Izbori 2016.

1. U cemu ce jebena zelezara SD da pobedi EU zelezare? Kolicini pojedenog pasulja po glavi radnika? Broju pokradenih radnih odela?

2. Ta zelezara se non stop vraca i provlaci kroz vesti, pre svakih izbora, a cinjenica je da bi nas manje kostala da su je ugasili pre 20 god i nastavili sve vreme da daju plate radnicima da sede kuci.

3. Železara je rupa bez dna.

4. расни, ајде ти пратиш тај фејсбук. да ли је тачно да је милица заветница била са шешељем јуниором у, да кажем, романтичној вези?

5. Ne bi. Ta železara je fazon 5% BDP-a Srb. Zapošljava preko 5k ljudi direktno, i fazon još 10k indirektno. Daje pare i gasovodu i EPS-u, i svim kurcima, kolko svi mi zajedno.

Jedini problem je što nema svoje sirovine (rude), nego jebeno uvozi. Jedino je imala stare tenkove da topi kad je US steel kupio železaru, deo ugovora o kupovini je bio između ostalog da se tenkovi tope (tenk ima jedan od najčistijih čelika) u železari.

EU železare se raspadaju, u GB je fazon otpušteno 15k radnika, firma iz JAR (vlasnik GB-skih železara) je otpustila šakom i kapom. A otpušteno je zato što slobodna trgovina jebe malo i EU, Kina proizvede čelik 10 puta jeftinije, i stavi ga na tržište, gde je skupi Evropski čelik, i normalno da mu obara cenu.

Kina i hoće da kupi Železaru da bi mogla da fura čelik u EU, jer EU planira da naroka poreze na uvozni čelik, al sad su zapretili Vučku da drži gaće ako Kina bude rokala Kineski čelik (ne onaj proizveden ovde) preko Železare. Što je očekivano da radi, tj. što bi svako normalan radio.

Pride, ovi Kinezi hoće šavne cevi da rade, tj. da ne prodaju samo sirov čelik, nego i "završne proizvode". Ne ko averedž Srb da proda Slovencu voće, i od slovenca posle da uveze pekmeza.

Inače, čim EU rokne poreze, cena čelika u EU će da skače, što znači da će i jebena Železara zarađivati pare. A razlog što je pala toliko cena je taj Kineski čelik, a razlog što mogu da ga prodaju jeste što je usporen razvoj privrede u Kini, tj. Kina ne pumpa novca više toliko u privredu, pa imaju "viškove" koje bi da roknu ovde.

Generalno, svaku šipku od gvožđa (nebitno kog) koju uzmete u ruke, znajte da je uvezena (ugl iz Turske). I onda shvatate koliki je to potencijalni biznis.

6. расни, ајде ти пратиш тај фејсбук. да ли је тачно да је милица заветница била са шешељем јуниором у, да кажем, романтичној вези?

Poraslo dete, osamostalilo se...

7. добро си написао ово, нећу више да купим ниједну шипку од гвожђа.

Ne bi. Ta železara je fazon 5% BDP-a Srb.

која је то процена? то су баш велике паре. је л' железара произведе 2 милијарде евра или је то нека натегнута процена да учествује тако што производи плус шта потроши и сл?

8. Ovo sto je Dio napisao za zelezaru je tacno. Jedino nije taj deo za tenkove. Tenkove je US Steel platio vladi posteno, pretopljeni celik nikada nije istog kvaliteta i cene kao "original", a Sutanovca i Tadica pitajte gde je lova (livadaaaa, livadaaa usred Beogradaaaa). Ameri su upravo pukli sbog SEKE i Kineza. Ja radio tamo 2 godine, znam sta se desavalo. Svakog meseca stizao mejl gde kukaju na Kineze i damping cena. Jer Kinez em ima pun kurac svojih sirovina, em je drzavna firma, pa ne brine o milionskim bonusima i dividendama direktora i akcionara.

I ono sto jebe nasu zelezaru je srpski sindrom i socijalisticki idiotizam. Naime radi "ravnomernog razvoja" isplativi delovi bivseg SARTID-a su rastrkani po Srbiji. Beli limovi u Sabac, besavne cevi u Urosevac i radijatori, pocinkovani limovi i linija za galvanizaciju u Vucitrn. E sad znate kome je to ostalo, a do Sapca tri dana jahanja, pa imas cenu transporta. Ono sto se sada pravi su samo toplo i hladno valjani limovi. I beli u Sapcu, koji nisu bas toliko profitabilni kao cevi i ostalo. Dok je bio Amer vozili su limove odavde u Kosice na doradu za cevi i auto industriju. Kinez namerava da napravni liniju za galvanizaciju i besavne cevi u SD. I ja se iskreno nadam da ce otpustiti 95% sadasnjeg menadzmenta i dooobar deo radnika. Ne zatvoriti radna mesta, vec dovesti pametne, mlade i sposobne na ta mesta umesto sadasnjih debilcina i pilicara.

EDIT:
    Truce, zelezarin pun kapacitet je 2,2 miliona tona godisnje. Puta 450$ je skoro milijarda godisnje. To je samo sirov celik. Limovi su skuplji.

9. То је увек супер идеја, као са Заставом ономад, отпустиш 3 'иљаде, доведеш 2 и по 'иљаде нових и кажеш: "ДВЕ И ПО ХИЉАДЕ НОВОЗАПОШЉЕНИХ, ЕЈ".

Ја мислим да је бата сале био онај тип радника што виси уз синдикат и сваки трач у фирми зна, а по комшилуку прича како је све труло и како је доакао директору те овај не сме да му зуцне.

10. Bata Sale je najveci protivnik sindikata u zelezari. Svih onih 7 koliko ih ima. I Bata Sale je otisao iz zelezare prvom prilikom.

11. Не знам што ми је требао овакав пост, ваљда ме је погодила ова последња реченица о отпуштању и запошљавању нових, младих људи, не мислим баш да си синдикалац, само ми је тако зазвучао пост :)

Има несумњиво ту трулежи, гована и осталог, не кажем, ал' јебига немош тако.

12. Truce, zelezarin pun kapacitet je 2,2 miliona tona godisnje. Puta 450$ je skoro milijarda godisnje. To je samo sirov celik. Limovi su skuplji.

значи 5% гдп-а би био максимум железаре? колико сад производе?

13. Кад би вучић водио железару радила би више од колубаре.

Производила би 2.4 милиона тона годишње, а цена челика би била 560 долара.

А ви и даље гласајте за радуловића.

14. Jedva 40%, mada Vucic tvrdi drugacije. Moja zeMska radi tamo u laboratoriji za kontrolu kvaliteta (kuvamo i met potajno) zna tacno koliko uzoraka dodje dnevno, puta kapacitet peci (jedna radi i to ona manja, broj 1). Daj boze 40%. I to je pitanje kome i da li uopste prodaju ili mazu oci narodu. Znam da su aktivirali staru luku u centru grada koja je svima pred ocima i koju Ameri vise nisu korsitili jer su napravili novu van grada (to niko ne pominje inace, jer nisu dali Tadicu da je otvara). Pa dovuku voz sa 8 vagona, a sa samo tri pretovare lim u brod. Ostalih 5 prazno. Ili 8 vagona, a na svakom po jedan kotur lima, a moze da stane 2 ili 3 u zavisnosti od profila. Mazanje ociju.

15. Mislim jebes ga, grad zavisi od te posrane zelezare. Vidis koliko narod trosi i po nocnom zivotu koliko imaju love i koliko su sigurni u sutra. Polumrtav grad.

16. Multitasking radim neki, mogao sam reći i gvožđe od metala opušteno.
    Znaš kako vrte se neki procenti cifre i ostalo, al ugrubo je tako (ili 750-800mil evra ili milijardu dolara Bata Saletovih). To je samo za tajkune dobro, inače nije dobro ako imaš prihode milijardu a 1,3 milijarde (recimo) rashode.

Nisam mislio da je čelik od tenkova bolji od oriđiđija nego najbolji (uz vagone) koji može da se dobije reciklažom.

Ali kinezima će da bude još plus što će svoje sirovine da furaju u Srb (bez poreza, nema poreza, carine i sl.) tako da će ih koštati samo troškovi proizvodnje praktično, a dobijaju made in EU proizvod.

I onda smo mi zavrnuli Kineze, dali im trulu voćku. lol

17. како нема царине на увоз из кине?

18. Ma bre meni se realno jebe ko je gazda, neka narod radi, neka radi posteno i da su posteno placeni i neka gazda plati porez na ono sto je ovde zaradio. Meni licno dosta. Kog boli kurac ko uzima profit? Realno, Ameri su bili OK gazde, da nije bilo njihovog debilnog sistema da nikoga ne uvrede, pa da su uradili ovo sa smenom kadrova sto sam ja napisao bilo bi i bolje.

19. Nema carine Truce, jos Sloba to potpisao. Kao sa Rusima sto imamo. Zato sam ti ja pro BRICKS orijentisan :D

Rekli o sajtu

Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.

Deutsche Welle · 29. April 2011.