Prijava

Вукајлија је,као што знате,веома активан сајт,а то подразумева и свакодневно повећање броја чланова.Нажалост,многи се или не снађу,или нису схватили праву поенту сајта,па после буде,,куку-леле''кад им се зафрљачи велики број минуса.
Да бисмо барем смањили број непријатних ситуација,овде сам решио да дам пар најбенигнијих савета,које би сваки новајлија требао да прочита:
1.)Кад пишете нову дефиницију,ОБАВЕЗНО се придржавајте правила која вам стоје уоквирена с десне стране.
2.)Никако,али НИКАКО немојте покушавати да подвалите форе с других сајтова као своје оригинално дело.Од неколико хиљада чланова,скоро је никаква вероватноћа да нико неће приметити да сте украли фору.
3.)Што више избегавајте теме које су се већ свима попеле на главу(Чак Норис,Милка Цанић,Бата Валтер,зиљаве пичке,ФејЗбук,мајспејс,Ермакс,Југић,десничари,левичари,политичари,завера против Србије,ови и они...)-пре је можда било занимљиво,али ако сад хоћете да их дефинишете,закаснили сте.
Ако баш и морате да дефинишете нешто од горе наведеног,прочитајте остале дефиниције на ту тему,па смислите нешто оригинално,што нико пре вас није рекао.И та метода понекад упали,али је веома рискантна,па вам саветујем да је ипак избегавате.
4.)Кад сте на форуму,немојте неку тему скретати у недоглед(илити,СПАМОВАТИ),неће више бити занимљиво.
5.)Ако имате намеру да се дописујете с неким аутором у недоглед,имате ПВТ-приватне поруке.То на сајту нико не види осим вас.Трудите се да избегнете дописивање преко коментара у недоглед.
6.)Браните своје ставове достојанствено;апсолутно избегавајте било какво омаловажавање и вређање аутора и модератора.Ако баш желите да им доскочите,смислите неки паметнији начин.
Ако вас и неко изнервира до те мере да желите да му јебете матер,можете се обратити мени преко приватних порука-или се можете истрести на мени,није фрка.:)
7.)Трудите се да градите пријатељске односе унутар сајта,али без стварања кланова чији чланови једни другима лајкују дефиниције(ЛАЈКОВАТИ-давати палац на горе,а да нисте прочитали дефиницију).
Такође,избегните хејтовање(ХЕЈТОВАТИ-давати палац на доле,а да нисте прочитали дефиницију).
8.)Немојте узалуд јурити популарност да бисте ишли на чет-тамо нећете ништа пропустити,а и погубићете живце.
9.) Препоручљиво је да се понашате као фин момак који поштује женска осећања или као дивље женско које зна како да искористи мушкарца - има да сакупите клуб обожаватеља без проблема.
10.) Важно је да покажете да сте искусни у нечему - немојте да се претварате да сте искусни у нечему, а после да вас ув'ате прави људи са искуством.
11.) Избегавајте слово даблју(W) да пишете-већина ће вам замерити на томе,мада нико не каже да ви немате право да тако пишете,али са обичним В је прегледније.
12.)Не схватајте сајт ПРЕВИШЕ озбиљно.
Хвала свима на додатним предлозима!:)

Заправо, добро си појаснио.
Што се тиче ставке 3, већина искуснијих аутора је алергична на горе наведене појмове тако да стварно препоручујем да избегавате бављење истима.
Такође, политика није добродошла на сајт, тако да своје политичке ставове можете оставити на прагу.

Mislim da već postoji ova tema...

Заправо,ово је само уопштен приказ онога што се већ месецима саветује новим члановима.
Славко,у праву си за политику.Зато нам је Кајзен створио ПВТ,па можемо ту да се препуцавамо,без угрожавања сајта.

A savete novajlijama daje osoba koja je ovde nekih tri meseca :)
Mada,manje vise,sve si lepo reko.

Да је неки модератор рекао оно што и ја,новајлије би се сигурно уплашиле.:)
Овако се лепо истресу на мени кад их нешто мучи на Вукајлији,па после не пљују модераторе и не буду бановани.
Као што видиш,трудим се да свима некако удовољим и да свима помогнем-и модераторима и ауторима.

9) Препоручљиво је да се понашате као фин момак који поштује женска осећања или као дивље женско које зна како да искористи мушкарца - има да сакупите клуб обожаватеља без проблема
10) Важно је да покажете да сте искусни у нечему - немојте да се претварате да сте искусни у нечему, а после да вас ув'ате прави људи са искуством
11) Избегавајте слово даблју да пишете

,,10) Важно је да покажете да сте искусни у нечему - немојте да се претварате да сте искусни у нечему, а после да вас ув'ате прави људи са искуством''
Е,ова ти је ка' Његошева!Хвала на помоћи.:)

Moj savet: ne shvatajte sajt previše ozbiljno.

Додаћу и то на списак.:)

Treba objasniti da je uzaludno praviti duple naloge, jer jeste.

LesTat.....slažem se s tobom u potpunosti

Treba objasniti da je "prisnost" po dolasku takodje uzaludna..jer jeste. I da nema potrebe da se u startu namecu teske teme i filosofska pitanja jer to dize masu na noge..a onda svi najebemo. :)

12) Ne zamerajte modovima na njihovom radu, jer njihov posao jeste težak.
13) Pročitajte ko su modovi.
14) Prelistajte malo forum. Ima mnogo zanimljivih tema, tipa druženje, upoznavanje, igre i slično.

PSV totalno si u pravu za poslednje dve stavke!!!

15) Прочитати ову тему, ПОД ОБАВЕЗНО! http://vukajlija.com/forum/teme/2488
На овој теми аутор и модератор МаријанаП објашњава како треба да изгледа дефиниција. МаријанаП је један од аутора у врху ранг листе и добра особа, спремна да помогне свакоме. Ако она не зна како се пише дефиниција, јебем ли га ко зна?

Едит; Ову тему на форуму прочитати из више разлога.

e sad samo...da onaj glavni baja Vuke kad se neko registruje namesti link ove teme pod imenom "obavezno procitati" i opet ce jadne novajlije da nagrabuse (pa svi smo) ali....dobri su saveti ;)

Ovo su ipak samo saveti :)

Сваки савет злата вреди,хвала вам свима.:)

Znam kako je meni bilo kada sam stigao na sajt. Blage veze nisam imao. Odma u startu sam dva ili tri plagijata ošino :)