onaj glas što mi stalno govori: "ko uzme kajaće se još više"

Longovanje može biti klasični USD margin gde ulažeš stablecoine i setuješ long/short na cenu BTC, a ja sam krenuo sad više sa COIN - M futures, gde ulažeš direkt BTC ili jedan od altcoina koje poseduješ. Ovde je razlika što moraš da poseduješ BTC ili altcoine da bi otvorio poziciju na njima.

ok svodi se na ovo da udjes sa kojnom koji berza proda u ime onih sto shortaju. i obrnuto. razvuceno na masu ljudi.

obezbedjuju se tako sto mora da pokrijes gubitke kako god kad izlazis.

kako god long ti se svodi na kupovinu shitkojna, nemoj sa kreditom :)

Trifko brate ovo ti je poso

https://www.youtube.com/watch?v=CwYhEBxKoys&t=1s&ab_channel=PremiumDolls

Seks roboti. Ako mene pitaš ovo je budućnost, diži kredit, stavi sve što imaš pod hipoteku i naručuj, imaš razne modele, kombinacije...I voziš ih na kućnu adresu, možeš i biciklom, ko glovo - vežeš je samo za ledja i piči. Posle kad razradiš priču vozi ih i čisti neko drugi umesto tebe, pošto si za cirka dva meseca gospodin čovek. One se same otplaćuju, nema kukanja, prenemaganja, nesporazuma, milina jedna.

To bih radio da neam familiju i prijatelje