taksisti

1. Nekad u drugoj polovini prošlog vijeka je bio članak u Nature magazinu gdje se predviđalo da bi jovijanski gasoviti džinovi mogli da imaju jezgro od dijamanta.

danas je pretpostavka da nije dijamant, misle da je neka tecnost od miksa metala i kamenja. sto bi rekli amerikanci, goo.

A ovih dana je neka sonda prošla ekstremno blizu Plutona i izbacila buljuk fotografija po prvi put. Trebalo bi da ima na NASA stranici.

mislis pored ceresa?

2. http://www.nasa.gov/sites/default/files/thumbnails/image/pia19185-cr.jpg

planeta sto ima farove :)

EDIT planetoid, poserem im se na terminologiju

3. Ne, baš pored Plutona. Mada sad sam gledao slike, u suštini se svodi na set velikih piksli.

Za ovo prvo, još uvijek nisam siguran da se odustalo od te ideje, jer se zna da ima dosta ugljenika u jezgrama gasovitih džinova i da su pritisci dosta veliki. Samo se odustalo od ideje da je Jupiter takav, valjda. Mada opet, ko će ga znati kad ni sa jezgro Zemlje nismo 100% sigurni.

4. nije mi zao sto sam usao na temu

Rekli o sajtu

Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.

Status Magazin · April 2009.