U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.
Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.
Деца су му релативно мала, први разред основне и годину дана, телефоне немају. Бар не за сада. А он фура неку нокију с екраном у боји
PUSTI DA BUDEM SAD TVOJ PRIVATNI MANIJAK!
jesi li ti Bolec došao da me jebeš ovde na temu ili šta?
Ne razumem.
Nije o tome reč.
Reč je o pavijanima koji troše više nego što mogu da priušte.
Не јебем те лол. Знам о чему је реч овде, само сам хтео да ти реплицирам на пост о тексту са сиромасима и улагању. С платом од 25к, нема улагања брате мој, већ само пјурблад егзистенција
Šta znam
cudno mi sto mislite da je ovo iskljucivo karakteristika averidz srbende, kad je to karakteristika svakog averedz homo sapiensa od kad je ustao na dve noge.
kad ne jebe mora da ulozi energije, nekad i vise nego sto ima ne bi li ispao privlacan nekoj jadnici. ovo je taj osecaj, i ima neke veze sa nedostatkom jebanja i nemanjem moci.
ste primetili da su ovi sto idu preko mogucnosti uglavnom sve muskarci?
A sobzirom da je takva vrsta karaktera poprilicno refleksna, kao na primer kocka, raspravljati o tome kako je neko debil jer trosi vise nego sto moze je isto kao da je neko debil jer se kocka.
Trosice maksimalno koliko moze dok ne umre. I ako udari u zid ili na neki drugi nacin ukapira da vise ne moze, onda ce se uzdrzavati, a ne stvarno tako razmisljati.
Sad sto smo mi beda pa je telefon statusni simbol sta ces.
Na nekom drugom mestu ti za isti efekat treba vise novca, pa se dodje do istog.
Ja ne primetih da je neko rekao da su SAMO Srbi takvi, ali ovde je to najizrazenije, jer je evridz Srb siromasniji od evridz...pa bilo koga, ako ne racunamo Afrikance. I zato takvu glupost treba najstroze osuditi, i pljunuti na nju u svakoj prilici, a ne voditi se Gazimudovim principom "neka svako radi sta hoce, gledam svoja posla". Jedes 'leba i pastetu, a furas telefon od 500 evra, i to koristis samo za razgovore i SMS - sto mozes i telefonom od 30 evra. Takve glupake treba osuditi, iako su vec osudjeni na svoje mizerne mozgove.
Kako osuditi takve ljude? Koja konkretno mera? Etiketiranje neko ili slično? :-/
Pazi, ako se secas, ne znam doduse koliko imas godina, ali ranije je bila prilicna sramota da neko javno prizna da slusa narodnjake (govorim o mladima).
Pricam o 90-im, javno su bili ismevani na televiziji, novinama, radiju, svuda je "turbo folk" bio predmet sprdnje, iako nisu bili malobrojni oni koji su ga zapravo slusali. Svakako ne toliko koliko ih ima danas, jer se zbog ismevanja nisu mogli pojavljivati na svakoj televiziji. Nekada su bili samo na Pinku, danas maltene nema kanala gde ih nema, i maltene niko ih vise ne ismeva, jer su svi u toj zabokrecini.
Ako se dobro secam, to je krenulo negde posle 5. oktobra, proglasena je opsta tolerancija prema svemu, valjda da bi se zatrpalo izostajanje lustracije tamo gde je bila preko potrebna.
Rezultate vidimo danas, sto na politickoj sceni, sto u kulturi.
Tako se treba izrugivati ovim pojavama, iako su maltene svakodnevica - da ne bi i takve bile usvojene kao "normalne". Ne da ce se nesto postici time, jer smo vec sjebani do koske i bez toga.
Slažem se apsolutno. Iz razloga što je u jednom trenutku inteligntna masa ućutala smo tu gde jesmo.
Tolerancija nije prihvatanje stvari ali kod nas se pretvorilo u to. Tolerancija je kad tebi smeta nešto ali zbog toga što si ti fino vaspitan to trpiš. A čim trpiš znači da te to radiš protiv svoje volje. Trpnja nije uživanje.
Iz tog razloga treba reći 'to meni smeta a i glupo je brate' jer je ćutanje znak odobravanja.
'89-to sam, tako da se slabo sećam tog perioda, ali verujem da stoji to što si napisao. :)
Cekaj, zasto vas boli kurac sto neko ima telefon od soma evra? Sto se mene tice ako pare nije ukrao nego zaradio moze da ih nabije soraji u cmarulju i zapali.
I drustvo nije u kurcu zato sto neko kupuje skupe telefone a jede pastetu nego bas zato sto ima 50 njih koji gledaju u njegov telefon i tanjir a od tih 50 bar 25 pozeli isto.
I kako uopste znate da neko jese pastetu jbt? Ako vam nije dobar prijatelj ne vidim nacin a ako jeste onda kazite njemu a ne ovde.
@javio
Šta je potrebno da se ti pametni u društvu najzad aktiviraju? Otkad znam za sebe priča se o tome kako pametni ćute i trpe, a škart vodi glavnu reč?
Omg :O
Miki, nemam pojma veruj mi. Voleo bih da se to desi ali šta treba, ne znam. Možda smo zaglupeli svi masovno, možda nam je intelugencija pobegla preko a ovde ostala u mrvicama, možda je nikad nismo ni imali, mada ja mislim da jesmo i da se čula...sad ćuti ili se ne čuje.
Edit
pročitao sam negde 'mi nismo sizif, ne guramo kamen do vrha, mi smo balegari mi izguramo govna na vrh.
Znaci po vama su intelektualci stipse?