Staviš odokativno kilo vode posoljene da proključa, a za to vreme pomešaš malo mlake vode i par kašika brašna koje lepo ugnječiš kao kad praviš puding, smesa ne treba da bude testasta, nego tečna. Kada voda proključa, staviš svoju brašnastu smesu u nju i promešaš.
e sad, simultano sa tim treba da staviš malo ulja u tiganj, iseckani beli luk i paradajz pire.. kada je čorba sa brašnom gotova, tj. proključa, dodaš sadržaj tiganja, promešaš i skloniš sa vatre
nadam se da sam pomogla ovom lepom čorbicom
Kuratore, paradajz pire može uz pljeskavice, ovako:
2 glavice ljubičastog luka; 2 kašike ulja
1 kašičica šećera; 1 dcl crnog vina,
1 kašika maslaca; 2 dcl paradajz pireaIsjeckaj luk na kolutove i prži na ulju, na najmanjoj vatri, 10 minuta, da omekša, ali ne smije biti mekan kao pihtija.
Onda sve sastojke osim maslaca dodaš u preko luka i krčkaš 10 minuta, povremeno promiješaš; skloni s vatre, dodaj maslac i miješaj. Čim se maslac rastopi, prelij ovo preko gotovih pljeskavica. Ako ti ostane ovog ljubičastog soka, stavi u teglicu i pravac frižider, može stajati neke 2 sedmice. Evo slike, meni je ispadalo malo tamnije, ali je ukusno:
http://s11.postimg.org/awyvdwz6r/Pljeskavice_u_marmeladi.jpg

hvala selti, nisam video tvoj post. izgleda dobro stvarno, nego reci mi mogu vino da zamenim nečim? bujonom na primem ili sirćetom , imam balzamiko. nezgodno m ije da kupujem sad zbog jednog jela a ne držimo alkohol u gajbi.
vučice zaboravio sam da napomenem da imam i sperme u frizu, jel to bolje da izdinstam s lukom ili iskoristim kao garnirung?evo selti zapisujem recept u svoj novi novcijati kuvar koji mi je poklonila draga. jel si ponosan? :)

Uzmes dve glavice luka iseckas i prodinstas, dodas kilogram iseckane junetine, dodas malo vode, dinstaa dok malo ne omekša, onda dodas mešavinu povrca, jos dinstas, dodas bibera, timijana, mamine dushice, persuna i origana ako volish, e onda jos malo pa dodas paradajz iseckan na kockice, a posto imas paradajz pire, mozes pire tadumesto paradajza i kuvas jos malo i eto ga