Prijava

Ne jedi gowna granjčiloo

За све што не знате о Турцима - од историје, преко језика, религије и обичаја питајте овог малог турко-бугарина Цара, тај све зна. Дечко разбија, а и нормално када му је то порекло и у том духу је одгајан.

Де си бре Псето, јебем те шугава, сто година те нема да се јавиш!

Ne mogu da dođem na red od ostalih ti neprijatelja.

Није тачно, немаш право да се извлачиш на болесне, богаљиве, слабе и женску нејач. Признај да си ме заборавио!

Granjčilova logika:
1. Isticati kako je kralj Nikola bio Srbin.
2. Bezrezervno podržavati dinastiju koja je dotičnog kralja zbacila.
3. Svako ko zna istoriju Srba je turko-bugarin, jer se mora prikriti da je Granjčilo poreklom iz Teteveca i da Granjčilo ne zna istoriju dotičnog naroda.

Fijip Makedonski, hahahaha

Јер имате ви Монтенегрини неки аргуменат да потврдите натзију?

Ču đe smo bili, pa studirali u Beogradu

Granjčilova logika:
1. Isticati kako je kralj Nikola bio Srbin.
2. Bezrezervno podržavati dinastiju koja je dotičnog kralja zbacila.

Царе, нисам ти ја крив што ти је отац Турчин а мајка Бугарка. Не мораш се због тога толико дурити као клинац, и они су људи.

Granjčilova logika:
1. Isticati kako je kralj Nikola bio Srbin.
2. Bezrezervno podržavati dinastiju koja je dotičnog kralja zbacila.

Моја је логика што истичем нешто за шта су ти људи живели и умирали? Свашта... Па јесам ли ја прихватио химну Онамо `намо или краљ Никола?

Што се династије тиче, или било којих династија, ту врана врани очи не вади, већ мозак пије, кида главе, једе сопствено месо, убија све што стигне. Власт је то, страст свију страсти.

Успут, не подржавам ниједну династију, нема достојне подршке.

Ледени, немој цитирати глупе људе као аргумент, него дај реци коју на тему свега написаног. Разумем да сте поносито племе и умишљени господари камена и мора, али као брат брату реци ти мени - шта није тачно од написаног? Химна? Застава? Његош? Острог? Цетиње?

неко је србин, неко црногорац. свакоме по заслузи!

То можда данас Труће. Раније су сви били Срби што се јасно види из приложеног од почетка теме.

Scouser, ми Срби имамо комплексе од бивших Срба који су због тога што смо ми пукли војно, економски и културно они одлучили да постану пизде и да више не буду Срби.

Da ovi kornfleksi mi stvarno nikad nece biti jasni..
Procitao sam ostatak teksta da ne mislis da nisam..ok razumem, sve su to cinjenice. Lepo je citirati te velike ljude, ja i sam znam sve to, recimo Gorski Vijenac znam napamet. Znam sve o "vjeri Obilica", "srpskom mlijeku"..

Nego znas li da su takodje neki veliki ljudi poput Vuka Karadzica, Jovana Cvijica i Marka Miljanova (koji je takodje srbovao) pricali i zajednickom poreklu mnogih crnogorskih i albanskih plemena, zajednickim obicajima, mentalitetu itd? Hocemo li spaliti njihovu zaostavstinu?

Cvijic: "Cматрају себе за сродне Арбанасима.Признати јунак се жени само девојком од славног рода и обратно. Црногорац се не устеже оженити девојком каквог арбанашког јунака. Разлика у вери, нарочито ако је у питању католичка вера, није препрека или се бар о њој не
води рачуна, утолико пре што Арбанасе сматрају за рођаке црногорских племена"

Marko: "Srodna plemena:
Pleme Berisko i Kuci.Druga plemena arbakaska blizu Skadra,Kastrati i Saljani,i oni su neka blizika sa Kucima,ali s manje poznanstva i blizine,no Berisko pleme.Na'ode se po krvi blizika:pleme 'Ocko u Arbaniju plemena Cevsko i Pipersko u Crnu GOru i Brda.Klimenti u Arbaniju i Ceklinjani u Crnu Goru na'ode se blizika.ali s manje izjasnjenja,no 'Oti s Cevjanima i Piperima,jer se ovijema jasnije zna.
Tako i recena plemena u Staru Srbiju,to jest Gaso i Kastrinic i Berisa,staro i mlado,svako zna s kim je po krvi blizika, to s velikijem zadovoljstvom zeli cut' i vidjet' svoga."

itd itd imas toga koliko hoces

Jedno je romanticarski panslavizam iz 19og veka i srbovanje kroz politiku iz interesa, drugo je sta se desi kada euforija prodje pa ostanu gole cinjenice.

Не бих наравно коментарисао одвратно, дупеувлакачко, поданичко и огавно понашање према Западу и србофобно, фашистичко и нечовечно понашање које Монтенегрини изражавају у последње време

Ovo niko normalan ne podrzava.

Crna Gora je jedina oblast čitavog Osmanskog sultanata koja je celokupna imala da kuluči

Voleli da kuluce iz busije dzeferdarom turke po dupetu a jos vise u bitkama da prave lazine od njihovih tela..

Crna Gora kao zasebni entitet nastala je tek 1796, a državom je postala 1833, dok je međunarodno priznata tek 1878. Sve pre toga je romantističko projektovanje u prošlost.

Prvi put 1718, drugi put 1833, priznata međunarodno 1878.

Оригинални, изворни стихови химне:

Ој, јунаштва свјетла зоро,
Мајко наша Црна Горо!
На твојим се врлетима,
Разби сила душманима.

Једина си за слободу,
Ти остала српском роду.
Дат ће Бог и свјета мати
Да се једном све поврати!

Једина си за слободу,
Ти остала српском роду.

шкк?