U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.
Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.
Царе, ја и не верујем себи, верујем само стативи и метру, јер моја наука се не базира на полуистинама и бајкама, нарученим причицама и фикцијама, већ на чистим цифрама. Поздравићу колегу, рећи ћу му да неки подрумски пацов умишља да зна о његовој породици више од њега.
Ма, лагиш ти Царе, за разлику од мене, не само да мислиш да знаш све, него си убеђен и да је то тачно. То није самоувереност, то је дијагноза. Али мени си бескрајно симпатичан.
Него, пошто ја не знам, волео бих да ми кажеш нешто више о нашем катастарском патрону Калабићу. Пошто држиш историју Норвешке у малом, а Немачке у домалом прсту, мислим да ти је ово што кажу - црно испод нокта. Хвала унапред на информацији.
Hahaha, odlična spoljna politika, konfrontirati se sa NATO-om a oslanjati se pri tome na zemlju koja je u tom trenutku skoro u raspadu i na njenog predsednika protiv kojeg si pre nekoliko godina pre toga podržao puč. Sloba majstor.
znaci i on je vodio neku dvojnu politiku kao kurva..
Granjka, tvoja "nauka" je obično crtanje kvadratića, a, budući da očigledno ne znaš šta je posao istorije, moraću da te podučim: istorija se bavi izučavanjem istorijskih izvora, ne određivanjem istine. Određivanje istine je za profesionalne psihodijagnostičare i posednike tajnih genealoških spisa poput tebe.
Elem, ne znam šta i što bih pisao o Kalabiću, ja sam navratio ovde samo da još jednom dokažem koliko pišeš bez pojma o onome o čemu pišeš (kao da cela Vukajlija to već ne zna, al' ajd')
Sećam se perioda od 1995 do neke 1998, kad su američki političari govorili da je Milošević "faktor stabilnosti u regionu". Pa su ga smakli. Nikakav problemda se isto desi i Vučiću.
Inače kad smo kod katastara, fun fact: u Dušanovom carstvu radnici katastra su nosili titulu apografevsa, koja je zajedno sa titulom energona (poreznici) spadala u najniža zvanja. Nasuprot tome, ljudi koji su posedovali ono što bismo danas zvali humanističkim znanjima su nosili titulu logoteta (jedna od najviših u državi, logoteti su načelnici kancelarije koja komanduje nižim službenicima)
Au, 9 strana ste iskucali za jedno posle podne.
Mene zanima šta su alternarive?
Ako je neko Koštunica koji veruje da možemo da budemo "zapad istoku, i istok zapadu" imam samo žaljenje za njega jer verovatno i još veruje u Deda Mraza.
Ako uđemo u dil s Rusima, pa šta msilite koliko vremena će da prođe pre nego što se pojavi "demokratska opozicija" finansirana sa strane? Ili Vojvodina i Sandžak odluče da se ocepe?
You will be assimilated! Resistance is futile!
Ne postoje neutralne zemlje koje nisu fri šop kao Švajcarska ili totalne pripizdine. Nema toga, vi biste hteli da ima, ali nema.
Ма какви, Финска која је на самој граници са Русијом је тотална припиздина
Ima dosta toga što vi pričate, osiromašeni uranijum je korišten, nikakve kazne nisu dobili, još smo posle i mi krivi ispali. Ovdje nije loše prikazano sve to kao piramida, odnosa vlasti i ljudi, mislim da je ovo neki naš čovjek radio jer piše Beograd, a ne Belgrade :D
Šta vi mislite, je li istina ovo za Kosovo i carinu?
http://imgur.com/eGyRsMj
to znam da su pricali za njega..a vucic vec radi za njihove interese bez pogovora oni bi ga drzali na vlasti dok je ziv..iznebuha se stvori prisno prijateljstvo sa nemackom, otkud to tako odjednom, mi i nemci veliki prijatelji..zato su i naivcine glasali za njega..on ce da nas uvede u eu i te price.
Ne znam što ljudi misle da su Švajcarci smešna zemlja, oni su zemlja koja je pri svetskom vrhu po odnosu broj oružja/broj ljudi (dobijaš svu vojnu opremu na poklon kad završiš vojni rok koji je vrlo ozbiljan), imaju kvalitetno i up-to-date naoružanje, raketni sistemi na svakom ćošku, da ne pominjem vojne tradicije koje Švajcarska ima. Naravno, Švajcarska se ne bi odbranila od SAD i ostatka top liste, ali je fora u tome što bi svakoga od njih osvajanje Švajcarske koštalo nekoliko puta više od onoga što bi sa Švajcarskom dobili
Царе, свиђа ми се твоје схватање посла геометра, скроз осликава тебе. Забавно. Ја сам до сада мислио да се историја бави чињеницама о прошлости, али сада си ме просветлио. Сада гледам скроз другачијим очима. Копрена незнања је скинута са њих, хвала ти на томе.
Ти си мој контрашки гуру и симпатична подрумска свезнајућа гљива. Даклем, пиши ми о историји Калабићевог деловања у катастарској служби, с обзиром на то да је био начелник катастра. То ми је занимљиво.
Јадан ти је живот у коме се посвећујеш ухођењу неистомишљеника. Подрумски менталитет. Мемљив.
Имамо једног сличног дегенерика који уместо ове малоумности користи - први пут у историји, никада раније, цео свет...
Nema na čemu, Granjka, tu sam da ti nadoknadim sve što su tvoji nastavnici iz osnovne propustili.
Granjka, ja nisam pisac po narudžbini, to se tako ne radi u istoriografiji, ne izbacujemo mi papirić sa kvadratićima, već nekoliko metara građe i narativnih izvora sintetiranih u jednu celinu. Arhivi, čak i u Srbiji, ne počivaju u podrumima, nemoj da te laže kolega Hans.
Za podrumski mentalitet i uhođenje ne bih znao, u prvo ne verujem (prošao je rani 20. vek), a ovo drugo se više vezuje za državne kancelarijske poslove kao stereotip.
Nemoj sebe zvati degenerikom, nije lepo, makar i prema sebi.
Irska, Švedska, Finska, Austrija, Švajcarska nisu članice NATO-a. Austrija i Švajcarska su opkoljene zemljama NATO-a sa svih strana, Irska ima granicu samo sa Englezima, koji su članovi saveza. Avaj, zašto njihov imperativ nije pristupanje NATO-u? To bi im osiguralo zaštitu u slučaju rata. A ne bi imali problem sa članstvom, pa nije ih valjda NATO bombardovao?
Mislim da je u pitanju sledeće: NATO jeste savez za zaštitu, i to ne samo od Rusije ili neke druge zemlje, već je i savez za zaštitu drugih država od samog sebe. Kao u filmu, kad dođe neki mafijaš u piceriju i kaže: Luiđi, ja nudim zaštitu tvom lokalu, potrebno je samo da mi plaćaš hiljadu dolara mesečno. A Luiđi neće, kaže, mogu sam da se štitim. A onda Luiđiju polupaju mafijaši piceriju. E onda Luiđi prihvati zaštitu.
A otkad se to istorija ne piše po narudzbi lolo
хаххахах макаронац
Срце си од човека, баш ти хвала. Није шија него врат.
Кад ти тражим нешто конкретно, чак те и лепо замолим - ти нећеш да кажеш, правиш се... хм... невешт. А када те и не зовем и не питам, појавиш се да испишеш километарске постове. Е, бре... какав си то... да... јасно.
Ма не лаже Ханс, ако и лаже, ево вести не лажу: http://www.nadlanu.com/pocetna/Iz-podruma-Udbe-u-podrum-Arhiva.a-30094.43.html
А и сам сам се уверио посетом Државном архиву на Звезди да сте у подруму. Добро, није цела архива, али добар део јесте. Нема потребе да те буде срамота због тога.
Сам си написао да си навратио због мене, што је свакако ухођење, те бих те молио да ако већ нешто напишеш не будеш џукела да то поричеш. Хвала.
Нисам себе назвао дегенериком, него тебе и дегенерике попут тебе који користе термине попут "цео свет" или "цела Вукајлија". Опет, молио бих те да не будеш џукела и да не изврћеш оно што је написао неко од нас двојице. Још једном - хвала унапред.
ljudi ulaze u sekte zbog sexa, misle da ce da se omrse a onda plate previsoku cenu.tako i prov, mami ga zapad svojim visokim standardom, modernim automobilima itd a oni su u stanju da nas i strebe, i hoce da nas istrebe.previse je naivcina ovde
OK, koliko od tih zemalja su članice EU, a od onih koje nisu, koliko realno predstavlja neku pretnju ili imaj ogoroman vojni značaj trenutno?
Šta? Finska kao može da se pridruži Rusiji jer nije u NATO? Mda. Mislim da znamo za koga imaju više ljubavi.
No, svi su vrlo brzi da navedu relativno sređene zapadnoveropske zemlje van NATO-a.
E, pogodite šta? Srbija nije sređena zapadnoevropska zemlja u dobrim odnosima sa svojim susedima (dobro, relativno je da li su Irsko-Engleski odnosi blizu dobrih, ali nebitno).
A niko da odgovorki konkretno šta je alternativa...verovatno da blejkimo ovako ko do sad bez nekog određenog cilja i svrhe.
Za Švajcarsku sam reko fri šop zbog banaka. Švajcarska nema vojsku, Švajcarska je vojska. A svi vole da imaju sigurno mesto za svoje parice.