Питање аутор - одговор модератор

1. Јеси сигуран да неће ући у скор ако сутрадан нешто будем оцењивао?

Nadam se da se ta nemogućnost ocenjivanja ne realizuje trajno.

Sutra ću proveriti, nije Straja zaslužio hejt, dobar je dečko :)

2. Eto, vidiš kako je to bivši kolega lepo i elokventno opisao. Ni sam ne bih bolje rekao :)

3. znači mogu nekome da dajem po 9 minusa svaki dan i to nije hejt?

4. Bolja je varijanta devet minusa, jedan plus, pa udri koliko ti volja istog dana (može i bez razmaka za "čitanje", isprobao sam).

5. do jaja. hvala kolega

6. 9 pluseva i 1 minus? Pali i to? Samo pitam.
    AXaxaxaxaxaxa

7. Da, može i ta varijanta. U tom slučaju te ne detektuje sistem.

Stoga, najbolje je da otvorite opet temu za prijavu hejta i lajka, da algoritam™ bude preventiva za ozbiljnije hejtove i lajkove, a za sve ostalo da i dalje intervenišu moderatori.

8. ja sad dao 20 minusa od jednom kurdu na postere. zašto i tu ne prepoznaje hejt kad postoji i rang lista za to?

9. кои сте хејтери, како нико није пробао да даје плусеве. пу.

10. Možda i prepoznaje. Možeš ti da oceniš nešto, ali to nakon deset identičnih ocena uzastopno više ne ulazi u ukupan skor, tj. ne broji se.

EDIT: Truće, plusirao sam, rekoh da sam isprobao sve varijante. Brzo plusiranje, brzo minusiranje, plusiranje "s čitanjem", minusiranje "s čitanjem". Sve isto tretira. Jednom autoru sam lagano ocenjivao objektivno, pa sam u jednom trenutku rešio da budem lajker. Kada sam ponovio deset istih ocena, skor na profilu se više nije menjao.

11. prvo sam mu dao 20 pluseva pa nije radilo. onda sam ga nulirao truće

12. 9 pluseva i 1 minus? Pali i to? Samo pitam.

ne bi palilo da postavi onaj algoritam sto sam napisao na prethodnoj strani.

palilo bi samo 5plusa pa 5minusa (sto ne vodi nicemu), ili ako bi dao 9 plusa pa pauza 3-4min pa opet 9 plusa i tako.

13. Imam pitanje za moderatore:
    Este mi Boban?

14. To što radi Kaizen je zločin protiv čovečnosti, ja sam više za ovako neku glupost.

Na svakih, recimo 5 istih ocena se povećava korak. Ban je kada se dođe do 100.
    Svaka druga ocena ti resetuje korak. Time se dolazi do toga da ipak možeš da adš 20 i kusur pluseva za redom, ili minusa, a opet, ne daje ti luksuz da se zaletiš i izlajkuješ petsto definicija.
    I da, to da važi u toku jednog dana, posle se brojač resetuje.

No primer govori više od hiljadu reči.

0
    +1
    +2
    +3
    +4
    +5
    +10
    +15
    +20
    +30
    +35
    +45
    +55
    +65
    +75
    +85
    +100

Koraci +1, +5, +10 i +15

Ili
    +1
    +2
    +3
    +4
    +5
    +10
    +15
    +20
    +30
    +35
    +45
    +55
    +65
    +75
    +85
    +84 //Minus
    +85
    +86
    +87
    +88
    +89
    -88
    -87
    +88
    ...

Problem je što je sasvim česta pojava da dobar autor veže deset dobrih definicija. I ništa drugo. Ne treba sprečavati 10 pluseva za redom. I ovde, nakon što se dođe do 100, ide na proveru, ako je sve ok, može sutra da nastavi da čita istog autora.

15. evo ti reme bolja verzija tog sto uzima u obzir i vreme:

a algoritam bio mogo mnogo da bude prost. kad god neko da + nekom autoru neki brojcanik se uveca za 10, kad da - umanji se za 10. taj brojcanik ima teznju recimo da pada prema 0 odredjenom brzinom, pri cemu sto je veca razlika od 0 to brze pada (mogu da smislim i jednacinu), bio u minusu ili plusu.

kad dodje do +100 lajk. kad dodje do -100 hejt.

16. Kelte, ako ne grešim, po tvom algoritmu je 10 pluseva lajk? Deset pluseva za redom?
    Ima, jebiga autora koji vežu deset jako dobrih definicija. Amantino/Cepam Atome/Kafka i slične lobanje, pa i onim malo manje dobrim se desi da 10 definicija napišu jako dobro. Zato sam i išao ovako, daš malo više lufta i to je to.
    Može da se još dosta toga u ovaj algoritam, ali veća je verovatnoća da će Kaizen uraditi nešto što je pičkin dim nego nešto gde treba da lupi glavom malo.

17. 10 vrlo brzih pluseva za redom. ili 11 malo sporijih, ili 15 jos sporijih, ili 100 jos sporijih itd..
    ako ubacis koji minus izmedju onda imas malo vecu foru dok ne nabijes lajk.

18. Od sada namerno svaku desetu definiciju pišem da bude loša, a ove ostale će ostati genijalne kao i do sada.

19. Da to je ok. Ako se tako radi, može bilo koji algoritam koristi. Osim ako uzmeš da čitaš Straju i njegovu Paradu ponosa umesto da čitaš Šomijevu Kajganu.
    Za Strajinu definiciju ti treba sekund da pročitaš.

A da ubaci i algoritam za određivanje potrebnog vremena za čitanje definicije na osnovu broja karaktera? :D

No to je Kaizen, očekuj da će odraditi samo nešto ekstremno lako.

Rekli o sajtu

Kada pitate dva čoveka o nečemu, dobićete više od dva mišljenja. Na toj osnovi je stvoren Vukajlija. Rečnik slenga i idioma.

Kompjuterska Biblioteka · 7. Maj 2009.