Vukajlija - Jam Session

1. Svirala sam sintisajzer kad sam bila mala ali sam ne verujem da bi znala jer je proslo puno godina.

2. I ja sviram gitaru, ali sam početnik. Meganoob.

EDIT: Molio bih iskusnije gitariste da preporuče neku skalu za vežbanje prstiju. :)

3. Nadji na netu svih sedam pozicija A-mol skale i to vežbaj do besvesti. Kreni redom, pa ih kasnije menjaj po shuffle sistemu. To bi bilo dovoljno za prvih 6 meseci. :)

4. Џони, за почетак прво акорде савладај. Немој никад да прескачеш ствари. Значи прво акорди и интервали (терце, кварте и квинте), па онда мало за размрадвање прстију цепај хроматску скалу на прве четири позиције (сви прагови редом, горе-доле). Онда ово што ти каже Гамби, мало мол, дур и да уђеш у теорију, да схватиш шта је то теоретски и зашто је дур - дур, а мол - мол. Кад то савладаш, почни да вежбаш импровизацје уз неке блуз ритмове најбоље.
    Ово је много битно за импровизације:

http://guitarsphere.com/wp-content/uploads/2007/10/minor-pentatonic-scale.jpg

То су пентатонске скале (црвена тачка ти означава тонику) и слажу се уз било шта, пошто садрже само главне интервале - терца, кварта, квинта, септима, октава. Нпр. ако је песма у А молу, а хоћеш да користиш први образац, наместиш да ти прва позиција скале буде на петој позицији врата гитаре. Или на седамнаестој, је л' те, то је за октаву навише. :) Додај онај један тон између кварте и квинте и добијеш блуз пентатонику која звучи до јаја. :)

5. Naučio sam dosta akorda, al' za ovo nisam znao! Fala i tebi! Pomenuću vas kao svoje učitelje jednog dana kad prevaziđem Santanu. :)

6. Sviram gitaru, mada ja u poslednje vreme komponujem pesme, a slabije sviram pesme drugih izvođača.

7. Уф био би трип, да одредимо 2-3 песме и да урадимо у Џи три фазону хахаха како ко уме...

8. Dolazim dogodine kad naucim malo da sviram :)

9. Уф био би трип, да одредимо 2-3 песме и да урадимо у Џи три фазону хахаха како ко уме...

Еј, ја сам скроз за! :)

10. Само одакле то да се почне хахахах
    Углавном, од воље се креће.

11. Nego, ima l' bubnjara ovde? Nešto se ne javljaju.

Isti je slučaj sa basistima.

12. Бар по један бубњар и басиста су присутни на сајту.
    Ако ништа друго, за бас би се приучили...

13. Ја сам чуо да бубњари и басисти не знају да користе компјутер. :D

14. Хитно на курс неки!

15. Sviram gitaru. Zajebat sam shrider i sviper. znam da lupam po basu.. mada sam malo batalio zadnjiJu mesec dana... mora da se uci

Rekli o sajtu

Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.

Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.