Prijava

Ниска откупна цена не иде у исти кош са јагодама брт. Фора је да ти буду под пластеником и стигну ти средином априла кад је цена 400дин кг, разгруваш све за за месец дана, зарадиш милионе и пијуцкаш макијато на тераси док гледаш комшију како напунио ладу караван са 1200кг јагода и тера на кванташ, а знаш да ће зарадити онолико колико си ти зарадио са 100 кила, јер је цена 40 динара. Већ у мају спремаш кофере за Закинтос, изблејиш 3-4 месеци. Док се не смориш, тако рећи...

Dobro je sto sada nude npr da ti daju sadnice i hemiju (djubriva Itd) al da njima prodaješ. Za 40-50ari ti je ulaganje oko 2000e a moze i manje, zavisi kakav si sa vodom i slično.

Dobro je ako nemaš nikakvo drugo rešenje. Ako imaš pare u šteku, bolje da ne uzimaš sadnice na potpis, jer te hladnjače posle (kojima moraš da prodaš, jer si se ugovorom obavezao), diktiraju cenu, mogu da te jebu.

Sadi lesnike, dobra cena al treba dosta da se čeka.

Ovo je manje više ok. Pre par godina je najavljeno da je Ferrero Rocher ušao u Srbiju i da podstiče masovno sađenje lešnika, da poklanja sadnice i sve, i da će otkupiti sav rod. E sad, ne znam da li je to bilo pred izbore pa kenjaža, da li je završeno s tim, ali svejedno, ima(lo) je do jaja prostora za to, tipa Srbija je uvozila 80% lešnika za svoje potrebe, konditori uglavnom.

Ono što nije toliko dobro je što se čeka oko 7 godina za prvi ozbiljniji rod. Ima opcija i za gajenje tartufa, koji su do jaja paraziti na lešnicima, ali smanjuju naravno rod lešnika. Svakako više se zaradi od tartufa. Ali za njih moraš biti do jaja maher.

Inače, lešnici su ok, od tog orašastog voća, ali orasi ne, njih možeš da prodaš eventualno na pijaci, dok ovi naši (i ex Ju) konditori otkupljuju sve što imaš od lešnika.

sušene šljive se prodaju dosta skupo

Ovo sto somi prica je do jaja bitno ali se ne gleda ba pocetku, prvo ti je vazno da se usplacuje ono sto radis kasnije unapredjujes proizvidnju i sl zarad veceg profita.

Ti si iz Vojv jesi razm o zitaricama i sl? Repa do jaja isto ide ali repa unistava zemljiste.

мојне малине, ове године су покидале што значи да следећих пар година курац

тако обично буде

слушај мене ја сам блејао са малинарима месец дана

Vidim ja da vi slabo stojite sa biznisom

Pozdrav prijatelji,evo dugo me nije bilo. Konačno sam pronašao pravi izvor. Vjerovatno ću Vam dati dojavu kao dokaz da se uvjerite ali ona će biti tek nešto prije početka meča i biti će svega 20tak minuta,zbog širenja informacija. Sa izvorom surađujem od 7 mjeseca i do sada nije bilo problema. Bilo je svega 6 dojava,ali su sve naravno prošle. Zamoljavam sve da like i share status jer me nije dugo bilo i da ljudi(vaši prijatelji) uzmu dojavu na vrijeme te da dobiju novac, jer poslije neće biti "nisam vidio". Eto mislim da je to korektno od mene. Hvala vam još jednom na razumijevanju.
Like,Share

bohore moye li jedno pitanje brt

Kupi vukajliju od Kaizena

PuppetMaster
Truce umem da projektujem trasu puta. To znanje imam.

Hahahahahahahahahahahahahahaha
Ako si imao tri iz primenjene ne znači da to zapravo umeš.

Kupi japanske prepelice. Bez zajebavanja.

Ako neko ima 10k jura na gomili obavezno neka pokrene agenciju za zaštitu zdravlja na radu, skine sa biroa dva diplomirana bezbednjaka (to je 2,5k evra po glavi od države) i ponudi svim građevinskim firmama usluge po ceni od 2k jura za jednog, 3,2k za dva čoveka mesečno, po lokaciji.
Troškovi:
500 E bruto plata po čoveku mesečno
Laptop 250 E instant ili mesečno 40 E po čoveku.
Renta car 300 E mesečno.
Gorivo , ugovorom obezbeđuje klijent.
Smeštaj, ugovorom obezbeđuje klijent.
Topli obrok, ugovorom obezbeđuje klijent.
Razno, 50 E mesečno.

To je bato moj prihod u iznosu od 1110 evra mesečno po čoveku.

Srbija i region vapi za 4000 H&S oficira.
Pozz
P.s. sledeći biznis savet naplaćujem 500 evra, pvt pls.

Деки, одличан савет, без зезања. Познајем неколико безбедњака без посла. Да додам да не мора само безбедњак може и машинац, али да је завршио смер Процесна техника јер се они баве између осталог и заштитом околине.

И ово што Расни прича о јапанским препелицама није лоша ствар, само је битно да ти кавези не сметају комшилуку, тј. да су добро изоловани.

Baš su ti bezbednjaci glupi kada se ne sete sami da otvore agenciju nego trunu na birou.

_Intruder_
Baš su ti bezbednjaci glupi kada se ne sete sami da otvore agenciju nego trunu na birou.

Naravno da su glupi, to su bezbednjaci brt pandurski škart.

Deku, ovi oficiri za bezbednost na radu, oni su na terenu konstantno, je l' da?