SRANJE SA IMIGRANTIMA

1. Olanice to ti je ono jebacemo vam mater, 100 puta kazu i ovi vise nisu tako oprezni kod tih dojava jer je 90% laž, pa onda udare i jebu mamu stvarno.

Ali ne treba se plašiti ovih kozojebača u svakom slučaju. Dešavale su se našem narodu i gore stvari i mnogo jače protivnike smo imali. Glavni cilj terorizma je strah. A to su postigli u EU.

2. P.S. Prije više od pola sata Index.hr je objavio vijest da je došlo do eksplozije u Nigeriji, više od 30 mrtvih, 80+ ranjenih. Zašto Bild, Suddeutsche Zeitung, NDR, CNN, BBC i ostali ne javljaju o tome? Hoće li sada na FB biti zastave Nigerije? Licemjerstvo.

Зато што увијек вијест о неком масакру одјекне мање ако се деси у такорећи ратној зони, гдје је мање-више очекивано, нема то никакве везе да ли се ради о муслиманима или не.
    Ево замисли ситуацију да се у Паризу умјесто овога десило да неки радикални француски десничари организују покољ у џамији. Па било би десет пута горе од овога, горила би цијела Француска, фазон грађански рат

3. Блек Хол на тарзанији је лепо написао зашто нас више потресе Шарли Ебдо и Париз него Нигерија и Кенија - једоставно су ближи и културолошки и географски, а субјективни осећај је јачи од објективног који каже да би требало да жалимо сваку несрећу и покољ подједнако, а то не може - превише их је данас.

4. A što su nam kulturološki i geografski dalji Rusija i Moskva od Pariza i Francuske, pa ne žalismo za onih 220+ ljudi, medju kojima je bilo dece u srušenom avionu? Ne videh ruske zastave po Fejsu i jebene haštagove #PrayForMoskow.

5. U pvt sam dobio predpostavljam pretnje smrću.
    Nisam procitao poruku jer je napisana u obliku citata iz kurana.

6. Ma sve su to licemjeri i ulizice moj Predražinjo. Pun ih je kurac, svaki drugi je takav.

Jer ipak, Pariz, ludnice, ekskurzije, Luvr, Ajfelova kula... ludilo, vožnja po Seni brateeee

Ko će od njih ići u Nigeriju ili daleku Rusiju? Njima je žao što neće moći za Novu godinu u Pariz zbog ovoga, a ne što ginu ljudi.

7. Mediji su sve ovo napravili.
    Kad je pao avion imao si 2 vesti na blicu, a do sada si imao preko 100 za FR. U svakom trenutku od napada preko pola vesti je o napadu do sada.

8. Da me ne shvati neko pogrešno, žao mi je podjednako i jednih i drugih, a i ovih trećih kulturološki i geografski daleko od nas. Da zlo bude veće, mnogo prijatelja mi živi baš u Parizu, i nije mi bilo uopšte svejedno kad sam pročitao vest tu noć, tako da je strah sa te strane bio i pojačan. Žali Bože nevinih ljudi koji su izašli u zajebanciju to veče a vratili se kući u limenom kovčegu.

9. Иако је то опет нека моја теорија завере, можда ове будале стварно ударе на Немачку јер се вечерас се због дојаве о бомби није ни одиграла утакмица у Хановеру. Не би ме чудило да им права мета да буду Бајернове утакмице. Могуће мете би врло лако могле да буду мечеви: Шалке - Бајерн у суботу, у Гелзенкирхену (Гаспром је власник Шалкеа) и меч Лиге Шампиона у уторак, у Минхену (Бајерн - Олимпијакос).

10. Да, то и ја мислим, ипак ако ударе на шалке - бајерн ударају у срж немаца, а истовремено и на русе, а ако пак нападну у уторак онда ће да се освете грцима што се према мигрантима опходе говнарски, и опет да сјебу немца, није ти то лоше размишљање уопште, врло је мудро да ти кажем.

Још бих у неку руку волео да погодиш иако млатиш глупости, онда би ти полиција закуцала на врата и макар више не би срао овуда тим безвезним теоријама о нападима терориста.

11. Јесте, све неко трчи да чита коментаре на Вукајлији. Кад би то тако било, Расног би досад приводили сто пута. Свака утакмица Бундеслиге јесте потенцијлна мета макар за прављење панике. Довољно је да се нађе нека будала да из зајебанције дојави како је постављена бомба и да настане хаос.

ЕДИТ:
    Јес' да је Курир у питању...
    http://www.kurir.rs/sport/fudbal/spanci-u-strahu-od-terorizma-cekaju-el-klasiko-proveravacemo-i-sendvice-clanak-2022539

12. Пошто ниси плануо како сам очекивао, што је за сваку похвалу, да ти одговорим нормалније:
    Чисто сумњам да ће уопште правити срања у наредних неколико месеци. Зато што им једноставно не одговара да сами себе зајебу неким активнијим деловањем по европи и буду истребљени док се још нису оформили како хоће. Притајиће се неко време, бар је то моје мишљење. Овако, пецну, привуку к себи још симпатизера, организују се временом и онда бум свеупичкуматерину. На нашу жалост, нису ни ти терористи све сами раснији, они расније само шаљу да се разбацају по тротоару, а има паметнијих међу њима који сигурно спроводе неки комплекснији план.

13. Amnesti internešenel kritikuje EU i Srbiju zbog izbeglica i obrada zahteva za azil

http://goo.gl/LTe85L

Verovatno treba da usvojimo USA model?

14. Predražinjo
    A što su nam kulturološki i geografski dalji Rusija i Moskva od Pariza i Francuske, pa ne žalismo za onih 220+ ljudi, medju kojima je bilo dece u srušenom avionu? Ne videh ruske zastave po Fejsu i jebene haštagove #PrayForMoskow.

Зато што ни сами Руси до данас нису признали да је у питању терористички напад а и кад је коначно објављено, Путин у фазону - јебаћемо им мајку, ево 50 милиона за дојаву, следеће питање
    И сто пута јачи ефекат страха и панике ово има него обарање авиона, то је ваљда јасно, не? Да су и Французима оборили авион не вјерујем да би баш оваква паника завладала

15. Има поенту Аутобус. Кад су оборили онај авион у Украјини, није се нешто претерано много жалило, можда мало више него за Русима, а ето, већина путника су били Холанђани. Није било холандских застава и хаштагова. Углавном се причало о томе ко га је срушио. Па и онај немачки авион, акценат био на томе шта је било пилоту. Не знам што је људима тешко да прихвате да је ово прилично узнемирујуће за већину људи и не капирам толико дурење у фазону "а што нисте качили Либанске заставе".

stratimir
    https://i.imgflip.com/uatzx.jpg
    Evo šta stvarno poturice misle o ovome.

Колико видим одавде, исто што и Срби.

16. Hvala Autobus na objašnjenju.

Mada se i dalje ne sećam ovakvog izliva saosećajnosti i empatije diljem društvenih mreža zbog pozorišta Dubrovka i škole u Beslanu, no dobro, valjda to treba tako u trenutnoj raspodeli snaga u svetu. A možda i mene samo pamćenje slabije služi.

17. Ne kažem ja Stevane da Autobus nije u pravu, štaviše zahvalio sam mu se na kulturnom objašnjenju, al ono... pre manje od godinu dana, nakon ko zna koliko niskih i jadnih provokacija muslimanske vere od strane Šarli Ebdoa, pobiše desetak ljudi, izadje bre jebote milion ljudi na ulicu, mir, ljubav, jedinstvo, pičke materine, #JeSuisCharlie i te fore... ma daj.

Toliko ih izgine na pijaci svaki dan na nekom drugom delu sveta, al jebi ga, tamo je to svakodnevica, pa šta kažemo, ono ko ih jebe, samo nek se rokaju.

Dvostruki standardi u izveštavanju i predimenzioniranju/minimiziranju zločina, kao i priklanjanju ljudi istima, su više nego očigledni, i to je ono što ne valja.

18. Тад није било толико корисника нета код нас, нису ни друштвене мреже још биле оно што су данас, као ни портали са вестима... Ја се сећам да сам о Беслану читао у Новостима, није ми уопште било свеједно. Али нисам нацртао руску заставу на фаци, признајем.

Toliko ih izgine na pijaci svaki dan na nekom drugom delu sveta, al jebi ga, tamo je to svakodnevica, pa šta kažemo, ono ko ih jebe, samo nek se rokaju.

Dvostruki standardi u izveštavanju i predimenzioniranju zločina, kao i priklanjanju ljudi istima, su više nego očigledni, i to je ono što ne valja.

Јесте, али ако ћемо искрено, ни нас не занима превише тамо неки Бејрут. Много нам је далеко и онда нека вест о самоубилачком нападу у пички материни нам је по важности у рангу са вешћу да је Борис Пашански поражен у другом колу квалификација турнира у Квинсу.

Ове ствари у Француској су нам много ближе, напади су извршени на неку градску свакодневницу са којом можемо врло лако да се поистоветимо. Буквално напад на нормалан живот у ком не очекујемо да се деси нешто тако страшно. Наравно, интензивно покривање читавог догађаја само појачава емоције код људи.

19. Аутобус
    Да су и Французима оборили авион не вјерујем да би баш оваква паника завладала

Onda bi trebao da pogledaš TV upravo sada
    Na FR24 AJ BBC CNN DW kao udarna vest ide kako su 2 FRA aviona skrenuta sa rute i prizemljena "iz sigurnosnih razloga"
    http://goo.gl/SQcmYi

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.