GMO - za i protiv

1. Ajde ne seri, pa bio bi neki slučaj da stvarno tuže ljude. Jedeš govna mnogo, a ne znaš o čemu pričaš. Boriš se protiv nekih izmišljenih stvari.

2. Pa koliko ja vidim, nuklearna energija i sve vezano za nju je donelo više dobra nego zla.

Ok, energija, nego, da, ti misliš da su one hiljade nuklearnih glava napravljene radi mira i da nikad neće biti upotrebljene. Možda si u pravu, a možda i nisi. Ja više naginjem ka mišljenju da nisi. Ako neko smisli kako da napravi savršen odbrambeni sistem, ili ako se situacija zaoštri toliko da neko ko je jači što se odbrane tiče kaže: možemo podneti njihov udarac i oporaviti se za toliko i toliko, a njih ćemo u pepeo, neće nuklearke biti garant mira. Ili ako neko greškom okine dugme. Precenjuješ ljudsku inteligenciju, potcenjuješ moć sistema da postupa po svojim protokolima, nezavisno od odluka ljudi koji čine sisteme.
    Isto tako, ili slično, sa genetskom manipulacijom. Potencijal da bude korisna, ogroman potencijal da bude razorna.

3. Monsanto je obećao da nikad neće koristiti taj patent za Terminator gen koji čini da ne rađa dalje.

Ako je obećo onda kejs dismist. A patentiro. Koliko je koštao razvoj tog patenta koji neće da se koristi?

4. Pa pazi, ne znamo šta će biti, ali ako se pogleda istorija cela, pa i istorija tih istih nuklearki, neće biti upotrebljene. Kapiram šta pričaš, ali i dalje sam optimista, i to ne samo zbog emocija, nego i ovako, empirijski :)

5. Pa ja i nisam, al bolje ti da budeš u pravu.

6. da li je pravda božanski koncept?

7. O, da. Al nešto nema tog boga u poslednje vreme.
    Čak, krajnji domet neupotrebe nuklearnog oružja je formiranje nekoliko globalnih supersila koje ne smeju da ratuju jedna protiv druge, već vode proksi ratove. Čekaj, zvuči mi nekako poznato... Još par da ih uleti u klub, i juhu, žurka do zore za srednju Ameriku, Bliski istok, Balkan, jugoistočnu i srednju Aziju, tako...

8. Ako je obećo onda kejs dismist. A patentiro. Koliko je koštao razvoj tog patenta koji neće da se koristi?

Ne znam tačno, ali nije to obećanje osobe ka osobi, garant ima nekih pravnih i drugih ograničenja, možda su se odrekli patenta ili ko zna šta.

9. Pravda je logičan koncept. Ljudski skroz. Čak i životinjski.

10. Ajde ne seri, pa bio bi neki slučaj da stvarno tuže ljude.

Nisam siguran, ali mislim da su imali već nekih tužbi, dal u Francuskoj, Usa ili NZ.
    Proveriću ovih dana.

11. Pa ja ti pričam da nije, doduše ne tužbi za ono što pričaju, tipa da opraši tvoje useve pa te tuže. Bilo je slučajeva gde ljudi potpišu ugovor i onda pokušaju da smuljaju nešto i tuže ih, logično. Što potpisuju ugovor i onda jedu govna?!

12. Prema Valdemarovom mračnom SF scenariju GMO biljke će se 2055 oteti kontroli, porašće im noge i strašni zubi. Krenuće da proždiru ljude. Naravno, kompletno sve biljke na svetu će se preobratiti u GMO jer su ove koje su se otele kontroli ustvari zarazne i zračenjem radioaktivnih talasa visoke frekvencije će rušiti sve pred sobom. 2186. godine nindža alga davi i poslednjeg delfina u okeanu i time biljke mutanti pobeđuju i poslednjeg vodenog sisara! Rat na kopnu između mašina koje su se otele kontroli zahvaljujući eksponencijalnom rastu veštačke inteligencije i bubašvaba terminatora kulminira. Bubašvabe pobeđuju i sklapaju simbiotski sporazum sa kraljem GMO biljaka - Džinovskim Kukuruzom. Mirno stanje na polurazjebanoj planeti do 2355. Ljude je sjebala vakcina protiv dečije paralize još 2017, taman kad je Vučićev preporod trebao da se desi. Previše žive stavili glupi naučnici, jbg, nisu slušali Slađanu Velkov.

13. Preteruješ i ti sad Trulekse :) Ima opasnosti, ali nisu tako apokaliptične, naročito sa svim ljudskim znanjem o sranjima koja mogu da se dese, o čemu nas je poučila industrija nafte.

14. Truleks Krpa

Loša smećarska "HAHAHA DERETIĆ ILUMINATI SLAĐANA VELKOV JEVREJI" ironija i nehumor.

15. Valdemare, nuklearni rat je PR katastrofa, trebalo bi to da znaš. :)

16. Neće biti nuklearnog rata u skorije vreme sigurno. Nije nikome u interesu. Al u jednom trenutku će morati da se desi.

17. Molim te navedi mi spisak tih stvari za koje ti kažeš da su "izmišljene".
    Baš me zanima nešto...

18. Pa pazi, verovati firmi koja se zove "Monsanto" da nece da uradi nista zlo (a pravila je agent Orange, zagadila zemljista i vode u USA u ogromnim kolicinama) je kao spavati u kupeu sa Rumunskim ciganima i posle traziti novcanik. I nijednog patenta se oni nisu odrekli, samo su PRODALI ogranak za genetska istrazivanja.

19. Izmišljeno je da te Monsanto tuži ako nečiji GMO opraši tvoje useve, pa kao sad ti imaš GMO taj, a oni patent i tuže te. Pogledaj jebeni klip što sam okačio, lik objasni sve.

20. Čekaj, ti hoćeš da kažeš da ti sve svoje teorije potvrđuješ video klipovima nepoznatog izvora? Hoćeš li verovati u deda mraza ako ti prosledim link klipa koji navodno dokazuje postojanje istog?

Rekli o sajtu

Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“

Danas · 06. Novembar 2008.