Prijava

Recimo sedi neka porodica na terasi popodne, vrućina

Ovo nisam video u lajfu.

Pošto sladoled već moraš da napraviš, treba još i ljudima na noge da ga nosiš. Ne. Pet ukusa, pristojna cena, i navadiš ljude da ti dolaze sa kanticama za poneti, trebaju ti jedna sisata radnica i omanji šalter, ništa stolovi, stolice, pranje itd.

Druga opcija - kuvana jela za poneti. Isto, trebaju ti samo dobri kuvari, napraviš dnevni meni (kakva je ponuda sredom, kakva petkom)...I piči.

Bezveze sam stavio ovde umesto na.raznorazno pitanje poenta je da hocu da nekom izdam nije bitno da li za 8 ili 16k nego malo da kapne
Ali ne znam kako da se osiguram da mi ga ne ukrade a da nije fora da mi kaze gde mu zivi sva familija pa da ih mogu pobiti ako mu upadne u savu
Kontao sam da mozda ima neke nade kod notara da se nesto iskraba tipa dajem mu do oktobra na koriscenje (a on mi iskesira unapred npr na ruke) al da mi vrati a ako ne vrati onda ne znam ni ja koje su ingerencije tog akta i kako to ide jer nisam advokat ali neka fora da se osiguram na neki nacin polulegalno bilo koja varijanta

Ugovor o zakupu je ugovor kao i svaki drugi, ako je pravno valjan pravno te i štiti i bez javnog beležnika, notar mu ne daje nikakve dodatne magijske potencijale. Mislim, rado će ti oni naplatiti uslugu ako ti to čini stvari komfornijim

U svakom slučaju bolje zovi sola

A cekaj jebac, sta njega stiti od ove gorenavedene situacije moje? Ako stavis na oglas, svako se moze javiti. I sad, mozes ti da trazis licne podatke (koje mozes dati lazne) ili da trazis na uvid licnu (koju nisi duzan da dajes) i cak i da prihvati da ti da ličnu na uvid, opet može reći da mu je bajs ukraden.

Onda ako oćeš da se juriš sudski, prvo treba dokazati da si toj osobi uopšte izrentao išta obzirom da ne postoji dokaz da jesi.

Mislim, glupa je ideja rentati bajs, trotinet i te sitne stvarcice jer se lako kradu i nikad ne pronalaze. Ne registruju se dzabe “firme” da bi se bavio rentanjem tih stvarcica. Lakše je da imaš neki način evidencije i zakonske zaštite.

Rekoh ja lepo ugovor Plidu, ne znam kako si to prevideo, kakva lična na uvid. Svakako je i poželjno da slika ličnu kada bude upisivao podatke, sačuva sms poruke itd.

Znači svakako sve te lične podatke na papir i nek zakupac potpiše uslove, medju kojima svakako ulazi i odgovornost za oštećenje, propast, nestanak i sl.

Ako kojim slučajem zakupac tvrdi da je ukraden na njemu je teret dokazivanja da je do kradje došlo iako je on sprovodio dužnu pažnju prema predmetu zakupa i bio “dobar domaćin” kako zakon to definiše, dakle srećno s tim

Sve u svemu, ako odradiš sve kako treba ne samo da se ne isplati zakupcu da mulja, nego je i na gubitku

U principu ako nisi spreman da se sudiš nemoj ni da ulaziš u pravne poslove, šta da ti kažem, položi utoku na sto dok mu zapisuješ adresu i ime pa nek krade

Dobro pitam jbg ne znam o tom pravu previse ali licnu ne bih dao na uvid, sta ce ti licna klosaru i tu bi se pobili i onda bi zakupio kurac

Da, ali takodje se uzdam i da ne bi iznajmljivao BAJS od nekoga to begin with

E da zašto bi neko iznajmio elek. bajs kad smo već kod toga? Gde, u selu? C. U malom gradu? C, možeš peške gde god za max. 10 minuta. U BG? Možeš taksi da uzmeš za te pare, bez da se cimaš itd. U NS ima fora sa el. trotinetima, uzmeš, overiš aplikaciju, ostaviš ga gde god, skine ti keš za to minuta što si vozio i ćao.

- Dobar dan g Bergase, iznajmila bih vaš bajs.
- Jao izvinte, ali trenutno je na korišćenju. Ako vas ne mrzi da čekate, završava momak za 12.5 minuta.
- Ni slučajno, možete li mi ga dovesti na Čukaricu, Oroku Sakija 14, kod cvećare?
- Naravno gospodjo, nikakav problem...

Ne znam da li si cuo za glovo wolt donesi verovatno si video negde

Za dve ili najkasnije tri godine započinjem svoj biznis sa pazi sad 50 hiljada eura ;)))))))))))))))

Je l znate kolko su rusi para ustedeli sto su izbacili oci iz smajlija? Mnogo )))

Lol Gtdova i moja kola vrede više

https://youtu.be/2x-WaCmoyhI
Treba mi vaš stav o ovom predlogu, priča je ozbiljna i moj nos već duže vreme njuška prosperitet u tom pravcu, pogotovo sada kada sam malo iskusniji.
Elem, pre skoro dve godine mi se desilo da sam pun samopouzdanja shortovao Bitcoin i pukao 5000+ evra kad je majmun skočio na novi ATH. Ova greška me je na početku duboko obeshrabrila, lupila mi je malo jači šamar i tu sam shvatio da je razlika između kladionice i futures tradinga ta da u futures imam 100% kontrolu nad svojim parama u svakom momentu. To kad ću da otvorim poziciju, kad ću da je zatvorim i shodno tome koliko profita/gubitka ću imati određujem isključivo ja. Sad, ono što bi moj veliki potez ovde bio je malo drugačije od gore okačenog videa, jer nije ulaganje direkt u kripto već u predviđanje njegove cene (klađenje) ali suštinski je moj domen trenutno zato što sam 10000% siguran da počinje nesvakidašnji altcoin bull run u kojem mogu da otvorim long na neki fini XRP, XLM ili ALGO sa ulogom od recimo 10K, a payback bi mi bio nesvakidašnji. Ono što me kopka je činjenica da sam trenutno u poziciji gde mogu da uzmem vrlo pozamašnu sumu kredita (ne bih detaljisao) i s tim parama se kockao na veliko.

Nekako me ta moja trenutna situacija podseća na onu priču Tamni vilajet, gde glas iz mraka kaže: "ko me ne uzme kajaće se, ko me uzme kajaće se još više" i ispostavi se da je to što su ljudi našli tamo gomila zlata, ovi što nisu uzeli ništa kajali su se, a ovi što su uzeli kajali su se što nisu uzeli još.

cekaj, plan je da uzmes 10k kredita i ulozis u set kojnova? (long kazes)

ne kapiram kakve veze ima ovo sto si sortovao pre pa izgubio pare?

kako god, ne vidim neku posebnu razliku izmedju toga i bilo koje druge super rizicne investicije, al recimo ja ne bi znao sad dal ce shitkojni da idu na gore ili na dole vremenom.

u principu u zaradi si ako odu vise % nego sto ce ti bude kamata tog kes kredita.