Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.
Status Magazin · April 2009.
Nije remi, Truće, nije išao u onu varijantu za remi. Da li lud je ili šta se dešava, ima baš malo vremena. Šta nije video u uzimanju pešaka na f2, ja pretpostavljam onog konja na h4.
Bombas s tobom i ovako pijan (imam razloga da cirkam zvezda igra privatno evropsko takmicenje za kojim zapravo vlada interesovanje)
ne mogu sad bio u kupovini ceo dan, malo sam umoran, ali sravniću te
па сад кажу ова двојица да није можда хтео да уђе у ову варијанту са два коња за топа и два пешака. неће да уђе у позицију без равнотеже. има и то логике, мора да је видео сх4, то је ван сваке сумње.
добро игра ово карлсен, тера га у компликације, а времена остаје све мање.
Koja završnica bez ravnoteže, pa Karlsen je jedini imao opciju da uđe u završnicu bez ravnoteže, ako ja dobro vidim (vidim preko mašine haha naravno).
Umesto 20. ... d5 da je odigrao 20. .... Nxf2 21. Kg2 Nh4+, ta pozicija. Karlsen mora da igra kraljem na g1 i onda može Karjakin da ponavlja sa konjem na h3. Ako Karlsen neće, nego da jede tog konja na h4, onda šah kraljicom na g6, jedini potez je konj na g4 i onda konj jede tog konja i crni je mnogo bolji, ima pešaka više i kralj belog je otvoren.
Sad je već partija, može svešta da bude, a on ima malo vremena.
*Karlsen da uđe u završnicu u kojoj je slabiji, to sam mislio
Pa sad igra dobro, ali imao je Sergej remi, to sam rekao, nešto tu mora da je propustio inače bi sigurno odigrao
мраве, на сф2 игра кг1 одмах, па на сх3 кг2. онда иде сф4, па замена топа за два коња. то је та завршница за коју кажу да карјакин хоће да избегне иако је и ту вероватно бољи.
Ozbiljno misliš da je to izbegao? Pa kad će Karjakin da izgubi tu poziciju? Ne znam, ovo mi deluje em lošije, em ima baš malo vremena, a ima još dosta da se igra. Ajde da l je i koliko lošije to ne znam, ali najgore je što je još uvek baš partija, ništa nije odlučeno, ne verujem da je on mogao ono da izgubi.
https://twitter.com/TarjeiJS/status/801902063504461825
Čas posla odgledam meč.
https://twitter.com/ollie/status/801586333613522944?ref_src=twsrc%5Etfw
Ovo je deveta partija bila.
Mada evo i sad je razmena
па не знам, има више логике него да не види сх4 после. ако свидлер оставља ту могућност, што да му не верујем?
E nisam slušao, ako Svidler kaže, i ja se slažem, tu nema šta :) Ali evo pišu neki velemajstori da je ova pozicija do koje je sad došao "endless torture", mada Karjakin voli takve stvari izgleda. Ja još uvek (verovatno naivno) verujem da je propustio nešto u onoj liniji, da bi išao na to da je video.
и свидлер се чуди као и остали, али то види као главни могући разлог.
Ovo ima da traje satima, nema šansi da ispratim sve
Jel to karlsen ima jos nepuna 3min?
Jok, brate, došao je do 40. poteza, tu je dobio neko brdo vremena, Karjakin ima još jedan potez da dođe do te vremenske kontrole. Ali jebeno je, pritiska Karlsen, sad je u onome u čemu je najbolji - pritiskanje u situacijama kad ima malu prednost, mada i Karjakin je u onome u čemu je najbolji - odbrana u nezgodnim situacijama. Dok sam kucao, stigao je i Karjakin do vremenske kontrole, al me mrzi da brišem.
Hahaha kakav gospodin mrav ovaj