Prijava

Šta znam celte, slabo ovi današnji Srbi imaju starosedelačke korene koji sežu dalje od sto godina unazad. A i Turci teško da su bili homogeni narod - pre konglomerat naroda koji su se na kraju stopili u turskoj imperiji. Kad malo bolje razmisliš, turska čizma nas je spasila od mnogih nedaća - katoličke crkve i inkvizicije (koja teško da bi nas zaobišla), od Napoleona i njegovih osvajačkih mahinacija, toga da nam dvor i crkva potonu u potpunu dekadenciju...Na kraju krajeva od naroda su uzimali desetak, što je opet duplo manje od današnjeg pdv-a. Živela Turska, živeo Bali beg i njegov veličanstveni!

Čak im je i "jezik" bliži ruskom nego "naš".

O, ta ti je tvrdnja veoma diskutabilna. Samo što u Hrvatskoj postoji manji deo osobina balkanskog jezičkog saveza, koje delimo sa ostalim slovenskim i neslovenskim balkanskim narodima. Ali hrvatski je pretrpeo radikalnije transformacije, pravljen je više planski nego spontano, i za osnovu je uzet dijalekat kojim govore i zapadni Srbi. O kajkavskom i čakavskom, i još i o ikavici - to i da ne pominjemo, sa ruskim veze nema..

па то је научно и доказано. словени су се мешали са староседеоцима на балкану и гени њихових племена доминирају код нас. гена са турских простора има значајно мање.

ne toliko... prvenstveno je genetika ovde definisana starosedeocima, a manje novijim migracijama kao i bilo gde. istorijski, genetski smo najslicniji srbima sto bili ovde, koji su najslicnijii vizantincima, koji su najslicniji kojim kog ljudima da su bili tu pre vizantije.

tako ti je to jbg.

ок, ћелте, и мислио сам под "њиховим племенима" и на староседеоце и на словене.

Po ovoj mapi ispašće da su Mađari veći Sloveni od Srba...
http://i.imgur.com/GLL0M9y.png
Žuta je slovenski genom, i a tamnoplava južnoslovenski. Sad, zašto Hrvati imaju malo više slovenskog genetskog materijala... Pretpostavljam da su ubijali starosedeoce pre nego da se mešaju sa njima :))))

https://static.kupindoslike.com/NORMAN-DEJVIS-EVROPA-JEDNA-ISTORIJA_slika_XL_21049033.jpg

Izuzetno dobra i korisna knjiga, u kojoj smo - gle čuda - prošli vrlo dobro. Od doseljavanja prvog čoveka na evropsko kopno do 1996. Što je najbolje, knjiga nije pisana u klasičnom i suvoparnom maniru, moguće je pronaći je za 2000 - 4000 dinara (nedelju dana lošijih cigara), a vredi suvog zlata. Ima je i po bibliotekama, mada nisam siguran dali dozvoljavaju da se iznosi. E - tu imaš sve o Slovenima, Srbima, hrvatskoj državi, Vizantiji, Jasenovcu, tome zašto su Rusi pravoslavci a Poljaci pak katolici, kako to da je britanska kraljica Švabica i još milijardu vrlo zanimljivih informacija kojima vredi posvetiti malo pažnje i vremena..

како? па тој мапи срби имају 50% порекла од словена. или нешто пропуштам? жуто и плаво су словени?

мада овај додатак које порекло представља који хаплотип је баш интерпретација. то сигурно није тако просто закључити и вероватно мора да укључи и историчаре.

Da, žuto i plavo. Što si iznenađen? Nije pripadnost nekom narodu stvar genetike, mislim, pomalo nacističko bi to bilo stanovište.

HA! Posebno mi bilo zanimljivo poglavlje kada su Turci išli da istrebe Crnogorce
(pošto ovi malo - malo pa se dignu i pobiju par hiljada Turaka i odu gore u onaj kamen gde ih boli kurac). Sultan pao u očaj, kaže - Ne vredi, ako pošaljem malo vojske ovi ih pobiju; ako ih pošaljem mnogo - pomru od gladi :)

Englezi u Portugalu su veći Irci od Španaca u Grčkoj poyyy

нисам изненађен, изражавам неслагање. рекао си да су мађари више словени од срба, а из мапе закључујем другачије кад саберем жуто и плаво.

нисам изненађен, него си рекао да су мађари више словени од срба, а из мапе закључујем другачије кад саберем жуто и плаво.

Misliš da su Mađari više mislimani od Srba jer kad sabereš žto i plavo dobiješ zeleno.
Preglup skeč realno.

Škakljivo je to sa genetikom - pogotovo ako još potražiš i kulturološke i običajne veze sa nekim drugim narodima. Što se nas tiče, može se reći da su nam pramajke pogazili i Kelti (je l tako celte), Avari, Turci, pomalo Madjari i Germani...To one što su živele na ovim prostorima, a kasnije su već ašikovale i sa svima koji su se doseljavali Izbosne, Hercegovine, Dalmacije, Crne Gore...

Ako vam je lakše - probajte za isti sto da stavite čoveka iz Subotice, Loznice, Vranja i Kruševca, ili nekih drugih random gradova koji su jedan od drugog udaljeni stotinak kilometara. Nidje veze! Nacija, kao takva je vrlo mlada, veštačka i krajnje uzaludna zabluda. Dobro ne baš toliko uzaludna, mora se nekome i oružjeprodavati..

Krivo mi jedino što smo svojevremeno ispali stoka i vrlo podmuklo se odvojili od Vizantije, pod čijim okriljem smo živeli kao bubreg u loju. Gori smo Bugari od Bugara. Jebala nas država, eto nam država!

човек мора нечему да припада, не може да буде личност за себе. зато и постоји нација да не би преварили људе да постану комунисти.

mi srbi smo potomci empidoklea perdinijejskog
malo to ko zna, ali istina polako izlazi na vidjelo

Čitao sam Dejvisa, imam tu knjigu. Tamo piše da Srbi iz Republike Srpske ne da nisu veći od Srba iz Srbije nego su Bosanci.

hahaha mi smo obrnuli krug

Лимени, научи нешто од Мистер Но-а, он је племенит човек. Ти ниси.

Ако је теби увреда бити сељак или бити сиротиња, то онда говори о теби. Успут, доказано је да су групни спортови за сиротињу и руралце, а индивидуални за богате и урбане људе. Можда је тужно и болно, али је просто тако. Има ли у твом селу тениски терен? Нема. Али има фудбалски. Зашто? Зато. И тако ће и остати.

Нисам знао да ти себе тако доживљаваш - додао бих још и Париз, Брисел, Лондон (и сада иду Фламингоси у позадини). Занимљиво. И забрињавајуће. Јел ти онда буде лакше? Мање те тресу живци? Али, да те разочарам, дечко, ти си Обреновац. А ја се зајебавам на свој начин и не планирам да ме Обреновац усмерава по сајту. Једино коме сам дигао тензију су сељачине. Тачније једна. Јбг, брат Лимени, што се пецаш на удицу за сомове, ако ниси сом?

Ево рука, до следеће рунде.