Zna li neko koja je ovo knjiga?

1. zanimljivo deluje prica ova sa uvodnog posta

2. Ima neka priča kako su dva zatvorenika negde u inostranstvu mnogo godina delila istu ćeliju. Jedan je ovom drugom stalno pričao priče o svom gradu Beogradu i domovini Jugoslaviji, o njenom narodu, istoriji, umetnosti, arhitekturi, gradovima, selima, reljefu, svaki detalj. Čak je počeo da ga uči jeziku, i za par godina ovaj ga je savršeno naučio. E onda umre ovaj što je pričao o Jugoslaviji, a ovaj drugi na kraju izađe iz zatvora i krene da poseti tu Jugoslaviju, o kojoj je slušao godinama. Doleti u Beograd, i ispostavi se kao da je pao s Marsa: onaj mrtvi lik sve vreme lagao, svaka reč koju je rekao bila je laž, izmišljao je na licu mesta sve, a i jezik je izmislio. Trol na duge staze, mogu da zamislim šta mu je bilo u glavi.

3. podsetilo me na nesto nije knjiga,ali prilog na rtcg,posetili prebradatog coveka na planini koji se izolovao od civilizacije,jos 50ih,60ih,nije video nikoga toliko godina,nema pojma sta se desava,oni ga obavestili o ratovima i svemu,on mislio i dalje sfrj postoji i sve,zaprepastio se vestima ahah,ima kesice chipsa one prastare,kesica chipsa i na njoj samo pise cirilicno CHIPS preko cele keswe hahhaahahh i nista vise

4. MOžda nije izmislio jezik, možda je bio Šiptar.

5. Sad sam guglao i mislim da ne postoji knjiga.

6. Ima isto jedna knjiga, a moguće i film da ima kada lik bude osuđen na zatvor, a bogat je i onda kopa tunel dugo dugo dugo, a jedan ortak tu mu umre i onda umesto da tunelom pobegne, on uđe u vreću umesto ovog mrtvaca ortaka i bace ga u more i tako se spase sa tog ostrva-zatvora. Mislim da se zvao Šošenk taj zatvor.
    Moguće da sam spojlovao nešto, izvinjavam se.

7. @autor Count Zero:
    Serem ti se u oči
    stavio sam film u favorite na popkorn tajmu da pogledam po prvi put ovih dana

8. Ma nije ti spojlovao, to je grof Monte Kristo

9. Puštam film noćas, ako se ne poklope Monte Kristo i Šošenk, uputiću Kauntu jednu trol-čestitku xD

10. Ma to su Pirati sa Kariba

11. Sećam se sf priče iz Pol. Zabavnika, broj negde sa kraja šezdesetih ili početka sedamdesetih, Dva prijatelja se zvala, o čoveku i kiborgu na Mesecu. Ako neko zna ko je pisac, možda Plehani, znam da volišnaučnu fantastiku?

12. Odgovor na uvodni post:

http://jpg-kingdom.com/other/poucna-prica-trebace-vam-minut-da-ovo-procitate-ali-se-nadam-da-ce-vas-inspirisati-da-promenite-razmisljanje/2/

Ovde u komentarima neki lik u komentarima napisao da je to iz knjige "Mudrost Starog Ucitelja"

13. Lol al' ne neko istrolovo :)
    Hvala na odgovorima, zanimljivo je i ovo

Valdemar
    Ima neka priča kako su dva zatvorenika negde u inostranstvu mnogo godina delila istu ćeliju. Jedan je ovom drugom stalno pričao priče o svom gradu Beogradu i domovini Jugoslaviji, o njenom narodu, istoriji, umetnosti, arhitekturi, gradovima, selima, reljefu, svaki detalj. Čak je počeo da ga uči jeziku, i za par godina ovaj ga je savršeno naučio. E onda umre ovaj što je pričao o Jugoslaviji, a ovaj drugi na kraju izađe iz zatvora i krene da poseti tu Jugoslaviju, o kojoj je slušao godinama. Doleti u Beograd, i ispostavi se kao da je pao s Marsa: onaj mrtvi lik sve vreme lagao, svaka reč koju je rekao bila je laž, izmišljao je na licu mesta sve, a i jezik je izmislio. Trol na duge staze, mogu da zamislim šta mu je bilo u glavi.

krv ti jebem lol

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.