Izbori 2016.

1. аха, вучић хоће да сви пређу цензус да се не би у његовој странци гложили, амбасадори хоће да сви пређу цензус, саме странке хоће да пређу цензус. па где је ту крађа онда?

2. Јбг, нисам лепо написао, али на то сам и мислио, Имао би бише мандата, а онда би почели код њега међусобно да се глођу. Овако ће бити на опрезу јер ће увек неко из опозиције за мало привилегија да подржи Вучића, па ће више пазити да не траже хлеба преко погаче. Бар се мени тако чини.

ja vala, vucic je svestan toga, i zato zeli jaku opoziciju i da nema vecinu u parlamentu. cisto da ne unese nemir. mudar je on.

3. Јбг, нисам лепо написао, али на то сам и мислио, Имао би бише мандата, а онда би почели код њега међусобно да се глођу. Овако ће бити на опрезу јер ће увек неко из опозиције за мало привилегија да подржи Вучића, па ће више пазити да не траже хлеба преко погаче.

Imaš GENIJALAN plan. Svi glasamo za Vučića na sledećim izborima, on osvoji 84%, porokaju se u SNSu oko mandata i SNS se raspadne!

4. Nemoj Fenderu te SRS politike da manje stranke kradu glasove. Od koga da Dveri jebene kradu kad SNS kontroliše sve. Prvi čovek RIKa, učlanjen u SNS i onda kradu Dveri hahaha

To je onaj debeli gmaz izmislio, jer mu je njegov gazda Vučić ili neko sa zapada tako naredio. Kreten napada opoziciju i POSLE izbora, a o vlasti ništa ne govori.

5. zaokružite da
    daj deje gola

6. Селте и Милошевић је владао уз помоћ опозиције деведесетих. По потреби су му савезници били и Ђинђић, и Вук, и Шешељ. Потребнија је Вучићу оваква опозиција него што сви ми мислимо. Има таман већину да ни од кога не зависи, а да увек може да обезбеди још више гласова у Скупшитини по потреби. Да је опозиција јача или да он има двотрећинску власт, пре би пукао. Овако ће са свима и да се свађа, и да се мири по потреби. Кад СНС буде прихватао амандмане неке од опозиционих партија, биће вам јасније.

Расни, не верујем ја Војводи потпуно, али другима верујем много мање или им не верујем ама баш ништа.
    (Труће, ето ти одговора на оно питање!)

7. da,ok, fendere ja sam mislio da hoćeš da kažeš da bi nevažeći listići nekako prvo sjebali vučića ali bi mu onda pomogli bacanjem ljudi ispod cenzusa. Dovoljno si lud da pomislim da si to mislio jbg

8. mada sam ono kobjasnio i opet i zbog rasnija koji je član suprotne škole, nevažeći listić je glas za vučića najvećim delom.

9. ma da fendere, svaka vlast bas voli da ima podrsku taman tolku da moraju drugi da je ucenjuju. jedino sto je bolje od toga za vladanje, je da uopste nema vecinu, pa da onda drugi preuzmu vlast.

Nego, dobro me podseti, treba odem do doktora da mi slomi rebro.

10. Onda cu do banke, da se pozalim da mi kamata mala, da povecaju ako mogu.

11. Stanite malo i razmislite, ekipa ljudi na vukajliji je u preseku srpskog naroda sigurno viša klasa itekako u smislu obrazovanja, informisanosti, kontanja itd. Ja sam pravnik npr i tek sam to skora uzeo da rasvetlim sebi taj izborni sitem do tančina. Ko zna šta sam srao pre toga, možda nešto ko fender i rasni, ne bi me čudilo.
    Hoću da kažem, zamislite šta o svemu ovome znaju i kontaju neke lobanje iz Pojata. Imam na fejsbuku jednog prijatelja cigan iz Despotovca gastarbajter koji je mislio da su izbori bili za predsednika i da je vučić predsednik

12. Ajde sve i da taj nevažeći listić ni na šta ne utiče, zašto bi bio daun i otišao na glasanje samo da bi nacrtao kurčinu na papiru i ubacio ga u kutiju sa ostalim glasovima.

13. ja sam htio doci na glasanje ali imam 12 godina i zivim u st gallen

14. Utiče na cenzus, diže cenzus i tako može da pomogne jakim strankama da imaju više mandata. Ali ti nisi na to mislio lolo. Pa slažem se, to je prilično sraman čin. Ne samo što bi odmogao Sandi i Bošku nego je i idiotski sam po sebi

15. Неважећи би му у неку руку помогли, али с друге стране, свако ко има ненормлано велику власт, мора да пукне као звечка. Пукао је и Милошевић, пукао је и ДОС, пукао је Тадић, пукао би и Вучић. Да Вучић падо, потебан је или веома јака и удружена опозиција или много послника СНС-а. У Србији само крајности доводе до великих промена.

Pa oni su bili sa Šešeljem na prošlim izborima, a onda su rekli da je postao pička i da neće sa njim. I na kraju su odlučili da ne učestvuju na izborima da ne rasipaju glasove.

Е, видиш, Расни, те исте патриоте којима не ваљају ни радикали, ни Двери-ДСС, ни Заветници су гласни исто колико и ови што нису гласали, а проевроски су оријентисани. Такве "патриоте" иду и наричу од портала до портала, преко Фејса и Твитера. Многи од тих патриота хоће из Србије, али нико не би у Русију или Кину, него у Немачку, Швајцарску, Шведску, Норвешку. А онда ће да ми србују из Трондхајма, Стокхолма, Манхајма, Цириха... Овде би анархију, нереде, туче, а иду да ринтају тамо где не смеју да писну.

16. ако се не варам, на сличан начин је милошевић покрао локалне изборе '96 где је милошевић изгубио скоро све градове у србији. поништавали су бирачка места на којима је опозиција победила. после је и европа слала неког индијанца (сад бих платио само да се сетим како се зове) да смирује опозицију, слоба фактор стабилности и тако то.

17. jake stranke vole visoki cenzus. to je i poenta cenzusa, da postoje samo jake stranke. samim tim ovo sto kaze gvozden, ako pises "sistem te laze" dao si glas upravo sistemu, da se ne menja.
    sns bi najsrecniji bio da je cenzus 20%

18. ево, кога интересује, а није знао
    https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B5%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B5_%D1%83_%D0%A1%D1%80%D0%B1%D0%B8%D1%98%D0%B8_1996%E2%80%931997.

Други круг локалних избора био је 17. новембра 1996. године. Само гласање завршило се без већих проблема, а онда је након затварања биралишта почело бројање гласања. Радио-станица Бел ами, чији је уредник био познати нишки новинар Зоран Марјановић, преносила је резултате гласања. Новинари ове радио-станице су ишли до бирачких места и чим је пребројавање завршено они су преузимали резултате гласања и слали их у радио који се налази у самом центру града на стотинак метара од просторија СПС-а. Неколико сати након затварања биралишта, већина резултата је била позната. Више од 2/3 одборничких места у скупшини града Ниша припало је коалицији Заједно и народ је око поноћи спонтано почео да се окупља у центру града и да прославља победу. Радио Бел ами је чак у једном тренутку прекинуо са радом чиме је повећана тензија међу грађанима. По признању Зорана Марјановића, ово је он урадио и није било ометања сигнала како су многи мислили.

Сутрадан је изборна комисија почела са саопштавањем резултата, а резултати су се разликовали од онога што је могло да се чује дан раније. Алармантне вести доносили су представници коалиције Заједно у изборној комисији. Они су доносили записнике где је број гласова био накнадно мењан, а имали су примерке записника са грубим кршењема и прекрајањем изборних резултата. Изборна крађа састојала се у томе да су бројеви гласова кандидата СПС-а повећавани, а коалиције „Заједно“ смањивани и то мењањем прве бројке (на пример са 357 на 457 и са 525 на 425). Најочигледнији пример је био на бирачком месту где је кандидат испред коалиције Заједно био Ристо Буквић, иначе глумац и познати водитељ емисије Архив душе на ТВ5. Разлика је била толика (2122 према 987) да је неколико пута мењан број гласова, а све се то могло видети на записницима, тако да је апсолутна победа кандидата коалиције Заједно преокренута у тесну победу кандидата СПС-a Драгана Ранђеловића. Коалиција Заједно имала је 17 записника на којима је дошло до изборне крађе и то су били јасни докази да се изборном вољом манипулише.

19. PINDJUR - AJVAR VANABI

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.