Европско првенство у кошарци - Француска 2015

  1. Jeste, ali je imao i mnogo jačih bisera na prvenstvu. Za Galinarija je rekao da mu je prosek u NBA 30 ppg, a za nekog drugog lika iz NBA koji je fazon 2 ppg, 3 rpg je rekao da ima dabl-dabl prosek.

  2. Kakav Rudi, Prove, čovek igra od početka prvenstva s povredom ramena i nikakav uticaj na igru nema. U odbrani ga prolazi kako ko hoće. A Spanulisa je Ljulj uštopovao. Meni je nerealno s kakvom on energijom igra, kad krene u kontru izgleda kao onaj električni zec što ga jure kerovi.

  3. Bil je odlično odigrao, samo što su Šranci jednostavno bili prejaki. Rudi je za evropske pojmove Kavaj u odbrani, tako da je svejedno Spanulis dobro odigrao. A što se Grče kao reprezentacije tiče, izglada da još uvek se oporavljaju od povlačenja Dijamantidisa, jer im je on bio duša.

    Nije. Otkud to da ga je Rudi čuvao? Nisam gledao baš celu, al ono što jesam čuvao ga je Ljulj, al eto nek ga je i Rudi čuvao. Svejedno, igrao je ko kurac, ne znam šta si ti gledao, al igrač koji ima 4/15 šut iz igre, i koji je usrao gomilu napada a trebao je da bude čovek odluke, da reši meč, i koji je opet uzimao šuteve na kraju (to je verovatno Kacikaris kreten tražio), i naravano opet mašio šuteve, nije odigrao dobru utakmicu, taman da je moje žene brat, što kaže Bohor.

    Da si rekao da je Kalates igrao dobro, u redu, igrao je tri puta bolje od Spanulisa, i pored toga što je napravio 5 faulova. Imao je i više asistencija, i bolji % šuta, i dao je onu trojku u završnici posle promašaja Spanulisa kad je šutnuo bez balansa er bol, pa su pokupili skok i dali Kalatesu koji daje trojku na isteku napada.

    Druga stvar je što je Spanulis generalno igračina, ujebo je, celo prventvo je igrao kao da je Zizis a ne Spanulis. Mada i Kck je kreten, "odmarao" Spanulisa u totalno nebitnoj utakmici, kao da je nešto radio pa je umoran u pm, umesto da je pokušao da ga podigne, da natrpa Holanđane (čini mi se), i da ga ima u naletu, a ne u kurcu.

  4. Hahha trudi se Prov da pokaže znanje i u košarci ali ne ide jbg...mani se košarke brt, idi na Dakle, filmovi, tu objašnjavaš.

    Spanulis jeste Bog, ali na ovom prvenstvu se značaj njegove igre meri sa Perperogluom, koji je odigrao 10 minuta na celom prvenstvu fazon.

  5. Баш су разочарала сва та већа имена, која су требала да буду разлика. Спанулис, Паркер, Родригез, Фернандез. Колико могу да дају, ово што су показали на првенству није ни 10 дио тога.

  6. Ja ne znam jel mi isti sport gledamo. Nisam mislio da je Spanulis odigrao 10/10, ali je igrao dobro. Sad, ako ste vi očekivali da on Špancima saspe 30 poena da bi dokazao da je klasa, onda ste u iluziji. A i to preterano gledanje statistike je glupo. Ja sam par dobrih poteza kad je trebalo, jeste da je zasrao u par navrata, ali on tako igra celu karijeru. Plus što su svi na spoljnim linijama stalno vršili pritisak na njega, to ništa? Navijao sam za Grke, ali svako ko kaže da je ova Španija slaba, slep je. Tačno je da su mnogo tanji nego prethodnih godina, ali tim sa nekoliko 8+/10 igrača u rotaciji i Gasolom, koji je najdominantniji igrač od Novickog u Beogradu 2005., je i dalje vrhunski.

  7. Ma igrao je E X T R A.

  8. Lik imao 4/14 šut iz igre, 3 izgubljene lopte, silovao celu utakmicu nekim nerezonskim šutevima, bio je očajan. I ne samo juče nego je tokom celog prvenstva igrao kao Vuk Radivojević. Španci bi ispali u grupi da im nije Gasola, preružno igraju. Jedino su Ljulj, Mirotić i donekle Ribas pokazali pored njega nešto što može da se nazove košarkaškim znanjem, ostali katastrofa.

  9. Jebiga Prove, pišeš kako je čim se ukaže prilika za otvoren šut - to uglavnom bio i koš, a u jednom momentu, mislim na sredini četvrte, Grci imali 1/12 za 2. Bilo i tehničkih grešaka dosta, pogrešnih dodavanja, izbijanja u aut, koraka... I po meni je Spanulis odigrao dosta ispod svojih mogućnosti. Iznenadilo me i da nije preuzeo odgovornost pred kraj, nego rješavao Kalatis i crnac. Pokušao u jednom ili dva napada, totalno bezidejno i jalovo.

  10. Клавер је синоћ био најзаслужнији што се Грци нису вратили у игру. Поред Љуља, наравно. Ваљда ће бити добро полу-финале.

  11. Preuzeo je odgovornost Spanulis, ali se to završavalo air bolovima. Da nije Kalates ukrao one dve lopte ne bi ni bilo neizvesne završnice.

  12. Lik imao 4/14 šut iz igre, 3 izgubljene lopte, silovao celu utakmicu nekim nerezonskim šutevima, bio je očajan.

    Pa on je celu karijeru napravio na tom svom silovanju i ludovanju. Čovek je igrač instinkta oduvek bio. Sad izvrćete moje reči da sam kazao da je Spanulis briljirao, ali je u par navrata, ponekim potezom pokazao kvalitet. Dakle, ne konkretno učinkom na utakmici, nego pojedinim akcijama. Pogrešno sam se u početku izrazio. A ni Grci, niti bilo koja reprezentacija na prvenstvu ne može Gasolu ništa, tako da je pre svih Gasol doneo pobedu.

  13. Добро, Грчка иначе има мало проблема на овом првенству јер су ограчи без лопте доста статични. Не праве се никакви блокови и кретње да се направи простор за играча без лопте да добије асистенцију и да има лаке поене. Баш сам обратио пажњу на Принтезиса јер ми је био на фантазију. Лик претрчи центар и онда стоји и чека Спанулиса или Калатеса да мало оцарине лопту, једно 10ак секунди, па тек онда иде пас њему да зида леђима позицију и напад се најчешће завршава неком полухорог фрљоком. Иначе, од читаве екипе, најбољу игру без лопте има Антетокунмпо што се види и по самим скоковима. Ми смо имали исти проблем код Дуде Ивковића са безидејним нападом и статичним играчима, кад је водио тим на прошлом Еврпском првенству, зато смо и завршили раније него што се очекивало такмичење.

  14. Rekao si da je odlično odigrao, ne vredi ti da se izvlačiš sad!

    A Gasola može samo Gober da zaustavi. Videćemo kako će to izgledati, Gasol je sigurno dosta umoran, a Gober ga je na SP uništio u odbrani.

  15. Moguće, subjektivan sam po pitanju igrača koje gotivim, ali svejedno neću da povučem reč.

  16. дечко, ниси у праву. то да ти буде јасно!

  17. ponekim potezom pokazao kvalitet

    Kufos udario rampu Gasolu, KUFOS NAJBOLJI IGRAČ IKAD EVER.

    pre svih Gasol doneo pobedu

    Krenuo si sa tim da je plej jedne ekipe ojebao utakmicu, i na kraju si došao do toga da je centar protivničke ekipe man of the match.

    Dobro, ovaj put si bar pogodio, a za Spanulisa si se ispalio samotako.

  18. Da pozdravim Marka i Džonovana nubare košarke koji su rekli da će Grci da pobede Španiju. Kažem ja cigani su to e!

  19. Stvarno, prove, spavalo ti se, nisi pratio kako treba, u redu je, ne moraš da se pravdaš kao devojka koja je dala prvo veče jbg. Pojeo si govno i to je skroz u redu.
    Spanulis je juče bio daleko ispod svog nivoa, najviše zahvaljujući šiptarskom ciganinu koji mi inače ide na kurac koliko je energičan, pa dokle možeš, rođače?

    A da je utakmica bila nešto prelepa i puna akcija sa greškama iznuđenim samo dobrom odbranom, opet sereš - naročito je to bilo primetno u prvom poluvremenu kada su Španci imali tek 4 igrača sa poenima. Jedino se u trećoj četvrtini nešto i igralo kako valja.

    Kako bih ti rekao, utakmica nije bila lartpturtatizam.

Rekli o sajtu

Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).

Skodin blog · 04. Septembar 2010.